Marilyn Manson skrivet eksepsjonelt bra. Språket flyter godt og beskrivelsene er gode. For min del var den noen ganger litt dragende, men det er kanskje fordi det er min første biografi?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Marilyn Manson, en misforstått artist eller en satandyrkende massemorder?

Boken begynner i barndommen, der vi blir kjent med Brian Warner, en guttunge som ikke finner seg til rette i en verden han ser på som hyklersk og urettferdig. Foreldrene sender han på kristenskole, uten å være kristne, bestefaren har perverse bilder og kler seg i dameundertøy, lærerne preker uten å gjennomføre, alt dette er med på å forme han som person og karakter i bandet Marilyn Manson.

Det gikk mange rykter om bandet, og selv om de mest ekstreme ikke er sanne, er jeg usikker på om det som faktisk skjedde på bakrommet var noe bedre. Hele boken er gjennomsyret av dop, sex, mørke tanker og selvhat, dette er ikke noe for sarte lesere. Mye av det han står for og det han gjør er for å sjokkere og vekke mennesker, men det er også for å dehumanisere seg selv og bunner like mye i avsky for seg selv, som avsky for verden. Han legger ikke skjul på at han har gjort ting som til og med han hadde problemer med og at han på ett tidspunkt ble skremt og trist da han oppdaget at han var nære ved å miste sin humanitet.
 Han forteller noe av det han har gjort og reflekterer over det, han tar opp rykter og avkrefter eller forteller hvordan de oppsto. Det er naturlig nok noe namedropping, men det fremstår naturlig og ikke som skryt, som det ofte kan gjøre. Han "snakker" bra for seg og fremstår som en reflektert og ærlig fyr. Inni alt det groteske og fæle finner man også en sårbarhet og ensomhet som balanserer det hele. Mens alle så en artist som påvirket deres barn negativt, var det få som tenkte på at Brian Warner var ett av disse barna selv.

De burde vel ikke være noen overraskelse at en sangforfatter skriver bra, allikevel ble jeg overrasket. Boken er veldig bra skrevet, den tar opp hans tankegang og forklarer hvordan og hvorfor han ble den han ble.
Jeg pløyet gjennom boken helt til det var 10 % igjen, da la jeg den bort fordi jeg ikke ville bli ferdig med den ennå. Dette er en av få bøker som har fått meg til å YouTube sanger og intervjuer for å få mer ut av innholdet. Veldig bra bok for å få innsikt i en verden som er så ulik den jeg lever i. 

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han er en god tekstforfatter den mannen og adskillig smartere enn man kanskje skulle tro. Synes boka var strålende hva biografier angår.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundMads Leonard HolvikRagnar TømmerstøBente L.HanneBeathe SolbergHarald KBenediktePerSpelemannEileen BørresenLailaMalinn HjortlandFindusAnniken RøilTove Obrestad WøienTine SundalTor-Arne JensenTorill RevheimDaffy EnglundEvaingar hDolly DuckTheaVannflaskeritaolineTore HalsaDemeterEgil StangelandIngvild SLars MæhlumHeidi BBPiippokattaBentesomniferumStig TCamillaPrunellaMarit MogstadsiljehusmorReidun Svensli