Som overskriften sier jeg er nysgjerrig på hva du tenker, både om deg selv og andre, da du leser en bok og er totalt uenig i det flertallet mener om den?

Det som får meg til å tenke mest er da jeg leser en bok som er veldig populær eller en klassiker e.l. og virkelig ikke liker boka til tross for at det virker som "alle andre" elsker denne... Da lurer jeg virkelig på hva det er alle andre ser som jeg ikke får med meg!
Er det motsatt, at jeg liker en bok som veldig få har fått med seg - eller den har fått veldig dårlige anmeldelser, syns jeg det er veldig synd at ikke flere får opp øynene for boka og leser den.

Hva tenker du?

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Da tenker jeg som så at jeg ikke alltid har samme smak som majoriteten. Det er helt ok, smak og behag er som kjent forskjellig fra person til person. Dessuten har jeg utviklet meg til å bli noe sær ang. boksmak, leser ikke så mye bestselgere av "vanlig" skjønnlitteratur. Men det har hendt jeg har vært uenig med bestselgere innenfor mine genre også. Hvor jeg har tenkt at dette var rett og slett ikke særlig interessant, eller for tung og omstendelig. Er de det siste får boka en ny sjanse senere en gang :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kommer an på om de mener det på en høflig måte :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da prøver jeg å finne ut hva det er jeg liker/ikke liker som andre ikke liker/liker. Litteratur handler jo til syvende og sist ganske mye om leseren også, så det er ikke rart at folk er uenig. Det er heller ikke noe problem for meg. Men det er jo interessant å prøve å få øye på hvorfor jeg er så uenig med majoriteten, og om det handler om omstendigheter rundt lesingen (timing, dårlig tid, krevende livssituasjon osv) eller boka i seg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange ganger har lest bøker ,der jeg ikke ser hvorfor den er så mye bedre enn andre bøker. Noen bøker som er klassikere kan være tungleste. Budskapet eller det forfatteren vil formilde kan være vanskelig ,å se om det er langt ifra mine tanker. Derfor synes jeg ikke alle er klassikker er så bra, men de kan være det. Det spørs helt om jeg er klar for å lese boka og føler den gir meg noe nytt, ingen andre bøker har gitt meg. Jeg synes det er fint at alle har en annen mening, det ville vært kjedelig om alle mente det samme som meg om bøker. Det er kjekt om noen enig, men det er ikke nødvendig at de liker boka som jeg liker.

Ønsker alle en fin søndag:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er lett å bli nysgjerrig på det andre leser, og så prøve en bok. Likevel blir det det som eventuelt treffer meg som avgjør om jeg liker den eller ikke, og om jeg leser den ferdig eller ikke.
Jeg har det som oftest med bøker som med film, teater og kunst ellers at det er hjertet som tas i bruk, ikke hodet. Og hjertet er jo noe mer subjektivt i vurderinger enn hodet. Det er sikkert grunnen til at jeg leser noen bøker om igjen også. Desto mer spennende å lese andres inntrykk og vurderinger av bøker her i Bokelskere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da tenker jeg det må være meg det er noe galt med. Hvis det er mange som gir bøker seksere, og jeg sliter med å huske hva jeg har lest, prøver jeg å lese videre. Det må jo bli bedre hvis jeg bare leser litt til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis jeg elsker en bok og andre skriver at de synes den var kjedelig og dårlig, tenker jeg egentlig ikke så mye over det. Jeg tenker jo på hvorfor de ikke liker den, men alle har jo forskjellig smak. Noen bøker synes jeg er kjedelige og andre elsker de, men jeg forandrer jo ikke meningen min for det:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bryr meg ikke så mye om hva andre synes.... Hender jeg begynner på ei bok og synes den er kjedelig, legger den fra meg, leser videre/begynner på ny frisk noen uker senere - og liker boka kjempegodt! Så for min del tror jeg "tid og sted" også spiller en rolle for min oppfatning av ei bok. Og også hvordan boka jeg leste forut var :)
Har fått mange bok-tips her inne, og det er stor bredde i hva folk synes - heldigvis :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som med lesning og de fleste andre aspekter av livet mitt ser jeg ingen grunn til å bry seg om hva andre mener. Så lenge jeg ikke skader, sårer eller på annet vis er en "pain in the ass" føler jeg meg berettighet til å gjøre som jeg vil.

At andre ikke liker det jeg leser betyr lite mere enn at jeg er en sær liten trønder:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da tenker jeg alle andre tar åpenbart feil.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, hvem bryr seg? Min mening er jo min mening og andres mening er andres mening! Det er jo det som egentlig er best, mennesker som skiller seg ut, som tør å være unik, ikke fordi de ønsker å være unik, men fordi de bare er det, fra hjertet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

hehe, jeg fikk pepper tilbake da jeg ga Haikerens guide til galaksen av Douglas Adams dårligste skussmål av alle bøker jeg har her inne... Men det skiter jeg i, de får ikke forandret på det jeg mener uansett, jeg hadde rett og slett ikke sansen...

Ja, vi er bare forskjellige... Jeg er den eneste som følger ei bok jeg ga terningkast 6 tidligere i år, Glendraco, men det er sikkert fordi den er gammel og glemt. Den er bare ett eksempel. Flere bøker det er få bokelskere som følger og da prøver jeg å anbefale dem til folk som spør etter bestemte typer bøker.

Selv følger jeg mest med på de som har mange bøker til felles med meg sjøl, for da kan det tenkes at jeg liker det de anbefaler. Hører faktisk mer på de som er mye aktive her enn de som ikke er så aktive, ganske enkelt fordi jeg kjenner bedre til smaken deres gjennom mange innlegg :) Men du verden, så mye inspirasjon jeg henter her...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønner godt hva du mener!
Jeg endrer neppe mening om boka, men gjør meg til tider noen tanker som er temmelig nedrakkende om meg selv da jeg er så totalt uenig i "alle andre", ala "er jeg helt tilbakestående som ikke lar meg påvirke da alle syns det er så rørende?" eller "skjønner jeg ikke den humoren som alle andre tydeligvis syns er så morsom?".....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg veit allerede at jeg er rar, så jeg bruker ingen tid til å denge meg sjøl for det ;) Hender det er sånn med ting på tv også, "ellevill humor!!" påstås det, mens jeg syns de prøver så hardt at krampa kommer og tar dem... Ting som er moro når unger gjør det spontant mister kanskje humoren når voksne går for "Se! Nå gjør jeg det!!"-faktoren...? Det skjer jo at problemet løser seg sjøl foran tv'n, for det er ikke jeg som setter på sånt, de som gjør det kan få le og jeg kan få le av vennene mine som ler... <3 Helt fint!!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker er som mye annet, noen liker det enE, og andre liker det andre, og så hAR vi de som ikke leser i det hele tatt. Skal vi få folk til å lese mer, bør skola slutte med å lese de bøkene som de alltid har gjort med Ibsen osv. Folk idag har andre typer interesser når det gjelder bøker. Hvis folk vil lese sporten i avisa, la dem gjøre det, da leser de ihveertfall noe. Tegneserier er også er begynnelse, de som leser dette, leser ofte aviser og da er ikke veien langt til å lese bøker...Jeg har samla tegnserier i 35 år, og har en del og leser aviser og bøker itillegg. Regner med at de er flere som gjøre det samme her inne...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Guttungen var med på et prøveprosjekt i fjor, ti skoler i Norge skulle samarbeide med Disney Norge om leseglede. Så de fikk utdelt Donald i enklere utgaver og med oppgaver. Et par stykker i klassen syntes ikke noe om det, mens resten leser og leser... Vellykket, vil jeg påstå det var! Historiene var jo fullverdige, men de fikk ord forklart, osv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som sagt, det viktigste er at de leser, om det bare er Donald eller VG-sporten. Blir mer motiverende å lese det du liker istede fior å pugge kjedelige ting...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klarte å vri meg ut av skolen med ståkarakter i norsk uten i det hele tatt å ha lest Et dukkehjem... KLARER det bare ikke... Det er så trått! I tillegg hadde jeg aversjoner mot enhver norsk forfatter i årevis, også moderne, men heldigvis har jeg kommet over det ;)

Skolen pådyttet meg tvangstanker, bare...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i det der. Har mange rare bøker som mange ikke synes noe om, men også folk som leser det samme. Folk synes at det er rart at jeg samler på Donald og andre tegnerserie i en alder av 48...Synes fortsatt det er mye humor der, og ler av det selv om ingen andre skjønner hvorfor..

Finnes mange humorbøker som fortsatt kan leses, men blir kjedelig når du har lest dem 3-4 ganger og vet hva som står på neste side....Hva som er god og dårlig humor finnes det ikke svar på...Liker Monthy Pyton, Fawlty Towers osv...Allo, Allo var også bra...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenker at vi mennesker er i forskjellige aldersgrupper med forskjellige referanser og det som treffer deg, behøver ikke treffe meg og omvendt. I begynnelsen kjøpte jeg mange bøker som ble rost opp i skyene her inne, og når jeg leste en del av de, ble jeg skuffet. Min konklusjon er at både forfattere, romaner og bokelskere er så ulike på så mange måter at det lureste kanskje er å lete seg frem på egenhånd, finne sine egne emner, forfattere, sjangere osv.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

At lesernes ulike litterære preferanser holder bøkenes verden i balanse. :)

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Sist sett

Tore HalsaJulie StensethKjell PHanne Kvernmo RyeINA TORNESHarald KKnutMIreneleserReadninggirl30TheaMonica CarlsenEirin EftevandNabodamaBeate KristinIngvild RosslundNikkaHilde H HelsethLinda NyrudAnneWangSynnøve H HoelTor Arne DahlFarfallemgeBookiacBrit HonningsvågKristin_Tor-Arne JensenAskild GjerstadKirsten LundTine VictoriaG LBjørg Marit TinholtPiippokattaEvaanniken sandvikMarie HolterLinnEllen E. MartolAnn ChristinKaren Ramsvik