Jeg skjønner at ikke alle ere like interessert i å utlevere seg på interenett. Og jeg er heller ikke så veldig interessert i ditt privatliv. Men, kanskje du kan fortelle litt om hva du liker å lese, når du begynte å lese og hvorfor du liker å lese?

Kan jo være spennende å se hvor like/ulike vi er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 23 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg blir 30 i år, og jeg har lest siden tidlig i første klasse. Den første "voksenboka" jeg leste var Robinson Crusoe i en alder av ti, og siden har den ene boka ført til den andre. Jeg har i lange strekk av livet hatt problemer med rus, og i disse periodene har jeg ikke fått til å lese. Men siden jeg nå engang er en bokperson fortsatte jeg å kjøpe bøker selv om de ikke ble lest. I dag, når jeg har vært rusfri i snart to og et halvt år, er jeg snart ferdig med å lese alle bøkene som har stått og støvet ned i bokhyllene mine. Og av de få bøkene jeg leste mens jeg var ruset husker jeg veldig lite, så jeg har lest flere bøker for første gang to ganger. Tenk å få lese The Shining to ganger og være like spent på slutten hver gang!

Jeg leser flere bøker samtidig, gjerne en blanding av sjangre og forfattere. Finner jeg en forfatter eller en epoke jeg liker holder jeg meg gjerne til den helt til den leder videre til noe annet.

Jeg vet ikke hvorfor jeg leser. I forsøk på å forklare dette har jeg spekulert på om det har noe med at jeg har en skeptisk natur, og at jeg tror de eneste åndelige sfærene som finnes er de som mennesker skaper i sine sinn når de stimuleres av feks en god bok.

Det at jeg leser mye bøker føler jeg er med på å kategorisere meg som person, og jeg er en stolt Leser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser fordi det er en overlevelsesteknikk. Det finnes mange grunner. De fleste høres bedre ut enn den der, men det er den som er mest sann.

Jeg lærte å lese en gang på begynnelsen av barneskolen, det intereserte meg ikke i det hele tatt i utgangspunktet, men da jeg først hadde lært det erstattet jeg umiddelbart de timene jeg tidligere hadde brukt til å bare ligge på gulvet og lage mine egne såpelignende hitorier i hodet med bøker og andres verdener som jeg plutselig hadde en fantastisk stor tilgang på.

Jeg liker å lese alt som klarer å være oppslukende på den ene eller andre måten. Det finnes egentlig ingen grenser mellom "barn", "ungdom" og "voksen". Etter de første årene med å bevege seg inn det store havet, så leste jeg alt. De "voksne" bøkene lånte jeg i skjul hvis jeg ikke fikk lov. Og sånn har det blitt. Den største forskjellen fra da til nå er at nå låner jeg alt åpenlyst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg er dina.. jeg er snart 22 år, og har lest som en hest (hehe) siden jeg lærte meg å lese i 3 klasse. jeg er halvtdøv og brukte lang tid på å lære med språk. men når jeg først fikk det til var jeg lykkelig. Jeg leste ut biblioteket på barneskolen innen 6 klasse. og forsatt å lese masse. en kasse bøker hver uke :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er en jente på 23 år som lærte å lese året før 1.klasse. Jeg har alltid vært en lesehest og er stort sett altlesende. Har en forkjærlighet for historiske romaner og klassikere, men som man kan se av leselisten min sluker jeg det meste.Det som vekket leselysten min var Frøken Detektiv, og senere Sagaen om Isfolket, Heksemesteren og Lysets Rike. I tillegg til å sluke bøker leser jeg to "husmorserier"; folket på lindstad og morshjertet.

Har bøker i alle rom og alltid en bok med meg når jeg er i byen, på reisefot etc. Har en liten drøm om å få innredet et lite "bibliotek" i huset, et eget leserom med masse bøker!

Jeg studerer og er på siste året i lærerutdanningen med norsk og litteratur som hovedområde, overraskende nok. Dette studiet har gitt meg så mye inspirasjon og jeg prøver så godt jeg kan å spre litt leseglede i hverdagen til mine venner og bekjente. Lesing er kos, lesing er viktig!

:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kommer fra en familie hvor alle alltid har en bok på gang. Foreldrene mine leste mye høyt for meg og min bror. Det som fikk meg i gang med å lese på egen hånd var da jeg fikk sansen for Bobsey-barna; det synes foreldrene var kjedelig og nektet å lese mer enn en bok. I store deler av oppveksten var jeg innom biblioteket ca 1 gang i uken og lånte 6-7 bøker.

Husker veldig godt en dag da jeg klagde min nød til den kjempesøte hovedbibliotekaren på mitt lokale bibliotek, fordi jeg ikke hadde noe å lese på. Tror jeg gikk i andre klasse på ungdomsskolen, og følte meg ferdig med ungdomsbokavdelingen. Bibliotekaren viftet med hånden og sa "bli med meg", så tok hun meg med til voksenavdelingen. Utrolig fantasiløst fra min side, men inntil da hadde det ikke falt meg inn at jeg kunne lese voksenbøker. Bøkene hun fant den dagen var Alexander Dumas (De tre musketerer og Greven av Monte Christo), Jalna-serien av Mazo de la Roche og Hornblower-serien av C.S. Forester. Og dermed åpnet en ny verden seg.

Jeg har alltid vært altslukende når det gjelder bøker, men får "diller", f.eks. at jeg i perioder mest leser krigslitteratur, klassikere, poesi, eller krim. For tiden går det særlig i urban fantasy. Leser mest på engelsk. Og for tiden helst på lesebrettet Kindle.

Har noen "comfort reads", som er bøker jeg kan lese gang på gang. Trenger ikke alltid lese hele boken en gang, kan bare for kosens skyld lese scener jeg liker særlig godt. Tør knapt tenke på hvor mange ganger jeg har lest om Mr. Darcy's brev til Elizabeth, og hennes påfølgende reaksjon...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er en jente på 45 år, lærte å lese i 1 klasse. Bøker har fasinert meg siden eg var veldig liten. Reiste på bytur med mor og far, og fekk då gå på et ordentlig bibliotek. Lånte mange bøker, alle Anne Cath Vestly sine, Astrid Lindgren, Roald Dahl mm. Seinare gjekk det i Frøken Dektektiv og Ina serien. Stor stas når eg kunne melde meg inn i bokklubb og fekk mine eigne bøker. Gode bøker som gjer noko med meg må eg eige. Halve stova mi er omgitt av bokhyller og bøker. Nå er eg alt lesande - går mye i krim og romaner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er en jente på 42, blir 43 om 7 uker og jeg har også lest så lenge jeg kan huske. Lærte å lest på førskole når jeg var 6 og først gikk det i Frøken Detektiv (hadde første utg av de tidlige bøkene, mor født i 1929), Anne Cath Vestly, Astrid Lindgren, Hardy guttene, GGG og GGP bøker, lånte Mette-Marit bøker av en tante og også div fagbøker særlig om norrøn og gresk mytologi.

Var selv medlem av Penny klubben og leste en mengde hestebøker selv om jeg aldri dev med hest selv, men jeg spilte mye på V6 siden det kom. Lest ca 30 Lotte bøker og div svenske barnebøker i o m at vi bor så nære til grensen at det ble naturlig å kjøpe bøker der. Husker serlig bøkene om Kulla-Gulla, det var kun 8 på norsk og minst 12 på svensk.

Begynte å leste Isfolket da det hadde kommet ut 4 bøker, lånte dem av en venninne og begynte raskt å kjøpe dem selv. Fikk også sansen for Casino Grøssere fra henne. Har fortsatt siden med Heksemesteren og Lysets Rike og alle de enkeltstående romanene. Begynte også tidlig (tidl 80-tall) å lest Knut Gribb bøkerne. Var desperat etter noe annet å lest (dette var før Bok & Bladmagasinet hvor jeg jobber åpnet) når jeg var ca 12-14 og lånte dem av naboen, sammen med 1-2 Larry Kent bøker.

Senere leste jeg, mye vampyrbøker, bl a Den vesle Vampyren, hadde da blitt hekta på Hammer filmene som de viste på TV3. Min første tattooering var en flaggermus som hun som lånte meg Isfolket ga med i 30 års gave. Dere kan se hennes arbeid her: www.tattooica.com, og har siden fått meg 10 tattoeringer til bl a en søte drage baby og en ond enhjørning.

Har lest og leser div fantasy, kjærlighet (bl a mye Barbara Cartland), krim (favoritter A. Christie, R Rendell, Catherine Aird, Dorothy Simpson), noe SF, grøss, fagbøker, humor. Når jeg husker noe av det jeg leste før listene mine (før 1999) legger jeg det til.

Leser egentlig det mest som dere kan se av bokhyllene mine, foretrekker og kjøpe bøkene eller tar dem med hjem fra butikken, for da er jeg ikke avhengig av en forfallsdato. Har nå 10 bøker fra biblioteket og har allerede fornyet 6 av dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan ikke huske når jeg lærte å lese, men jeg kan huske at jeg forsøkte å lese en biblioteksbok i dusjen. Med heller dårlig resultat. Siden jeg er 47 i dag, har jeg altså lest i førti år! Det blir en del bøker av det. Da jeg var yngre leste jeg en eller to bøker om dagen, det har jeg ikke tid til lenger, men det blir fort et par i uken. Jeg kunne ikke utstå Vestly-bøker, Nancy Drew og Bobseybarna, men elsket til gjengjeld bøker som Den hemmelige hagen, omtrent alt av Lindgren, Kjell Aukrust, P.G.Woodehouse, Agatha Christie og Hemingway. Begynte tidlig med klassikerne. Jeg tok litteratur mellomfag på universitetet for å kunne lese bøker (og endte opp med å lese Fantomet på gangen). Hemingway er en favoritt, Dostojevskij en annen, Cora Sandel en tredje. Jeg leser dem om gjen med jevne mellomrom. I dag leser jeg alt av Dean Koontz, Stephen King, Joanne Harris, Mo Hayder, Frederick Forsythe, Le Carre - listen fortsetter og fortsetter. Jeg leser ofte bøker flere ganger, som regel fordi jeg sluker dem ved førstegangs lesing og får en helt ny opplevelse neste gang siden det da er mye jeg ikke har fått med meg ... Og for underholdningens skyld skriver jeg egne bøker. Noe må jeg jo gjøre når jeg ikke leser!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ei jente på seksten, som går helse og sosial. Skal gå helsefagarbeider neste år. Jeg har alltid likt bøker, men hadde problemer med å lese lengre bøker før. Heldigvis har det forsvunnet mer og mer som årene har gått.

Jeg er veldig glad i å lese, for da kan jeg slappe av og sette meg inn i en annen verden. Jeg liker å lese ungdomsbøker og norske serier. Leser jordmoren serien og har kommet til nummer 14 nå. Leser andre bøker imellom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke helt hvem jeg er innen bokverdenen, enda. Men jeg kan fortelle at jeg ellers her i livet er nyutdannet pedagogisk leder i juni, i en alder av 21 år.

Når det kommer til bøker, vet jeg ikke hvor jeg står. Jeg begynte med Stieg Larsson, leste de to første og avbrøt den siste - fikk det litt opp i halsen kan man vel si. Etter dette tok jeg for meg Harry Potter, eneren, på engelsk og likte den veldig godt - noe jeg hadde regnet med siden jeg er megafan av filmene.

Fant ut jeg skulle pause Harry Potter litt, og gav meg ut på Kabalmysteriet av Jostein Gaarder - en bok jeg ble veldig glad i. Nå derimor holder jeg på med Drageløperen av K. Hosseini, og vet ikke helt hva jeg tenker om den - har en femti sider igjen.

Jeg kjenner jeg er veldig gira på Hobbiten og Lemony Snicket, så turen går nok "så i lende" så fort jeg blir ferdig med drageløperen. Kjenner jeg må ha ei koselig og kjekk bok før jeg begir meg ut på Tusen strålende soler, som står i hylla og venter på meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er 17, er for tiden utveksligsstudent i Panamá, men hjemme i Norge er jeg musikkbarn og går på landslinje i folkemusikk på VGS i Gudbrandsdalen.

Jeg har egentlig vært glad i bøker hele mitt liv. Vokste opp med høytlesning hver kveld, mye Astrid Lindgren, Anne-Kath Vestly, norske folkeeventyr og andre gode barnebøker. Da jeg var rundt 8 - 9 år gammel synes jeg ikke lengre de par kapitlene mamma lest for meg var nok, så jeg lånte med meg et par bøker (vi fikk aldri lov til å låne så mye, til min store fortvilelse) fra skolebiblioteket hver uke og leste de som regel ut lenge før uken var gått. Jeg husker da vi leste den tredje Harry Potter-boken, og det var så spennende at jeg "smugleste" videre, og hørte på det samme igjen kvelden etter når moren min leste. Biblioteket og TL-klubben ga meg lesestoff gjennom mange år, og det er mest de siste årene jeg har begynt å kjøpe bøker selv. I tillegg til biblioteksbøkene, selvsagt. Er fortsatt kjempefan av biblioteket!

Min favorittserie er Harry Potter-serien, som jeg en stundd leste omigjen og omigjen og omigjen. Ellers har jeg ganske variert smak, og har lest bøker fra mange forskjellige sjangre. Leser mye engelsk, og i det siste også spansk. Mål for 2010, lese Don Quiote på spansk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er 18 år og lærte å lese da jeg var fire. Det første jeg husker jeg leste var overskriftene i avisene. Jeg husker at jeg fikk begynne rett på de vanskeligste lesebøkene da jeg begynte i første klasse. Som Julie har jeg også vært med i TL-klubben, og leste vel de fleste av bøkene jeg fikk der.

Min absolutte favoritt er Harry Potter-serien, som jeg begynte å lese da jeg var 8 år (om jeg ikke husker feil) og siden har lest om og om og om igjen (og gjør det fortsatt i dag). Jeg leser nok mest fantasy, men har beveget meg innom andre sjangere også (krim, thriller/mystery, klassikere). Har med meg bøker overalt og leser så ofte jeg kan.

Er altfor glad i å kjøpe bøker, og har til tider brukt nesten 2000 kroner i måneden på bøker. For øyeblikket bor jeg i England og bøkene her er utrolig billige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er 23, begynte å lese så fort jeg lærte det. Den første boka jeg kan huske å ha lest var når jeg var 5 år og het Frans lærer å lese. I likhet med Julie har jeg også vært medlem av Penny klubben og lest mange hestebøker gjennom det, har holdt på med hest nesten hele livet så passet meg bra:)

Bøker har alltid vært en passion jeg har:) Er vel mest glad i klassikere nå (Victor Hugo, Leo Tolstoj, Jane Austen, Emily Bronte osv), men noe krim og morsomme bøker finner også veien. I det siste har jeg oppdaget gamle norske forfattere (Amalie Skram, Sigrid Undset, Ibsen) og det har jeg funnet ut at jeg liker veldig godt:)

Jeg liker å lese for å utvide horisonten kan jeg vel si og for å lære, og hvis boka er virkelig bra så forsvinner alt rundt meg og det kan være godt å bare glemme alt stress og kjas rundt seg for en liten preiode:) Jeg har alltid med meg en bok og leser overalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Åh - bøkene om Frans! Tror vi fikk dem gratis i førsteklasse. "Frans begynner på skolen" het den vi fikk, passende nok. Den boka hadde jeg helt glemt, selv om det sannsynligvis var noe av det første jeg leste =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er 15, har nettopp søkt VGS, og er mye rart. Turgåer, dyrevenn, bokelsker, kverulant og perfeksjonist er få av mange beskrivende ord jeg kunne komme opp med.

Som leser er jeg relativt ny. Har hatt leseperioder tidligere, men er først de siste månedene jeg har "begynt å oppdage litteraturen" på et høyere nivå. Virker som om jeg er på vei inn i den voksne litteraturverden nå.
Har aldri lest en krimbok i mitt liv, har aldri fullført en lydbok. Leser romaner, helst med litt dype tema, også krydrer jeg med lettleste bøker her og der (Erlend Loe, Arto Paasilinna etc.).
I det siste har jeg lagt merke til "store" bøker, lagret lister over de 100 beste bøker (subjektivt, ja) i verden, som jeg håper på å få lest en del av.
Kjøper helst brukte bøker med historie og "sjel".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er tidlig i tyveårene. Har alltid lest, men det siste året har jeg lest mer enn tidligere. Liker å lese det meste, men kan også ha perioder jeg ikke åpner en bok. Leser alt fra Ibsen til Chick-lit. Tidligere leste jeg mye spenningsbøker for ungdom, før jeg beveget meg over til Jostein Gaarder og så Erlend Loe. Nå leser jeg litt av alt, men må innrømme at det blir lite krim.

Jeg kan lese hvor som helst, gjerne med musikk til.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

21 år gammel historiestudent. Jeg har lest bøker så lenge jeg kan huske. Da jeg var liten insisterte jeg visst hardnakket på å bli lest for i hytt og pine (da var det spesielt den standhaftige tinsoldat - den haftige sildoten i mine egne ord - jeg ville høre om). Etterhvert som jeg beveget meg inn i barneskolen ble jeg medlem i diverse bokklubber (Penny-klubben, TL-klubben, Grøsser-klubben) og leste masse. I tillegg skrev jeg endel, og ble lagt merke til av lærere helt til jeg gikk ut av videregående. Husker blant annet at diverse norsklærere lånte meg sine private bøker.

Etter at jeg begynte å bli for gammel for klubbene, var det vel Harry Potter som ble overgangen til "voksen"-bøker, tror jeg. I allefall er det slik jeg husker det. Etter å ha lest den første ikke lenge etter at den ble gitt ut, satt jeg og ventet på mitt brev fra Galtvort. Det dukket desverre aldri opp. Jeg leste deretter bøker som Hobbiten og Ringenes Herre, og beveget meg videre til Erlend Loe o.l.

Nå leser jeg litt av hvert. Er lite interessert i chick-lit, og foretrekker av en eller annen grunn krim på lydbok. Jeg kjøper mer bøker enn jeg rekker å lese, og med et pensum i tillegg kommer det til å ta tid før jeg har lest alt jeg har i hylla. Ønskelista vokser seg dessuten større og større for hver dag som går.

Jeg leser mer engelsk enn norsk, mye av økonomiske årsaker. Bøker er mye billigere i utlandet. Har også en tendens til å foretrekke bøker skrevet av menn. Når det gjelder "bakgrunnsstøy" leser jeg gjerne til musikk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skuffet over Galtvorbrevet som aldri kom, jeg også, er glad vi er flere!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja. Sukk. Det var skuffende. Jeg husker at jeg satt ute på verandaen og drømte om at en ugle skulle komme flyvende å slippe et brev i fanget mitt. Men den gang ei!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvem jeg er som leser? Tja, jeg har "alltid" lest fra jeg var ganske lita jente, men det jeg først husker er barnetimebøkene, Nancy Drew, Hardyguttene osv. Da jeg begynte på skolen og fikk tilgang til biblioteket tok "leseverdenen" av og jeg fikk fort utvidet min lesehorisont. "Historien om-bøkene" var mitt første møte med "voksenverdenen" og jeg fikk tilgang til voksenavdelingen på biblioteket før alderen tilsa det. Biblioteket holdt til i samme lokaler som skolen og bibliotekaren "silte" ut elevene...; lucky me:-)

Da jeg kom i tenåra/ungdom gikk det mye i krim og "damebøker"; Victoria Holt, Theresa Charles, Så fant jeg Mary Higgins Clark og Desmond Bagley. Etterhvert meldte jeg meg inn i Den Norske Bokklubben og Hjemmets Bokklubb og selv om jeg ikke alltid hadde råd til å kjøpe bøkene, så fulgte jeg nå med litt. Hadde flere boksamlinger allerede som ungdom, - en på avbetaling... (eneste gang jeg har kjøpt noe som helst på avbetaling).

Under studier har jeg hatt mer eller mindre fri for skjønnlitteratur, og da barna var små ble det mest krim samt litteratur av norske kvinnelige forfattere som Sigrid Undset og Cora Sandel. Er fremdeles krimelsker, men i dag leser jeg mer variert litteratur enn før samt at jeg de siste årene har blitt veldig glad i dikt.

Liker å lese litteratur som får meg til å tenke og fundere litt, i alle sjangere, - men når jeg er "trøtt i toppen" slapper jeg veldig godt av med ei spennende krimbok! Liker godt norsk og nordisk litteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir 30 i år, og arbeider som norsklærer ved en videregående skole. Lærte meg å lese på skolen, og har lest siden. Det gikk mest i Astrid Lindgren og den slags, før jeg bevegde meg over på bøker fra Pennyklubben, Starletklubben og Tl-klubben. Jeg var spesielt glad i seriene "Barnevaktklubben", "Sweet Valley High" og skrekkbøkene fra Starletklubben.

Senere var det Isfolket (jeg var helfrelst!), Heksemesteren, Lysets rike, Livets døtre og alle de der som gjaldt. Selv om jeg leste litt klassikere og slikt i ny og ne, var jeg vel aldri innom den helt tunge litteraturen, og prøver å ta igjen litt i dag.

På videregående hadde jeg en laang periode hvor jeg var fullstendig oppslukt av lyrikk. Emily Dickinson, Engelke Revold og Inger Hagerup var, og er fremdeles, storfavorittene.

Den siste tiden har jeg lest mye norsk samtidslitteratur, spesielt nye utgivelser. Jeg har en forkjærlighet for bisarr humor ala Olaug Nilssen og Selma Lønning Aarø. Ellers leser jeg veldig gjerne engelsk romantikk ala Jane Austen. Jeg leser ikke så mye krim, men misliker det ikke av den grunn. Jeg leser det meste. Gi meg en bok, så leser jeg den.

Favorittene i dag er bla Jon Fosse, Anna Gavalda, Bronte-søstrene, Erlend Loe, Tarjej Vesaas, Agnar Mykle, Olaug Nilssen, Gunnhild Øyehaug, Jane Austen, Ragnar Hovland, Maria Parr og Selma Lønning Aarø.

Det var meg i et nøtteskall:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ei jente på 23. Da jeg var yngre likte jeg ikke å lese i det hele tatt. Foreldra mine meldte meg inn i Penny klubben, siden jeg masa om det siden vennene mine var der. Tilslutt hadde jeg en goood samling uleste bøker. Kjeda meg en dag så begynte å lese. Etter det ble jeg frelst. Da var jeg vel ca 12 tror jeg.

Jeg liker aller best å lese krim, ellers så er jeg altlesende. =) Så lenge det fenger. Er veldig glad i Ringenes Herre bøkene, og Stephen King bøker. Tja, det var vel det.. :) hehe

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30IngebjørgHeidi LGrete AastorpIngeborgDaffy EnglundHarald KCathrine HvasshovdAnneHilde VrangsagenSynnøve H HoelConnieInger-LiseMads Leonard HolvikIna Elisabeth Bøgh VigreNadira SunsetTanteMamieIngeborg GTurid KjendlieAnniken RøilLisa Chatur VestbyEgil StangelandMargrethe  HaugenPiippokattaNina GLene AndresenRufsetufsaKirsten LundLailaRisRosOgKlagingVannflaskeAmanda ACecilie EllefsenBjørn SturødCaroline Ekornes JohannessenAlice NordliTrineingar hEllen E. MartolTorill Revheim