Dette var skuffende. Jeg sliter med å forstå hvorfor Nådens omkrets får så gode omtaler, men innser jo at det er ett eller annet jeg ikke forstår, som andre begriper seg på.

For meg var det alt for mange stopp i handlingen, alt for mange ulogiske handlinger og usannsynlige karakterer. Forfatteren tar etter min mening noen snareveier i plottet som også er iriterende. Når trådene nøstes, er det mye som ikke henger sammen.

For dem som er interessert har jeg skrevet en lengere omtale av boka på bloggen min.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Først, så må eg få gi honnør for val av brukarnavn, både smart og vittig. Eg gliser enno.

Så enno meir honnør for ein grundig og saklig gjennomgang over alle grunnane til at du ikkje likte denne boka. Det er nesten slik at eg sit og skammar meg over at eg sjølv likte den så godt då eg las den. Men berre nesten. Den einast delen av kritikken eg er udelt samd i er den som gjeng på framstillinga av seksuelt samkvem.

Eit av punkta du held fram, om at handlinga stoppar opp for at lesaren skal få eit fakta-utgreiing om divese tema, er ein type avsporingar eg for min eigen del set pris på. Andre punkt, som t.d. det irrasjonelle i at den sikkerheitsansvarlege kastar CD-en med videooveraknigsbevis i elva, er ting som eg sjølv noterte meg som irrasjonelt medan eg las, men som eg likevel godtok ut frå tanken om at menneske stundom handar irrasjonelt, og kanskje særleg i uvanlege situasjonar.

Til slutt må eg nevne, sidan eg no på ein måte er i forsvarsposisjon for å ha likt ei møkkabok, at sidan eg sjølv har budd i Trondheim nokre år så blei handlinga ekstra levande for meg, og dette plussa nok på eit ekstra auge på terningen for min del. Dette er sjølvsagt irrelvant for ei objektiv vurdering av korvidt dette er ei god bok eller ikkje, men det er særs relevant for kor godt eg likte den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He, he! Ingen grunn til å være i forsvarsposisjon. Det er nå en gang sånn at det regnes som en umulighet å skrive bøker som alle liker. Når det gjelder Nådens Omkrets er det tilsynelatende du som har flertallet med deg ... :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågKirsten LundMads Leonard HolvikRagnar TømmerstøBente L.HanneBeathe SolbergHarald KBenediktePerSpelemannEileen BørresenLailaMalinn HjortlandFindusAnniken RøilTove Obrestad WøienTine SundalTor-Arne JensenTorill RevheimDaffy EnglundEvaingar hDolly DuckTheaVannflaskeritaolineTore HalsaDemeterEgil StangelandIngvild SLars MæhlumHeidi BBPiippokattaBentesomniferumStig TCamillaPrunellaMarit Mogstadsiljehusmor