Forhåndsbestilling for Mammutsalget er i gang og katalogene ligger ute. Det har vært litt diskusjoner om kvaliteten og prisene på bøkene de siste årene, men foreløpig synes jeg det ser bra ut og jeg har allerede en liten liste i gang med kokebøker, Heivoll, Henriksen, Atwood og Ullmann, men det er selvsagt best å holde øynene åpne for alle de andre mer lokale salgene butikkene setter i gang med rundt mammut-tider!

Hva med dere? Hva synes dere om utvalget i år?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 65 svar.

Hei
Jeg er Dora. Jeg så profilen din på bokelskere.no, liker å være din venn.
Jeg håper du ikke tankene. Hvis u vil vite mer om meg og for meg å sende
deg mitt bilde, send meg en epost på (dkumba30@yahoo.com

Takk.

Hi
I am Dora. I just saw your profile on bokelskere.no, like to be your friend.
I hope you do not mind. If u want to know more about me and for me to send
you my picture, send me an email at (dkumba30@yahoo.com

Thank you.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I år skulle jeg ikke på Mammut eller så skulle jeg kjøpe Mammut bøkene enda billigere etter Mammut. Men bestilt meg mer Mammut bøker enn jeg noensinne har gjort. Jeg har ikke fulgt noen boktips. Jeg har bare bestilt bøkene jeg har DRITTLYST på og ikke de jeg har lyst å lese en gang. Allikevel ble det litt for masse. Jeg er overrasket over hvor mye sakprosa det er. dvs. nesten alt. Har bare bestilt to romaner.

Emma Donoghue: Rom
Lars Ove Seljestad:Frægd
William Heinesen (Red.) : Lesedagbok
Kate Santon: Arkeologi. oppdag fortidens mysterier.
Birgitte Huidtfeldt Midttun: Vi er tiden
Nicholas D. Kristof og Sheryl Wudunn: Halve himmelen
Levi Fragell: Vi som elsket Jesus
Nina Karin Monsen: Inn i virkeligheten. Min vei fra Human etikk til kristen tro
Ingrid Kristine Hasund: Slang

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rom av Emma Donoghue er rett og slett ei FANTASTISK fin bok!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott å høre!!. Den virker så spennende at jeg ikke klarte å la være å bestille den...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lesedagbok hørtes spennende ut!
Hvordan er den??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vet ikke helt.Men det virket som man kunne skrive notater om bøker og lignende. Så det blir spennende å se når den dukker opp i posten:).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Okei :) Du må fortelle hvordan den er da du får den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den var utsolgt:(. Ble skikkelig skuffa...

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jobber på ark og var oslo s ballong klovn med egen mammutsalg sang den første mandagen.. For en dag.. Masse flotte og hyggelige kunder. Bøkene går veldig fort, så dere bør være tidlig ute... . :)
God mammut vinterferie :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når jeg endelig kom meg av gårde til mammuten, var de to bøkene jeg hadde sett meg ut ikke tilstede gitt. Men det kan kanskje være like bra for da kan jeg konsentrere meg om alle stablene mine her hjemme. De lengter etter meg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Både og, noen bøker er dyre, mens andre er litt vanskelig å få tak i. Har stort sett vært heldig , men har ikke fått tak i bøkene om Caspar Hauser, Barbarene av Terry Jones, og det er synd. Har lest den siste på bib to ganger, og er en interessant beretning om barbarene sett fra den andre siden. Caspar Hauser var en person som ingen vet noe særlig om, men som bare dukket opp utenfor en militærkasserne for 250 år siden. Hans opphav, liv og død, han ble drept, er og var et mysterium.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som andre her nevner, så synes jeg ikke mammutsalget er det det en gang var. Dette mye på grunn av at bokhandlene stort sett har ganske greie priser generelt ellers i året, med salg og liknende. Samtidig synes jeg det er kjekt med mammutsalg, og salget kan ofte minne man på bøker man har hatt planer om å kjøpe tidligere, men som man fortsatt ikke har kommet seg så langt at man har fått kjøpt. Jeg fikk ikke vært på mammutsalget i fjor, siden jeg brakk håndleddet den dagen mammutsalget startet, men har tatt dette igjen i år.

Jeg kjøpte disse bøkene idag:
Kristina Ohlsson - Tusenfryd
Kaaberbøl & Friis - Et stille, umerkelig drap
John Hart - Det siste barnet
Hans Fallada - Alle dør alene
Helga Flatland - Alle vil hjem. Ingen vil tilbake
Sofi Oksanen - Baby Jane
A.S. Byatt - Barnas bok
John Erik Riley - Heimdal California

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå ble jeg plutselig litt mer nysgjerrig!
Hva kostet Kaaberbøl & Friis - Et stille, umerkelig drap??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjøpte boka på Ark. Mener jeg gav det som er ganske standardpris på mammutbøker om dagen. Det vil si 149 kr. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva jeg gjør med Mammutkatalogen? Først sjekker jeg hvilke av bøkene der jeg har lyst til å lese. Da ender jeg opp med en ganske lang liste. Så undersøker jeg hvilke av disse bøkene som finnes på det lokale biblioteket. Da får jeg strøket en god del titler. Til slutt satt jeg igjen med fem bøker. Av disse fantes bare én hos den lokale bokhandelen. Forøvrig strir jeg med to problemer. 1. oppbevaringsproblemer - alle bokhyllene er stapp fulle og vel så det. 2. å få tid til å lese alt jeg ønsker- "skal-lese-stablene" bare vokser mer og mer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har kryssa av for 10-11 bøker. Foreløpig har jeg kjøpt Frode Grytten sin Saganatt. Nå er det tid for is i magen...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal DEFINITIVT på Mammutsalget og der har jeg ment å kooooose meg! Elsker bøker, lukten av de, smaken, følelsen! :) Blir å kjøpe noen bøker, tenker jeg, har allerede bladd meg gjennom avisa og ble sånn måtelig fornøyd. Den er jo smekkfull av akkurat de samme bøkene som ifjor?! Jaja, bøker i mitt hjerte! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hadde ikke tenkt å kjøpe noe. Var noe jeg kunne tenkt meg ja, men syns ikke at prisene er no særlig. Ikke så imponert over utvalget heller.Men så dro gubben meg inn og endte da opp med 3 jeg ønsker meg. :)
John Cleland - Fanny Hill, en gledespikes erindringer - 99kr
Laila Lanes og Jan Henry T.Olsen - Skynd deg å elske - 129kr
Natascha Kampusch - 3096 dager - 129kr.
Veldig fornøyd :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gikk først på Mammutsalg , kjøpte ingenting. Gikk deretter på Boklageret og kjøpte fem bøker for tre hundre kroner. De hadde ikke salg , bare ligger på lave priser året rundt. Min pose med bøker ble da ; Hvis du får dette brevet av Sarah Blake, Livskunst av Diana Athill , Min mangel på stolthet og fordom, i jakten på Mr Darcy av Ingrid Schibsted Jacobsen , Spindelvev av Margit Sandemo, og Elizabeth, kampen om tronen av David Starkey. Alle bøkene er innbundet. Men jeg skal alikevel titte litt mer på Mammutsalget.....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt greit utvalg, kom vel over hvertfall 5bøker jeg kunne tenkt meg, men prisene er jeg ikke så imponert over. Klart at fra 349,. og ned til 129,- så sparer man penger...men føler at jeg stadig vekk ser vanlig tilbud med disse prisene, mammutsalget gir derfor ikke noe ekstra lengre. Det er som et helt vanlig salg. Hvis man tørr og vente lønner det seg å vente til et par uker etter at mammutsalget er over. Butikken ønsker nemlig å kvitte seg med alt, så selvom det er godt utplukket finnes det likevel skatter rundt om til halvpris av halvpris av mammutpris osv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er katalogene også på nett.....eller må jeg få en i butikken .?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er nettsida for mammutsalget:
http://www.mammutsalg.com/

Dei enkelte bokhandlarkjedene som er med på salget har også lister liggenede ute, t.d.
http://www.haugenbok.no/
http://www.ark.no/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nehhh...var ikkje så mykje bare-MÅ-ha-det. Der er jo så mange gjengangarar..! Men likavel blir bøkene berre dyrare for kvart Mammuttsalg...!!? merkelige greier det der... ;)
Men eg har kjøpt 2 på bokklubbens siste salg, Prosessen/Kafka og Lykkeprosjektet. Alt til kr 129,- inkludert porto - veldig greit! Happy med det.
NB. På mammutt kosta L. kr 129 men eg fekk ho til 49,- ....trallala...!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg!
De forskjellige salgene hos de forskjellige bokklubbene er ofte billigere og mer spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har faktisk ikke sjekket det i år, og ikke skal jeg heller. Jeg skal lese opp alle de bøkene jeg har liggende før jeg kjøper nye bøker.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det skal jeg også prøve på

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er vi to (tror forresten ikke vi er alene). Men det er forferdelig vanskelig ikke å kjøpe nye bøker. Det er jo så veldig maaaaaaange jeg har lyst på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som vanlig mye skit, men den som leter finner også kanel! Smaken er som kjent forskjellig så skitt & kanel er det farlig å definere her - bare si at Mammut er kraftig hausa opp av markedsstrategene i forlag/ bokhandlere. Cash is King og Kassaapparatet er en nådeløs sjef derfor husk at mange bøker til litt nedsatt pris i sum fort blir fryktelig mange penger! Mitt råd er å gå nøye gjennom listene/ katalogen. Kjøp kun de bøkene du VIRKELIG kommer til å lese/ bruke. I mitt tilfelle ble det minimum en, max tre bøker. The End.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har bare sett under de kategoriene jeg leser mest av foreløpig. Det er endel bøker jeg kunne tenkt meg, men som mange sier så er de ikke så billige så jeg lar meg rive med. Flere bøker vet jeg også at jeg får billigere andre steder.
Nei, prøver å holde meg til nyttårsforsettet her også: Redusere antall uleste bøker i bokhylla, og unngå impulskjøp...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nå har ikke jeg sett på alle bøkene i alle katergoriene innen for Mammuten i år, men det har jeg har sett så langt er jeg ikke fornøyd med. Har heller ikke vært særlig fornøyd de siste årene heller, kanskje jeg bare er for kresen? Har vel kanskje kjøpt 5-6 bøker på mammutsalg de siste 3 årene..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja...synes utvalet er ok, kanskje, men prisane er ikkje dei aller beste......Eg måtte berre trå til og bestille, sidan eg har ein tilgodelapp med dato på. Så då vart det eit par bøker frå ønskelista, og eit par bøker som såg ok ut....vi får sjå. Eg har forresten vore så flink etter jul, har nesten!! Ikkje kjøpt ei einaste bok...:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå kan det forhåndsbestiles fra den svenske bok-rean på AdLibris

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi, de har en 500 siders samling av Tomas Tranströmers dikt til en hundrelapp. Det er mye godsaker for lite penger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikkje ofte eg ynskjer eg var svensk, men når eg ser på prisnivået på bok-rean i forhold til mammutsalget så er tanken, om ikkje nærliggande, så i det minste ikkje heilt utenkeleg

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var vel å dra det litt langt ;) Men skulle absolutt ønske jeg leste svensk like lett som norsk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har funnet 17 bøker for ca 1100 kr, og har lagt flere på ønskeliste til evn senere, noen også til andre enn meg selv. Den dyreste jeg bestillte er Svenska slott och herrgårdar på 400 sider, 1,1 kg til kr 119.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sparer penger, så jeg skal ikke se i katalogen en gang.

Det er smertefullt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Au da. God selvkontroll, men lykke til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes utvalget er ganske bra, men at prisene er litt for høye til at jeg kan slippe meg helt løs. Det blir til at jeg velger de jeg allerede har på ønskelisten, mens hvis det hadde vært litt billigere, hadde jeg nok tatt sjansen på et par av de ukjente og de jeg er litt nysgjerrig på.
Jeg har forhåndsbestilt Flommens år av Margaret Atwood, Alle drar sin vei av Wendy Guerra, Barnas bok av A. S. Byatt og Safirblå av Kerstin Gier.
Det pleier uansett alltid å bli et par til når jeg går rundt i bokhandelen og kikker, er blandt annet nysgjerrig på Et slag i ansiktet av Christos Tsiolkas og Finklerspørsmålet av Howard Jacobson.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utvalet var vel omlag som venta; ganske blanda, stort sett litt for dyrt, fann ikkje på langt nær alle bøkene eg hadde håpt å finne, men lot meg likevel friste til å handle inn bøker eg har vurdert tidlegare, samt nokre titlar eg ikkje har lagt merke til før.

Dette er det eg hadde høgast ynskje om å finne:
- Hundreåringen .. etc.(litt optimistisk, kanskje)
- noko av Fløgstad, gjerne Nordaustpassasjen
- Ildvitnet av Lars Kepler
- Egeland-bøkene som kom før Nostradamus' testamente
- Nådens omktrets av Jørgen Brekke
Bom på dei fleste her, men Hurra!, Nådens omkrets er bestilt.

I tillegg bestilte eg
- Huset ved moskeen, Kader Abdolah (nyskjerrig etter å ha lest omtalen)
- Jern, Torgrim Eggen (har lurt på denne ei stund)
- Botticellis hemmelighet, Marina Fiorato (dette blir mitt "bok med overdrive feminint omslag"-bidrag, ref tidlegare diskusjonsinnlegg )
- Fvonk. Erlend Loe (Har hittil endt opp med å kjøpe Loe-bøker eg ikkje liker fullt så godt som eg trur eg ville likt Naiv Super eller Tatt av Kvinnen, håper dette blir ein fulltreffer dog ...)
- Den døde i Barentsburg, Monica Kristensen (blanda kritikkar på denne, men eg prøver likevel)
- Gjenferd, Jo Nesbø (for dyr, men på tide med ei ny Harry Hole bok på meg. Har lest berre ei tidlegare)
- Juks, Erik Tunstad (ser ut for å vere passe nerdete for meg)

Eg vurderte rund 10 titlar i tillegg til dei ovenfor. Bokomtaler og diskusjonsinnlegg på bokelskere.no var til stor hjelp i utvelgingsprosessen.

Vonar det er fleire som hygger seg med mammutkatalogen i desse dagar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så at Ark hadde Hundreåringen..... med på Mammutsalget som ekstratilbud til 99 kroner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tusen takk for tipset. Er på nippet til å handle, men har også observert at boka er å finne som gratis velkomstpresang i den Norske Bokklubben. Har svidd av så mykje pengar på bøker i dag at eg må ta ein liten tenkepause på denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For hva det er verdt må jeg si at det er virkelig ei bok å kose seg med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

såååh ...
der gjekk hemningane overbord.

Hundreåringen er bestilt. Men så var det dette med fraktkostnadar då. Kr 45 i frakt, altså eit prispåslag på 46% på boka, men gratis frakt dersom eg kjøper for meir enn 300. Dermed blei
Flommens år (Margaret Atwood) og Hotel Eldorado (Tor Even Svanes) med på lasset. Fritt tilsendt.

Men spørsmålet eg stiller meg no er:
har eg vært lur, eller har eg vært lettlurt?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hvis du medler deg inn som ARK- venn (som er gratis) er det fri frakt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset, skal hugse på det til neste gang. No har eg bunkra opp så mykje lesestoff at det gjeng nok litt tid før neste handel .....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finner alltid noe "digg" på Mammut:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ikke Mammut. Men på den lokale bokhandelen fant jeg i dag en islandsk krim, INNBUNDET, TIL kr 19,50! Arnaldur Indridason: Anger. Jeg leser ikke så mye krim og når jeg gjør det, så er det amerikansk eller britisk. Så islandsk krim er nytt for meg. Men de ga meg "et tilbud jeg ikke kunne avslå" :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Håper du kommer til å like boken og stilen i den. Jeg har lest alle bøkene han har skrevet og gleder meg til jeg får kloa i den nyeste boken hans.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kan ikke være mer enig! Arnaldur Indridason er en fantastisk forfatter. Skriver bra, og i tillegg er det god spenningslitteratur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er slettes ikke verst, den selger de faktisk på mammut-salget for 129,- så der ser man at det gjelder å holde øynene åpne! 109,50,- mindre, flott bokhandel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den kostet 19 kroner og femti øre!!!! Ikke 109, 50. Da snakker vi om salg!!!!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nettopp, så mye mindre! Alltid morsomt når man kommer over sånt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For min del var det ikke spesielt mye interessant og jeg synes ikke prisene er så bra at jeg blir fristet til å se nærmere på ukjente bøker. Noen av bøkene har jeg allerede kjøpt billigere andre steder så jeg er ikke imponert.

Det ble allikevel to mammut-bøker, Mystikk og magi i norsk folketro av Ørnulf Hodne som Hilde tipset om under her og De besatte av Fjodor Dostojevskij. Samtidig fant jeg to bøker utenfor mammutsalget, En søndag ved bassenget i Kigali av Gil Courtemanche for 99 og Ondskapen av Jan Guillou for 49. 

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner følelsen, tror det var sist år jeg fant fire bøker til en femtilapp hver, på et boksalg, som kostet mer enn hundrelappen på mammut-salget. Prisene er så som så, så det er nok lurt å se seg rundt før man gjør noen storkjøp. Flott at butikkene viser seg konkurransedyktige!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har ikke sjekka det ut. Men det blir enda billigere etter Mammut salget for da blir det halv pris av mammut pris:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et kupp der hvis det ikke blir utsolgt, har brukt å ha forferdelig uflaks sånn. Men de fleste blir jo ikke det, så spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nettopp vært inne på haugenbok.no og bestillt 3 bøker, Kollektivet 6 siden jeg sparer på den serien, Døden og vingehesten siden den er en Knut Gribb bok og Mystikk og magi i norsk folketro av Ørnulf Hodne siden ikke har lest den. Fant 5 til som jeg har på ønskelista mi, men som jeg låner på biblioteket i steden. Siden disse er norske er det ikke noen billigere utg på AdLibris, de 2 fra ifjor var finsk og eng orginaler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er synd at det er så dyrt, for samme pris på 1 norsk bok på salg kan man få tre nye engelske. Jeg har blitt vant til å bestille det over nettet og prøver derfor å bruke mammut til å handle bøker på norsk, så det ikke blir så overveldende mye engelsk i bokhylla. Det er forsåvidt mange bøker på norsk jeg gjerne skulle hatt, men 349,- er liksom litt stivt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var og kikket inne hos Haugenbok nå som snarest, men var bare en tre-fire bøker jeg kunne tenkt meg ved første øyekast og de var ikke så veldig billige heller.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper du finner noe mer fristende på et av "bokskredene" i butikken, mange som prøver å sette opp sitt eget salg i tillegg til eller i stedet for mammut-salget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

housekeeping?........ housekeeping?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husker jeg fant to på norsk ifjor, gikk så inn på Adibris og kjøpte den ene på svensk i pocket og sparte 75% på salgsprisen på den norske utg og kjøpte den andre i den engelske orginalen og sparte kr 30 på salgsprsen på den norske utg. Tar en tur innom på AdLibris nå og tar en titt på årets utbud.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenmgeKirsten LundTone HTheaINA TORNESJanne Kristin HøylandArne SjønnesenVannflaskeRonnyIreneleserSolveigTuridmajaInger-LiseLisbeth Marie UvaagEivind  VaksvikToveBertyPiippokattaDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenReadninggirl30Kjell PsveinSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasBeathe Solberg