I boka følger vi tankene og refleksjonene til en mann, påfallende lik forfatteren selv, som ser tilbake på sin barndom og da spesielt den høsten på 60-tallet da han hadde fylt 13 år. Han kan ikke si "r", og er nokså ensom og fåmælt.

Drømmen hans er å kjøpe en spesiell gitar - en rød Stratocaster. For å tjene penger til gitaren, begynner han som blomsterbud hos Finsens Flora. Hans far mener at han bør bruke pengene til noe mer fornuftig, som for eksempel et leksikon. Kanskje er dette hans første opprør mot faren, som har en nokså fjern rolle i livet hans.

Jeg ble fascinert av boka, og kom ganske raskt til at det var helt "riktig" at det nettopp var forfatteren selv som leste. Jeg er en ganske fersk Saabye Christensen-leser, og er egentlig ganske forundret over at jeg ikke har fått øynene opp for denne forfatteren tidligere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 2 svar.

[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Lise MuntheTove Obrestad WøienDannyEgil StangelandAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne Berit GrønbechKnut HauglandNina SolåsRoger MartinsenInger-LiseLeseberta_23Kirsten LundToveBjørg  FrøysaaRandiAHilde H HelsethTone HGrete AastorpsiljehusmorMarianne MHarald KMarianne  SkageJan-Olav SelforsTheaReadninggirl30NorahJarmo LarsenPiippokattaToneTrude JensenAnniken RøilAud- HelenTor-Arne JensenElisabeth SveeVioleta JakobsenlesefolenJan Arne NygaardTralteHeidi HoltanMari Baardseth