Hodeløse lik dukker opp i Ny-Guinea, nærmere bestemt i Tanjung. Sistnevnte er liket av den norske etterforskeren som ble sendt dit for å oppklare mordet av en norsk representant for Regnskogfondet. Skarphedin Olsen blir bordret til Ny-Guinea, og Drum blir motvillig overtalt til å bli med.

Etter ankomsten finner Olsen ut at det drives ulovlig hogst av fredet tømmer, og at regnskogaktivistene ikke er veldig populære i området.

Drum får vite at det var nettopp i Ny-Guinea oldefaren hans, navnebroren Fredric Drum, forsvant for mange år siden.

Boka er drivende spennende, og inneholder også et høyst aktuelt aspekt, nemlig utbyttingen av regnskogen. Dette er den tiende og siste boka om Fredric Drum og Skarphedin Olsen, og her faller de siste brikkene på plass.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Har tilbud om å kjøpe denne billig på lydbok, men ble litt skeptisk da jeg ser at dette er den siste av ti bøker om Fredric Drum. Jeg har ikke lest noen av dem og lurer på om det er noe vits å lese denne da som førstebok?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det går fint an å lese disse bøkene enkeltvis, men man mister visstnok en slags rød tråd i handlingen. Jeg har bare lest fem av de i alt 10 bøkene om Fredric Drum, og jeg leste dem ikke i riktig rekkefølge ... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De ni første kan vel leses nokså uavhengig av hverandre, men jeg synes den siste er såpass spesiell og "avsluttende" at det ville vært merkelig å lese de andre etterpå. Som du sier, brikker faller på plass, og Skarphedins meritter i de første bøkene stilles vel mildt sagt i et helt annet lys?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler du at jeg leser dem kronologisk? Hvordan finner jeg evt ut i hvilken rekkefølge de forskjellige er skrevet? Har som nevnt tidligere i tråden ikke lest noe av Nygårdhaug.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste dem vel delvis i rekkefølge tror jeg, men synes å huske at de ikke er skrevet i kronologisk rekkefølge med tanke på handlingen. Enten det eller så leste jeg feil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ikke nødvendigvis kronologisk - men ikke ta den siste først hvis du har tenkt å lese noen av de andre! Rekkefølgen er: Honningkrukken (1985), Jegerdukken (1987), Dødens codex (1990), Det niende prinsipp (1992), Cassandras finger (1993), Kiste nummer fem (1996), Den balsamerte ulven (2000), Liljer fra Jerusalem (2001), Alle orkaners mor (2004) og Rødsonen (2006).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Wikipedia er din venn :) Kronologisk oversikt finnes her. Alle bøkene hans er visst samlet der, men de 10 står merket med "Krim" bak.
Ser ut som Honningkrukken fra 1985 er den første.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevåggretemorKirsten LundHeidi HoltanVannflaskeHarald KJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaIngeborg GSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik FallaLars MæhlumTor Arne MyklebustWenche VargasCarine OlsrødReadninggirl30TuridmajaMargrethe  HaugenJoannHilde VrangsagenIngunn SINA TORNESsomniferumAnneWangDemeterIreneleserLisbeth Marie UvaagDaffy EnglundlittymseKaramasov11Mathias