Jeg jobber på et skolebibliotek på videregående skole, og vi er på jakt etter lettlest bøker for voksne. Og da mener jeg ordentlig lettleste, og ikke bare bøker som er lette å lese pga innholdet engasjerer dere eller pga den er tynn eller noe slikt, hvis dere forstår forskjellen. Er det noen som har noen gode tips?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Jeg tror du bør se på nettsiden til foreningen Leser søker bok! Det er en institusjon som arbeider for at alle skal finne lesestoff som passer dem - og på nettstedet finner du bl.a. boksøk der du kan få tips til bøker for ulike målgrupper.

Du skriver at du er på jakt etter lettleste bøker for voksne, men også at du jobber på et bibliotek på videregående skole. Siden jeg dermed er usikker på hvor voksne lesere du søker bøker til, tipser jeg også om nettstedet til Foreningen les! - de har barn og unge opp til 19 år som målgruppe, så dette kan også være interessant for deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Grunnen til jeg skriver for voksne (og senere retter det opp til ung voksen) er fordi vi har en del typisk ungdomsbøker.
Jeg har vært mye inne på Leser søker bok, men jeg personlig finner denne boka ganske vanskelig å forstå, syns ikke den er så ryddig som den kunne vært.
Men Foreningen les! var et godt tips. Tusen takk for hjelpa.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Med en gang tenkte jeg på Kryssild -mitt liv som flyktning
Burundi - Tanzania - Norge
av John Bosco Ngendakurio og Jostein Holmedahl.

Dette er en bok som er tilrettelagt med tanke på at den skal være lett å lese. Jeg mener at den er med i en slags "serie" med lettleste bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for tips. Boka er litt eldre enn det vi tenker oss, men hvis den er bra kan vi jo ha den på reservelista.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan jeg få spørre om grunnen til at det skal være helt nye bøker? Denne er hvertfall både bra og fortsatt aktuell, selv om den er skrevet for noen år siden :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Rett og slett fordi vi har mange "gamle" bøker, og har lyst å se om det er noe relativt nytt. Men jeg skal ta en titt på boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er muligens bare snakk om norske bøker, men ellers anbefaler jeg Quick reads med spesialskrevne bøker av kjente forfattere som Jojo Moyes, Roddy Doyle, Jeffrey Archer, Maeve Binchy, Alexander McCall Smith osv. og til kun £1 stykket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er snakk i grunnen snakk om norske, engelske har vi en del av. Men jeg tar med dette som et godt tips hvis vi skulle trenge nye på engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hvilken genre snakker vi om?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle slags sjangre egentlig, av voksen/ung voksen bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg forstår deg riktig, så er du på jakt etter bøker til personer som av forskjellige årsaker trenger bøker som er både interessante, men skal samtidig klare å leses i "medvind"?
Er det slike bøker du mener, så er det flere nettsteder du kan få gode tips av!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm, vet ikke helt hva du mener med å leses i "medvind."
Men jeg mener bøker som er lettleste, uten vanskelige ord og lange setninger og gjerne bare en setning per linje, med et voksent/ung voksent-innhold. Ikke av den typen som er veldig pedagogiske og sånt.
Men del meg gjerne hvis du har noen nyttinge nettsteder av nyere dato :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

se på mine egne sider der er det en del lettlest litteratur av ulike slag. Bing og Bringsvær har jo mye som de kalte fabelprosa, ikke science fiction. Jeg har selv lest alle de fire bøkene i serien om Benji og stjerneskipet Alexandria. Første bok heter AZur - kapteinenes planet, og var på radioen som opplesning for 40 år siden. De andre bøkene i serien heter Tanz, Zalt og Mitz. Anbefales

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mener bøker som har ikke har for mange virkemidler, bøker som en føler at man "flyter" igjennom, som ikke lar deg miste tråden! Hvis du googler "lettleste bøker" så er jeg helt sikker på at du vil finne det du er ute etter! Tror vi mener det samme! Lykke til med jakten:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, vi mener nok det samme. Har googla "lettleste bøker" til den store gullmedalje, men sliter med å finner noen av nyere dato til voksne. Var innom folkebiblioteket i dag for å sjekke, og de hadde og ganske lite i den kategorien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hilde Merete Gjessingmay britt FagertveitJoannMorten BolstadGrete AastorpTjommimgeAnne-Stine Ruud HusevågBente NogvaSivHanne Kvernmo RyeConnieBjørg Marit TinholtEli HagelundLeseberta_23Marianne MTanteMamieReadninggirl30Mads Leonard HolvikMarianne  SkageIna Elisabeth Bøgh VigreTine SundalHarald KPirelliTone HFride LindsethelmeEllen E. MartolPetter Nikolai HansenMalinn HjortlandBjørg RistvedtHeidi HoltanFindusTralteKirsten LundAvaKjell F TislevollVegard BorgenNorahStig T