"Fangen, som sang" er den korrekte tittelen på denne romanen av min favorittforfatter Johan Bojer (jeg har flere favorittforfattere, selvfølgelig). I påvente av at jeg får lest den selv, legger jeg inn lenke til et blogginnlegg om Fangen, som sang.. Det var altså slik Bojer skrev tittelen da den kom i 1913: "Fangen, som sang" - med komma. (Denne utgaven kom opp ved søk her inne, og jeg valgte å følge den i stedet for å registrere den på nytt. Etterpå oppdaget jeg at tittelen ikke var fullstendig. Jaja - gjort er gjort.) Og det var heldigvis en 1913-utgave jeg plukket med meg fra brukthandelen for en stund siden.... Jeg liker å lese bøker i den originale språkdrakten!

Bloggeren Skriveren forteller at nobelprisvinner Le Clézio holder denne romanen høyt, og at samme Le Clézio antar at Sartre må ha lest denne boken. Interessant.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Så bra og så interessant annelingua. Jeg tror jammen jeg må bestille den boka. Har nå lest en del av Bojers rike og gode forfatterskap, og det med glede, men denne har jeg ikke hørt om.
Det var som den gangen jeg kom over denne utgave av Johan Bojers bok Den Franske fane En herlig liten bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, mannen var jo usedvanlig produktiv, så ikke rart at denne tittelen var ny for deg - det var den for meg også! I det hele tatt dukker det stadig opp nye titler når det gjelder Bojer. Den franske fane har jeg ennå ikke snublet over (jeg misunner deg altså fortsatt!), men dann og vann kommer jeg over en og annen tittel jeg ikke har fra før. Dog er det en stund siden jeg har fordypet meg i Bojer nå - det er så mange bøker jeg har lyst til å lese! (Der fikk du et vers av miin evindelige klagesang, ja.) For noen få uker siden var jeg forresten i et antikvariat der innehaveren hadde en førsteutgave med Johan Bojers signatur liggende på sitt skrivebord - men jeg stod over. Det er innholdet jeg er interessert i, så kan noen andre glede seg over autografen!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

JBLinnJeanettePer LundSigrid NygaardMarianneNCathrine PedersenTonjeHeidi HoltanJane Foss HaugenRufsetufsaJoakimHilde Merete GjessingPernille GrimelandBente NogvaVannflaskeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde H HelsethKarin BerggretemorTanteMamieChristoffer SmedaasPiippokattaKirsten LundStig TLiv-Torill AustgulenellinoronilleBeathe SolbergNabodamaLesevimsaGro-Anita RoenIngvild SCarine OlsrødAnne Berit GrønbechBerit RbrekAvaLisbeth Marie UvaagMorten MüllerLinda Rasten