Gudsjammerlig kjedelig! Ikke noe for meg ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Når du ikke utbroderer blir jeg selvfølgelig nysgjerrig. Hva var det du ikke likte ved den?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

;-) Jeg burde selvsagt ikke ha skrevet noe så intetsigende om en bok. Beklager så mye! Min kommentar sier ikke noe mer enn at akkurat jeg ikke hadde sansen - verken mer eller mindre. Dette er en bok jeg har forsøkt meg på mange, mange ganger i årenes løp (men jeg ga vel opp for sikkert rundt tyve år siden - skjønte at dette ikke var min litteratur-genre). Noe mer vettugt enn dette har jeg ikke å si. Og jeg kommer aldri mer til å legge igjen en setning ala dette på noen bok mer! Promise! ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, jeg mente det ikke som en kritikk, jeg ble bare så nysgjerrig. Hihi... blir det når slike ting blir sagt om bøker/filmer jeg elsker. Fantasy er selvfølgelig ikke for alle, og det meste innen den sjangeren pleier å kjede vettet av meg. Samtidig synes jeg denne (og Ringenes Herre) er noe av det flotteste og vakreste som noensinne er skrevet. På mange måter ser jeg likheter mellom Hobbiten og enkelte av bøkene til Astrid Lindgren (som Mio min Mio og Brødrene Løvehjerte. En liten helt som blir slengt inn i hjertet av en kamp som er altfor stor for ham. Samtidig er naturskildringene virkelig vakre, og karakterene synes jeg er fulle av sjarm og humor.

Uansett, jeg skal ikke prøve å omvende deg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

He-he ... Det irriterer meg at jeg aldri klarte å knekke Ringenes Herre-koden, men ellers er jeg redd du har rett: fantacy av dette kaliberet er ikke for alle. Vi har alle filmene i hus, men jeg orket ikke å se dem heller ... Ungene derimot var elleville!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uff, filmene har jeg et rart forhold til. Så Ringens Brorskap mellom 15 - 20 ganger på kino (og har sett den flere ganger siden, det er en herlig film), men de to andre filmene; ikke så veldig imponert. Jeg ser jo de er flott laget, men jeg tror universet jeg lagde da jeg leste bøkene som fjorten-åring slo seg vrangt når jeg så film to og tre. Dessuten ble jeg overordentlig irritert når de fjernet viktige scener, og la til ting som aldri skjedde i bøkene.

Jeg innser forresten nå hvor gal jeg høres ut når jeg sier jeg så en spesifikk film så mange ganger på kino. Det er jo fryktelig dedikert. Men er man fan, så er man fan. Og det er jo ikke uten grunn at jeg skrev masteroppgave om film heller.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Nøyaktig sånn er mitt forhold til filmene også! Trodde jeg var alene om det, for "alle" virker så begeistret for film to og tre.. Nå er jeg bekymret for hvordan filmatiseringen av Hobbiten kommer til å bli. Har hørt at de har lagt til mye handling som ikke har noen som helst del i boka, det virker nesten som det kommer til å bli en helt annerledes historie. Ringenes Herre klarte de ihvertfall å beholde essensen av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det jeg ikke skjønner, når jeg ser traileren til Hobitten, er hva Galadriel gjør i den filmen. Hun dukker da ikke opp i boka. Det virker som om de har laget en bihistorie om hva Gandalf gjør når han forlater Bilbo og dvergene for en stund. Karakterer som aldri nevnes i denne boka, dukker opp i filmen - men enkelte kan jeg til nød akseptere; Legolas skal visst dukke opp i filmen, selv om han aldri nevnes i boka. Men så er han jo også sønnen til alvekongen i Myrkskog, så det er jo ikke helt urealistisk at han dukker opp der.

Pluss at det ser ut til at de har gjort Thorin relativt ung i filmen, mens Balin er gammel. De to skal jo være veldig veldig gamle begge to.

Jeg innser jo at jeg må se filmene (det blir to stykker), men jeg mistenker at de har gjort seg noen drøye friheter for å kunne gjøre dette til to filmer, istedet for en, og dermed tjene ekstra på prosjektet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis jeg husker riktig nå, så har de lagt til scener og hendelser som blir fortalt om i tilleggene til Ringenes herre.
Har ikke sett filmen, men gleder meg til den. :) Er spent på hva jeg vil synes, for som deg mistenker jeg at de har dratt ut en relativt enkel historie og lagt til dette og hint, for å kunne få til to filmern istedet for én.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes kanskje de har lagt filmen mer tilrette for dem som ikke har lest boka, men bare sett Ringenes Herre på kino? Da vil det jo være utfyllende og logisk å inkludere Galadriel og Legolas.. Gjør det litt mer "Hollywoodish":p Men for meg blir det fullstendig feil, Hobbiten er en så kjær bok for meg. Tror også at filmen kommer til å bli endel "mørkere" enn boka for å gjøre den mer tilgjengelig for voksne. Så traileren og det virker som filmen har mistet mye av humoren og optimismen som jeg synes er tilstede gjennom hele boka.

Visste ikke at det skulle bli to filmer, men da tror jeg nok det er som du sier og det er synd. Jeg kommer nok til å se filmene jeg og, tror ikke jeg kommer til å klare å la være, men er så redd for at de skal ødelegge for bildene jeg får når jeg leser boka. Den er så nydelig:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er ikke gal! Eller, i så fall er du i alle fall ikke alene...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra å høre :) La oss si at jeg blir fort veldig lidenskapelig for noe jeg liker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg når det gjelder filmene. De fleste rundt meg syntes de var sååå fantastiske mens jeg var heller misfornøyd. Joda, flott filming, fine bilder, men innholdet skal da også være med på en fin måte, synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da må den være kjedelig, når du SÅ KLART gir uttrykk for det hehe. For egentlig er du veldig snill i dine anmeldelser og gir bøkene en real sjanse før du gir deg. Styrer unna!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Les den selv, og gjør opp din egen mening. Det er en relativt kort og lettlest roman, skrevet for barn (Tolkein skrev den ned etter å ha fortalt den som sengeeventyr for sine barn). Om du leser en av praktutgavene, får du også veldig flotte malerier til, og faller ikke boka i smak kan du i hvert fall se på dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror jeg dropper den. Er den for barn så henger jeg meg ikke opp i denne boken. Som jeg forklarte Rose-Marie så har jeg flere bøker på ønskelisten. Så jeg har nok å ta av hehe.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er det ikke litt for enkelt å fullstendig avfeie et verk fordi det opprinnelig var ment for barn? En god historie er en god historie helt uavhengig av den tiltenkte målgruppen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

De beste bøkene er de som er skrevet for barnet i oss alle. Akkurat sånn er Hobbiten!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Pleier ikke vanligvis å avfeie bøker uten videre, men denne sjangeren er ikke for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, du må ikke ta alle mine råd SÅ bokstavelig! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hehe det gjør jeg ikke heller. Der er så mange bøker som jeg ønsker å lese at jeg dveler ikke ved bøker som jeg troligens ikke kommer til å lese. Der stoler jeg på din dømmekraft! Akkurat nå leser jeg Slakteren som jeg synes er heller treg. Har lånt den på biblioteket for litt siden. Ble litt skuffet for jeg hadde forhåpninger til denne boken. For se om jeg avbryter eller legger den til side en stund.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder på å lære meg å respektere at folk liker forskjellige ting, har venniner selv som "Haaaater" Ringenes herre og Harry Potter og slikt, å må bare respektere det, selv om jeg helst vil slå dem med en pinne ;) er da ikke for alle.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dét er det fine med det, under diskusjon finner man ut hvorfor. Min venninne og jeg diskuterte for mange år siden om fargen "gul". Jeg skjønte ikke hvorfor hun ikke likte den gulfargen som likte. Sum summary det viste seg at hun var "vår" og jeg "vinter". I og med at vi ikke ga oss fant vi ut svaret tilslutt. Når det gjelder bøker så er det mer sakprosa vi diskuterer. Eller vi lufter litt på ventilene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så sant. Kan argumentere og diskutere meg blå med dem for å overbevise dem om at fantasy er så bra, men er man ikke typen, så er man ikke det :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaLinda NyrudKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaAvaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundRune U. FurbergLilleviIngunn SCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleAlice NordliLene Andresen