Eg har nettopp vore på foredrag med Arnhild Skrei (i regi biblioteket og Mållaget), der Hulda Garborg var i fokus. Utruleg kjekt å få litt meir innblikk i dei ulike forfattarane våre. Eg les biografiar om forfatterar som interesserer meg, men litt ekstra når ein får det inn på andre måtar enn berre via bøker. Hulda Garborg visste eg ikkje så mykje om frå før; ikkje så mykje meir enn at ho var gift med Arne Garborg, og at ho samla bunadar..., men nå må eg nok skaffe meg nokre bøker av ho. Hulda Garborg var ei moderne dame som ikkje levde heilt etter normene på den tida, og slike damer plar å vere litt "forut for si tid", òg i litteraturen.

For Ikkje så lenge sidan var eg på bokkveld med Kjartan Fløgstad, og eg har òg fått med meg Ketil Bjørnstad som heldt foredrag om "Christiania-bohemen" samt musikk- og lyrikkveld om Olav H. Hauge blant anna.

Har dokk andre nokre slike opplevingar som har sett seg fast i minnet og som kanskje har gjort at dokk har lånt eller kjøpt bøker av forfattarar som dokk ikkje har kjent til frå før? Eller kanskje foredrag om forfattarar dokk nettopp kjenner til? Me har jo Bokprogrammet på NrK, men det er noko spesielt når ein kan sjå dei i "levande live" og få anledning til kanskje å stille spørsmål, - eller om ein er ganske så blank; høyre andre stille "vettuge" spørsmål :-D

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Vil bare fortelle at Arnhild Skre kommer til Riksarkivets blå sofa tirsdag 5. mars kl. 18. Der skal hun lede en samtale mellom to forfattere av biogafier: Rita Løvseth Sandnes som skriver om den radikale kvinnesaksforkjemperen Gina Krog og forfatter/journalist Magnhild Folkvord som arbeider med en bok om Fredrikke Marie Qvam.

http://www.arkivverket.no/arkivverket/Arkivverket/Om-oss/Aktuelt/Nyhetsarkiv/I-en-blaa-sofa-paa-arkivet-5.-mars-2013-kl.-18

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmm... Kjenner nysgjerrigheten sige på, samtidig som jeg spør meg sjøl "hvem er det?" på et par navn her... Får ta på meg googles!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg anbefaler alle her å komme til Odda under Litteratursymposiet i oktober. Det sies av besøkende utenfra at vi er stedet hvor forfattere og lyttere kommer tettest innpå hverandre. Årets tema er, får jeg opplyst i kveld, er "Unorsk". Hold dere oppdatert på "litteratursymposiet.no"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I fjor høst var jeg på forfattertreff på mitt lokale bibliotek med forfatterne Marit Reiersgård, Siri Walen Simensen og Kristine Oseth Gustavsen, alle lokale forfattere her fra distriktet. Et artig sammentreff var det at før jeg fikk vite om dette forfattertreffet hadde jeg begynt å lese boka Stolpesnø av Marit Reiersgård og hadde kjøpt boka Jeg bor rett nede i gata av Siri W Simonsen, her gir hun oss også et lite innblikk fra sitt eget liv. Denne boka er en dokumentar om uteliggeren Gunnar og han har jeg jo sett i bybildet. Stolpesnø er en krimbok med handling her fra distriktet. Ble imponert over forfatterskapet til K O Gustavsen med tre bøker i tre forskjellige sjangere, og hun er bare så vidt passert 20 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har aldri vært å sett noen "live", men kunne absolutt tenkt meg det!
Får veldig leselyst av å se forskjellige bokprogrammer osv på tv`n, lese intervjuer av forfattere eller gode bokanmeldelser! Stor fan av forfattere som tør å gi litt av seg selv og være litt private.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg arrangerer ein kveld om Hulda i april i Bergen, der Arnhild Skre skal fortelja om henne. Glad for å lesa at nokon finn det spanande å høyra på - då gler eg meg enno meir til å læra meir om Hulda frå Arnhild, gjennom både biografien og talte ord.

Elles er eg stamgjest på Nynorske litteraturdagar i Aurland kvar haust (vel, so stamgjest ein kan vera når ein bur tre timar unna og har mykje anna på agendaen), og det er alltid kjekt å høyra forfattarar snakka om både sine eigne og andre sine verk. I fjor fekk eg mellom anna eit spark bak for å komma i gang med Ragnar Hovland (att), etter ein hyggeleg - og litt rar - samtale mellom han og Finn Tokvam. Kanskje var det nett det rare, at samtalen hang seg opp litt sjølv mellom to som kjenner kvarandre so godt, som gjorde at eg vart ekstra nysgjerrig og klar til å gyva laus.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skal til Bergen i april (datoene er ikke endelig bestemt). Å høre Arnhild Skre fortelle om Hulda Garborg høres forlokkende!
Vi du gi litt mer informasjon om når og hvor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Onsdag 10. april kl 19.30 i Gimle, Kong Oscars gate 18. Inngang 50 kr, og alle er hjarteleg velkomne - tenk slik stas det hadde vore om det passa med din Bergenstur!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig stas! Har notert tid og sted. Sender deg en personlig melding om det klaffer - så får vi hilst på hverandre :-) Flott initiativ!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så gøy Mari .-) Her var det Mållaget som var arrangør i saman med biblioteket. Før foredraget fekk me ei "framsyning" frå to Garborg-kjennarar som spela Hulda og Arne. Tema var landsmål kontra riksmål og det vart ei fornøyeleg åpning.

Til lukke med ditt arrangement!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, her er det ungdomslaget, og me skal få teaterlaget vårt til å spela eit utdrag av si eigi førestilling Hulda= som dei sette opp i fjor, i Hulda-året. Mange takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å høre på Arnhild Skre var en stor opplevelse, og jeg skal nok lese anbefalte bøker av henne.
Hans Sande er magisk når han forteller, og Ingelin Røssland like så!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Krimfestivalen i Oslo neste helg - som jeg skrev et innlegg om i går - er en unik sjanse til å møte en mengde forfattere "live".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter å ha vært på forfatter-treff med Amitav Ghosh på Litteraturhuset i Oslo før jul, måtte jeg ha tak i hans romaner "A Sea of Poppies" (Valmuesjøen) og "A River of Smoke" (En elv av røyk). Jeg var stor-fan av Ghosh fra før etter å ha lest hans "In an Antique Land" (som ikke er skjønnlitteratur), men hadde vært litt lunken til de to nevnte romanene - de fenget liksom ikke når jeg bladde i dem hos bokhandelen. Etter den timen der Ghosh fortalte om disse to bøkene, var det ingen tvil: bøkene ble innkjøpt, og nå er de også lest. OG DE VAR FANTASTISKE. Så ja - forfattermøter "virker" på meg! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så kjekt å høyre om slike opplevingar, Noko slikt var det hos meg òg etter bokkveld med Kjartan Fløgstad. Bøkene hans vart noko anna etter å ha høyrt han snakke om korleis dei kom i stand og tankane hans omkring sine eigne bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er jo ikke et foredrag - men anbefaler på det varmeste Bokprogrammets intervju med Jon Fosse fra forrige uke.

Jens Bjørneboes foredrag "Svikeren", fra møte i Studentersamfundet 4. februar 1961.

Ja, han er ikke norsk - men her er et glimrende PEN-foredrag av Salman Rushdie om litteratur og sensur.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk skal du ha, skal sjekke dei opp!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Biblioteket her jeg bor har begynte med forfatterbesøk og første forfatter på besøk var Dag Solstad.
Jeg gledet meg i mange dager og var utrolig spent på å møte den store forfatteren. Biblioteket ble fult til randen av folk og Dag Solstad var i kjempehumør. Han var veldig vittig og det ble latterbrøl mange ganger når han svarte villig vekk på alt han ble spurt om.
Det ble mye prat om boken 17 roman siden den har mye av handlingen fra Telemark. Det var et meget vellykket forfattermøte og jeg ble ennå mer glad i han.
Kommer til å lese mer av han nå og vil nok føle det ekstra spesielt etter å ha møtt han :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hørt Gaute Heivoll 2 ganger der han har fortalt om "Før jeg brenner ned" og "Kongens karer". Interessant å høre han fortelle om hvordan han fant fram til det autentiske stoffet han brukte i bøkene. Han fortalte om øyenvitneskildringer og om de mange hendelsene i bygda på den tiden, og hva han brukte i boka "Før jeg brenner ned".

Har med stor glede hørt en entusiastisk Odd Karsten Tveit fortelle om boka " Libanon farvel".
Rune Belsvik har jeg vært sammen med over ei CB eller to. Han har bl.a fortalt om både skrivingen sin og hvordan han legger opp bl.a. arbeidsøktene sine.
Har hørt andre forfattere også fortelle, men det er de her som jeg har bitt seg fast.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tja ... eg sat i badstu saman med Jon Michelet ein gang midt på 80-talet, men har hittil ikkje lest nokon av bøkene hans. Til gjengjeld har eg lest fleire av Fløgstad sine bøker utan å ha sett han korkje i badstu eller på bokkveld. Så for min del har det hittil vært liten korrelasjon mellom "live-oppleving" av forfattarar og kva for bøker eg les.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

No vart eg nesten litt misunneleg... For å vere alvorleg; eg synest Michelet er eit spennande menneske og den nye boka hans ligg her på vent! Liker folk med meiningar og meiningars mot, - og det har både Michelet og Fløgstad!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skulle nok likt å være flue på veggen når det gjelder Hulda Garborg. Hold følelsen så lenge du kan. Var på noen forfattertreff som bokhandel i Haugesund arrangerte for noen år siden og det var kjekt å være med på. Det var ikke plass til så mange i butikklokale så det føltes litt spesielt. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30Kirsten LundReidun Anette AugustinChristofer GabrielsenalpakkaGrete AmundsenFinn Arthur JohansenIngunn STine SundalEinonieBeathe SolbergAkima MontgomeryTrude JensenLabbelineEgil StangelandTove AlmaPiippokattaHarald KTanteMamieRandiTone Maria JonassensiljehusmorAnniken RøilTerje MathisenLilleviJulie StensethAnn ChristinPirelliBenedicteritaolineVannflaskeTove Obrestad WøienAnne LiseAvaThereseEllen Berg InstefjordFyodor YovavichEli HagelundLars MæhlumThomas Heie H.