Dette er noe av det beste som skrives av skandinavisk krim for tiden!! Det er skremmende, uhyggelig og vanvittig spennende. Jeg har pløyd meg gjennom på rekordtid... (og nå er jeg litt lei meg for at jeg leste så fort). Man bør nok lese bøkene om Carl Mørck i rekkefølge. Han er en kompleks fyr, men man får en merkelig godhet for ham og kollegene hans. De kjemper mye i motbakke, men gir aldri opp. Meget, meget bra!!!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Nytt bekjentskap for meg rett før jul. Leser "Flaskepost fra P" nå (og ja, har lest dem i rekkefølge). Synes dette er veldig bra - politiarbeidet virker troverdig og det kommer mange små stikk underveis til det danske samfunn, korrupsjon etc. Liker stilen til Adler-Olsen, slentrende og med mange morsomme assosiasjoner. Jeg har vært - og er - en del i København (nydelig by!) og kjenner mange av gatenavnene og strøkene som beskrives. Dét gir en liten ekstra dimensjon for min del!

6-er, både til "Kvinnen i buret" og "Fasandreperne", fra meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg også pløyde meg gjennom, men det var for å bli ferdig, så jeg kan komme igang med en bedre bok. Denne var fæl. For lang, for voldelig, for lite spennende, for overflatisk, for dårlig oversatt. Soleklar ener på terningen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes ikke den var på langt nær så dårlig som du gjør, men noe mesterverk var den ikke.

Jeg er enig i at den ikke er veldig godt oversatt fra dansk, og det trekker naturligvis ned. Jeg synes heller ikke intrigen er veldig sannsynlig. Uten å skryte på meg inngående kjennskap til dansk politi og deres rutiner og arbeidsmetoder, vil jeg nok også tru at boka gir et ganske lite realistisk bilde av politiets hverdag i og rundt København.

På den annen side synes jeg Carl Mørck er en over snittet interessant litterær politimann, og forholdet hans til Assad er også tidvis spennende. Da er det kanskje til å leve med at andre karakterer, som Carls kone Vigga, psykologen og selve sjefsskurken Kimmie er både flate som pannekaker og lite troverdige.

Totalt endte jeg opp med å gi denne boka en svak firer, det samme som jeg ga Kvinnen i buret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er så enig! Jeg leste Kvinnen i buret i fjor sommer, og nå leser jeg Fasandreperne og neste bok er Flaskepost fra P, Garantert! Ha ei fin bokpåske!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For noen år siden prøvde jeg å lese "Alfabethuset" av samme forfatter, men ga opp boka etter ca. 100 sider. Derfor var jeg skeptisk til bøkene om Carl Mørk, spesielt siden de var kjørt fram såpass sterkt fra forlagets side. Men jeg ble positivt overrasket over bøkene, og har slukt alle tre. Jeg slutter meg til det som er skrevet, og vil for min del fremheve språket - det er røft og til tider humoristisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå leser jeg denne, det er den tredje jeg leser av Adler-Olsen. Rekkefølgen ble litt feil: "Flaskeposten" først, "Kvinnen" og nå til slutt denne. Veldig spennende...på kanten når det gjelder "bloddryppende" og voldelige detaljer...noe annet som slår meg nå når jeg leser en tredje bok: De er da veldig "skåret over samme lest", selv om det er forskjellige historier, er det så mye som er likt i rammen og atmosfæren i de tre. Det blir forutsigbart. To søsken, fortid-nåtid, jakten og øde hus og gjemmesteder. Likevel: Spennende krim, og en "kjekk" Q-avdeling forfatteren har skapt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Snart ferdig med denne nå...må tilføye: Veldig spennende JA, men også den mest voldelige av de tre, en del sadistisk sex-vold. Litt mange tråder som spriker i ulike retninger gjør den litt rotete og ustrukturert...men som spennende krim, ja, den kan anbefales..selv om den tok fullstendig av mot slutten, det ble vel i vildeste laget dette..og for voldelig synes jeg...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig Randi. Den var spennende, men det tok jo helt av, historien ble litt for usannsynlig. Dessuten alt for voldelig. Totalt sett likte jeg ikke denne boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, den var i ekleste laget ja.....(Da kan man foretrekke pen og pyntelig klassisk krim som Lahlums Menneskefluene....)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Marit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtHarald KLinda NyrudTone SundlandIngunn SJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil StangelandsvarteperMargrethe  HaugenTine SundalHildeToveHeidiTine VictoriaHelen SkogAndreas BokleserTerje N AbuslandHilde Merete Gjessing