Boka Eat and Run er Scott Jureks egen fortelling om hvordan han ble en av verdens beste ultraløpere. Vi får blant annet et innblikk i hvordan han forberedte seg til noen av de desidert tøffeste ultramaraton i verden, som f.eks. Spartathlon, Hardrock 100 og Western States 100. Sistnevnte vant han syv år på rad. Sentralt i boka er også Scott Jurek sitt forhold til kosthold. Det kommer tydelig fram i boka at han mener at et sunt kosthold er helt avgjørende for å kunne yte optimalt i konkurranser. Scott Jurek forteller om hvordan han gikk fra å spise kjøtt flere ganger i uka til å bli veganer. Etter hvert av kapitlene er det vedlagt en vegansk oppskrift. Man får også noen gode tips underveis til hvordan man blir en god løper.

Det er noen detaljer ved boka som gjør at jeg likte den ekstra godt. Boka har f.eks. et stort register, noe jeg syntes var genialt. Da jeg skulle finne tilbake til noe interessant jeg hadde lest om Yiannis Kuoros i boken, trengte jeg bare å slå opp i registeret på navnet for å finne denne informasjonen. Et annet positivt aspekt ved boka er at den har mange fargebilder fra ulike løp Scott Jurek har deltatt i, og det gjorde det lettere for meg å visualisere konkurransene han skriver om. Det er også noen bilder fra da Jurek var med og besøkte tarahumaraene for å delta i det legendariske ultraløpet som forfatteren Christopher McDougall skrev om i Born to Run.

Det er aldri helt godt å vite om biografier av idrettsfolk er kjedelige eller ikke, men Eat and Run er godt skrevet og en av de mer interessante selvbiografiene jeg har lest.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Det ligger nok ikke helt for meg å begynne med ultramaraton, men det er likevel interessant å lese om de som driver med det. De er definitivt ikke "A4-mennesker"!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TuridmajaHelen SkogIngeborg GIrakkHarald AndersenAnne-Stine Ruud HusevåggretemorKirsten LundHeidi HoltanVannflaskeHarald KJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik FallaLars MæhlumTor Arne MyklebustWenche VargasCarine OlsrødReadninggirl30Margrethe  HaugenJoannHilde VrangsagenIngunn SINA TORNESsomniferumAnneWangDemeterIreneleserLisbeth Marie UvaagDaffy Englund