En bok i typisk Picoult-stil, et omdiskutert emne om slutten på livet. Synes likevel ikke at denne lever opp til de andre bøkene jeg har lest av Jodie Picoult.
Nå har jeg grublet litt på boken, og jeg innser at det er enkelte bøker jeg ikke bør skrive om før det har gått en stund. Lone Wolf er en av dem.... Picoult skriver ofte om brennbare temaer, noe hun har gjort her også. Hun skriver godt, men noe av det kan bli litt for forutsigbart. Og, det er klart at forholdene i USA er annerledes enn her hjemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jodi Picoult har seilt opp til å bli en av mine aller mest interessante nålevende forfattere.
Hun tar opp temaer og kompliserte situasjoner hvor hun klarer å gjøre de impliserte personene så levende og ekte at jeg ofte kan synes at det rett og slett gjør fysisk vondt å involvere meg. Hun kan virkelig kunsten å gå dypt inn i det hun skriver om, og ikke minst kunsten å kunne se saker og ting fra flere perspektiver.
I Lone Wolf er det spesielt spørsmålet om man skal/ikke skal forlenge livet til en som ikke lenger er forventet å våkne igjen fra koma, som er det brennbare temaet. Passiv/aktiv dødshjelp, en aktuell problemstilling, - og hvem kan egentlig si helt sikkert om en person som ligger i koma aldri kommer til å våkne igjen?
Enig med deg i at mye av det Jodi Picoult skriver om er det lurt å drøvtygge på i ettertid. Det er nå godt over et halvt år siden jeg leste Lone Wolf. Mye av stoffet trenger tid til bearbeiding, og bøkene hennes er godt egnet til å gi en dypere innsikt og betraktelig utvidede horisonter i de sakene hun skriver om.
Jeg har også grublet. For meg ble Lone Wolf omtrent like engasjerende som de andre bøkene hennes; jeg er stadig voldsomt imponert over hvor godt hun setter seg inn i de emnene hun tar opp. Har inntrykk at hun gjør et meget grundig forarbeid, og jo vanskeligere dilemmaene er, jo bedre skriver hun.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er så enig med deg! I sommer skal jeg lese nok en Jodi Picoult bok - House Rules. Jeg både gleder og gruer meg til det. Boka handler om en tenåring med Asperger syndrom som anklages for mord...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nettopp lest House Rules, både på norsk (Åstedet) og engelsk. Kan trygt anbefales!
Jeg hadde med meg bøkene overalt og hadde store problemer med å gjøre eller tenke på noe annet mens jeg holdt på med dem. Jeg blir så engasjert! Og hun klarer jo å beskrive tanker, følelser og tilstander så levende. Jeg fikk mer innsikt i livet til en med Asperger av å lese denne boka, og ikke minst hvordan det kan være å være i familie med en med Asperger. Jeg må innrømme at jeg var veldig lite tilstede i virkeligheten mens jeg var tilstede i de bøkene. Hun har en fantastisk evne til å holde på meg som leser! Kan vel egentlig si det om alle de bøkene jeg har lest av henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

KristofferVannflaskeNorahStig TLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeDemeterBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanEileen BørresenHanne Kvernmo RyePiippokattaKirsten LundkntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad Wøien