Ser tilbake på nyttårsforsettet fra i fjor, føler jeg klarte å holde forsettet ganske bra. Men skulle gjerne lest flere bøker. Boklesing måtte vike for aviser og tidsskrifter.

Fra i fjor:
For egen del har jeg en plan om å lese litt mindre krim i 2015 enn i 2014. Ikke noe gærnt med krim, men sitter ofte igjen med en følelse av at jeg har kastet bort tid jeg kunne brukt på andre bøker. Og har som alltid et ønske om å lese mer enn i fjor.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 43 svar.

Et nyttårsforsett jeg setter meg hvert år er vel at jeg skal kjøpe mindre, låne mer på biblioteket og for all del lese de jeg har stående uleste i diverse hyller rundt om i leiligheten.... satser på at i år blir det året jeg skal klare det... har lesestoff for et tiår fremover om jeg vil, kanskje jeg til med klarer å registrere alle sammen her inne? Det har vært et sløvt år på forumet for min del...kan bare bli bedre! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nemlig, kjøpe mindre og låne mer på biblioteket. er noen av mine forsetter også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal rett og slett lese én bok pr. uke i 2016.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I 2015 ble det endel av "stresslesing", å mase seg til en halvtimes fred til å lese og desperat jafsing for å komme gjennom noe i det hele tatt, altså et år med endel misnøye når det kommer til lesing. Så kanskje jeg skal prøve å bi litt mer bevisst på å kose meg med hver enkelt bok enten jeg rekker 20 eller 60 bøker i 2016. "Sweet 16", tenker jeg nå, fjoråret var ikke noe bra, så jeg vil bevisst jobbe for at dette året blir bedre. Bøker er med uansett, så i stedet for trøst, vil jeg de skal være fryd for sin egen del!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

2015 ble ikke det leseåret som jeg hadde sett for meg. Min aktivitet her på nettet var også så som så. Det var andre ting som tok det meste av tiden og energien fra meg. Nå er en del av "utenomting" ryddet av veien, så jeg ser for meg 2016 som et rikt bokår.
Jeg håper også å bidra mer her på bokelskere med innlegg, kommentarer og sitater. Jeg har også planer om å vekke til live noen av trådene jeg har startet for flere år siden. Kanskje kommer bl a min eventyrserie til å dukke opp igjen.
Det er også store planer om mere systematisk lesing: sakprosa, og da mest historie, biografier og religion/ filosofi. Min plan om norske forfattere fra 1890 til 1940 ser jeg også frem til. Og så må jeg ha med en og annen nyere populær bok. Jeg liker også brevskriving og tar gjerne imot et privat brev.
Så er det bare å ta fatt. Vi får se om ett års tid om det er noe hold i det jeg skriver.
Et godt nytt bokår til dere alle!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mitt eneste mulige oppnålige forsett er å ... lese bøker! Ingen betingelser, bare så mange jeg finner ut at jeg har lyst til å lese. Ahh! Ingen løftebrudd ;-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Prøver igjen! Forrige svar forsvant ut i Cyberspace og blir forhåpentlig dekodet av aliens.

Jeg skal seriøst forsøke å lese bøker fra egen hylle istedenfor å låne på biblioteket, især de 49 titlene på "1001 bøker du må lese før du dør"-listen. Unntakene blir når jeg må kjøpe eller låne bøker for å følge lesesirklene her inne eller om jeg finner klassikere på lydbok. Jeg begynner også å bli noe lei krim.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mitt litterære nyttårsforsett var at jeg skulle bli flinkere til å bruke biblioteket og slutte å tenke at alle leste bøker må eies.

Nå halvveis i året er jeg stolt over at alle bøkene som jeg har lest til nå i år er lånt på biblioteket. Et par ganger i måneden besøker jeg biblioteket og er strålende fornøyd med denne løsningen.
De få bøkene jeg har kjøpt i år har vært bokgaver til familie og venner.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har planer om å lese like mange bøker i 2015 som i 2014 (noen-og-tjue). Eller fler. For første gang har jeg prøvd å lage en liste over bøker som jeg skal lese. Det er en miks av krim, klassikere, romaner - og det er en miks av bøker jeg allerede har kjøpt, bøker jeg ønsker meg og bøker som må kjøpes eller lånes. Pluss at det er rom for impulskjøp og ønskekjøp som kommer til underveis i året :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har faktisk tenkt endel på dette i år, og har endel tanker rundt det! I år vil jeg:

  1. Ikke kjøpe bøker bare fordi de er billige/ på salg. Heller kjøpe få bøker som har stått på ønskelisten lenge eller bøker i serier jeg leser. (Har prøvd meg på kjøpestopp flere år tidligere uten særlig hell, så dette blir en liten vri for å "få lov" å kjøpe litt hvis det er gjennomtenkt).

  2. Jeg liker serier veldig godt, der jeg følger samme hovedperson i flere bøker. Vil derfor i år prøve å lese flere serier/ trilogier og kort serier.
    Først ut blir Åsa Larsson sin serie om Rebecca Martinson. Andre serier jeg har i tankene er feks Wisting serien av Jørn Lier Horst, Varg Veum av Gunnar Staalesen, Chris Tvedt sin serie og Innsirkling trilogien til Carl F Tiller. Har enda flere i tankene, men får se hvor langt jeg kommer ;)

  3. Prøve å senke antall uleste bøker i bokhylla ganske så DRASTISK!!

  4. Lese mer variert, dvs mer: humor, dikt, noveller og (helse)fakta.

  5. Fortsette å høre mye på lydbøker. Dette var noe jeg fikk sansen for igjen i 2014 etter ca 20 års pause...

  6. Lese bøkene og se filmene bassert på de.

  7. Fortsette å kvitte meg med bøker jeg ikke ønsker å beholde.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Godt nyttår!

Eg har sjølvsagt laga ein tilsvarande statistikk som i fjor for leseåret som har gått, noko som var til hjelp for å setje seg mål for 2015. Utan å legge ut figurar frå årets analyse, så kan eg kort oppsummere at eg skal
- lese minst ei bok frå kvar verdsdel (ingen frå Afrika eller Oseania i 2014, eller nokon gang for den saks skuld)
- lese minst 2 bøker som er utgitt før 1800 (2 i 2013, ingen i 2014)
- lese minst 6 bøker på engelsk (6 i 2013, berre 5 i 2014)
- lese minst 8 bøker på portugisisk (7 i 2013, 11 i 2014)

Og i tillegg til utkomet frå statistikken, så legg eg til at eg skal
- lese bøker frå minst 2 nobelprisvinnarar som eg ikkje har lest noko av frå før
- ha færre enn 10 uleste bøker i bokhylla innan månadsskiftet juni/juli (30 pr dato)

Sånn, der har vi det. Seks konkrete målsetjingar som er lette å etterprøve. Og oppnåelege. Kanskje med unntak av den siste, vi får sjå.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

På tide å gjere opp status for dette også.

1 - Minst ei bok frå kvar verdsdel. Nei. Ingen frå Asia i år. Men på plussida må det nemnast at eg har lest to frå Afrika og ei frå Oseania, og at eg ikkje har lest noko frå desse verdsdelane før.

2 - Minst 2 bøker frå før 1800. Nei. Ingen.

3 - Minst 6 bøker på engelsk. Ja. To papirbøker og 11 lydbøker.

4 - Minst 8 bøker på portugisisk. Nei. Berre 5 i år, dette er nok det punktet eg er mest misnøgd med.

5 - Minst 2 bøker frå nobelprisvinnarar eg ikkje har lest noko av før. Ja. Det blei 6; Quo Vadis (Henryk Sienkiewicz), Pygmalion (George Bernard Shaw), Siddhartha (Hermann Hesse), alle lydbøker, og Sin egen herre (Halldór Kiljan Laxness), Den fremmede (Albert Camus), Så du ikke går deg bort (Patrick Modiano) som papirbøker. Særs nøgd med dette punktet.

6 - Færre enn 10 uleste bøker ved månadsskiftet juni/juli. Nei. Var nede i rundt 14-15 på det minste. Etter at eg fekk eit lass med bøker frå mor mi tidlegare i år, pluss litt innkjøp attpå, er talet no 106.

To av seks punkt er litt i underkant. Men likevel er eg totalt sett nøgd med leseåret.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og den siste målsetjinga rauk, nesten som venta. Talet var 17 eit stykke ut i juni, og det var vel 23 ved månadsskiftet (fekk ein pakke med bøker frå Brasil). I løpet av sommaren stend eg i fare for å arve ein haug med bøker, så no spørs det ...

På den andre sida så ligg eg godt an med dei øvrige måla.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lese alt av Hannah Arendt. Og det er det, og det er ikke bare bare.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Imponerende!
Jeg ønsker deg lykke til mens du leser alle Arendts publiserte verker - og mens du i for eller etterkant dukker ned blant alle Arendt's etterlatte manuskripter og forelesninger på The Library of Congress i USA. For det er ikke bare bare! (i løpet av ett år) :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hahaha, ja, jeg vet. Det er uoverkommelig. Det er mulig, at jeg sløyfer USA ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke kjøp flere bøken enn hva du har plass til.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tenkt å prøve meg på POPSUGAR Reading Challenge 2015 fordi det gir motivasjon og jeg håper det vil gjøre at jeg kommer til å lese en del bøker jeg ellers ikke hadde lest, og dermed utvidet spennet mitt av temaer.

Ellers må det være å slutte å kjøpe, og lese, bøker jeg egentlig ikke liker gordi de er billige. Kom til at jeg hadde lest 9 chick-lit bøker, og den med høyest poeng har jeg gitt en 2-er, men så har jeg heller ikke betalt mer enn £3 for den dyreste

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Interessante kriterier for utvelgelse av bøker: Blir imponert om du kommer i nærheten av 50 bøker!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har forhåpninger om å lese flere bøker i 2015 enn 2014. Ønsker å lese flere klassikere og vil også prøve å komme gjennom de uleste bøkene jeg har i bokhylla. Antallet der sank betraktelig i løpet av 2014. Så da fortsetter jeg med dette prosjektet i det nye året.

Godt nyttår!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har ingen litterære nyttårsforsetter. Jeg liker å leser det som faller meg inn eller som jeg tilfeldigvis kommer over. På den måten blir jeg stadig positivt overrasket av gode bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har som foresett å lese mere krim i 2015, i 2014 leste jeg kun 9 krimbøker og da var 7 av dem tegneserier. I tillegg har jeg lest 22 true crime bøker. Skal som sagt også lese flere egne bøker, av 313 bøker ifjor var 51 mine egne og resten biblioteksbøker. Jeg starter året med 34 av 35 bøker jeg leser nå som biblioteksbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lese mer!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mitt viktigste litterære nyttårsforsett er å fokusere mer på bøkene. Som tv-slave har jeg en tendens til å bli distrahert av både gamle og nye serier, så i 2014 har jeg ikke lest så mye som jeg egentlig ønsker. Dette håper jeg å endre på i 2015.
Som i 2014 ønsker jeg også i 2015 å fortsette med å se litt lenger enn de vanlige engelsktalende eller nordiske landene. Målet for 2015 er derfor å lese noen av de bøkene jeg tidligere har kjøpt fra for meg litt mer eksotiske land.
Da er vi også over på ett av mine store mål for 2015: jeg skal lese og kvitte meg med mange av de bøkene jeg allerede har, istedet for å skaffe meg nye. Det er med andre ord tid for KJØPESTOPP, hvertfall en begrenset en.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg har ingen forsetter verken om å lese mer eller mindre eller andre sjangere enn jeg gjør. Men i likhet med Gretemor og flere andre som har skrevet innlegg i denne tråden, har jeg et håp om å klare å begrense bokkjøpene og få lest en del av de mange uleste bøkene jeg allerede har.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg skal bare kjøpe bøker som er lånt, lest og funnet verdt å ha i bokhylla; den fysiske hylla. Resten av innkjøpene skal være på den virtuelle hylla. Det er forresten enda mye verre å komme seg gjennom den siste hylla på anstendig vis, det står mye ulest der, også bøker som er nyttige og verdt å ha.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg håper jeg er kurert for den verste "galskapen" når det gjelder innkjøp/nedlastninger av bøker. Gudene skal vite at jeg ikke trenger noen nye på en stund.

Ellers ønsker jeg å lese litt saktere, skrive ned ting jeg ønsker å huske. Hvis ikke går det altfor fort i glemmeboka.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det finnes ingen kur, gretemor. Bare enda flere bøker.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nå fikk jeg meg en god latter og du har så rett :) Godt nyttår til deg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk, i lige måde!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som meg, da.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hatt to år nå med veldig lite lesing. Først da jeg var gravid, og så første året han levde. Jeg håper virkelig jeg klarer å endre det neste år. Jeg har startet med å snike meg opp en 30-60 minutter før gubben og lese på senga, men har planer om å bli flinkere til å finne fram boka på ettermiddagene også, ikke bare telefon, internet og data.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå prøver jeg meg på en ny bok "Det som ble Norge". Har hatt lesesperre i en veldig lang tid. Deretter vil jeg følge min nye liste over bøker som tar for seg skapelsen av Norge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva heter lista som tar for seg skapelsen av Norge?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kort og godt Norge

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg finner ikke Norge blant bøkene dine.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

det er listen som er Norge

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For meg blir det også å lese flere av mine egne bøker, ikke bare biblioteksbøker, men jeg finner nye bøker til huskelista mi på bibliotekene hele tiden. Har huskelister på Sarpsborg, Fredrikstad, Halden og Moss. Skal se om halvparten (av ca 300) i hvert fall er mine egne neste år, finner rett som det er nye bøker fra en fast selger på eBay, og i det siste fra en selger på danske qxl, men der har jeg sagt stopp for nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ønsker å lese flere bøker av norske forfattere. Det finnes mange for meg helt ukjente, spennende, unge og lovende. Jeg klarer nok ikke å lese flere bøker i 2015, men hvis jeg leser mange tynne bøker, så kanskje jeg klarer det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hadde eigentleg bestemt meg for å lese MYKJE, i alle fall siste halvdel av året, for i juni er eg ferdig med eit nettstudium. Men nå som det nærmar seg ny søknadsfrist så blir det kanskje nytt studium...

Men eg har eit vikitg litterært nyttårsforsett i tillegg til å lese fag, det er å lese ungdomslitteratur slik at eg kan diskutera og ha litterære samtaler med elevane mine. Eg gler meg til samtalene, men ikkjå så veldig til lesinga...Elevane går i 8. klasse og smaken deira er ikkje heilt i samsvar med min ser eg. Men kanskje blir eg positivt overraska og kanskje kan eg og klare å få nokre av elevane til å prøve seg på ukjent litteratur? Det hadde vore noko det!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Slike er alltid litt skumle. I fjor (ja, i år, altså) hadde eg som mål å lesa litt meir enn året før (det har eg klart), lesa meir frå utanfor anglo-amerikansk område (det trur eg gjekk dårleg) og lesa fleire bøker frå mi eiga bokhylle (gjekk svært dårleg grunna ein vår tilsett på bibliotek og diverse utanlandsreiser til engelsktalande land). So dermed trur eg eg held på dei to siste (+ tanken om at eg IKKJE SKAL KJØPA FLEIRE BØKER (utanom når eg har kjempelyst på...))

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Mitt mål for 2015 er at jeg skal lese flere bøker enn i 2014. Videre håper jeg også å krype inn litt på lista med bøker i bokhylla som skal leses.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Leseåret 2015 er ferdig, og jeg har klart mine litterære nyttårsforsetter. I 2015 leste jeg 90 bøker, mot 75 bøker i 2014. Videre er listen med bøker som skal leses redusert med 20 bøker.

Godt nytt (lese)år!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

may britt FagertveitINA TORNESAnniken RøilPilarisKjerstiTonesen81HannekntschjrldAnne Berit GrønbechBeathe SolbergVannflaskeKaramasov11GodemineHanne Kvernmo RyeLars MæhlumMads Leonard HolvikNorahIngvild SAstrid Terese Bjorland SkjeggerudConnieGrete AastorpBjørg RistvedtIngeborg GPiippokattaTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågSolveig Sofie Øvrewall BerntzenHilde VrangsagenRune U. FurbergLeseberta_23Synnøve H HoelAnn ChristinHarald KHeidi Nicoline ErtnæsAnneWangTor-Arne JensenRufsetufsaKirsten LundTatiana WesserlingAlice NordliTone Maria Jonassen