Rystende god bok. Leste den da den kom ut i 1997. Aktuell nå ettersom boka er blitt filma og Oscarnominasjonene er på plass. Filmen har fått tittel: Precious etter navnet på hovedperson i boka. Trøkk er funnet fram igjen fra en anonym tilværelse på nederste hylle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Fantastisk bok! Fekk den anbefalt frå ei venninne, trudde eg kom til å ergre meg over den "illiterære" engelsken, men boka berre flaug forbi, eg vart sugd inn i den grusomme verda - der det likevel var så mykje von. Anbefalast på det sterkaste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå har jeg akkurat lest "Trøkk", og stemmer i med dere andre her. En rystende god skildring av vanskelige menneskeskjebner på nederste hylle i livet. Slik er det faktisk mange som har det, og det er virkelig rystende forferdelig å tenke på...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var en veldig sterk og rystende bok å lese. Jeg leste den på engelsk, vanligvis liker jeg ikke så godt å lese på engelsk, men denne boka var skrevet på en kul, lettlest engelsk, noe jeg likte. Syntes veldig synd på Precious som ble misbrukt av faren seksuelt, og fikk to barn med ham, en med downs og en normal unge. Spennende å se perioden hun går igjennom når hun lærer seg å lese og skrive, og hva hun streber og virkelig ønsker å oppnå i livet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er i gang med denne boka nå og må si jeg er imponert.

Så utrolig godt språk! Jeg leser den på norsk så jeg er mektig imponert over oversetteren, Dag Heyerdahl Larsen. Her er det lagt ned et betydelig stykke arbeid.

Precious er så levende for meg. Hennes tanker og følelser og opplevelser er så godt skildra at det er nesten som om hun er her i rommet hos meg. Det er grusomt å lese om skjebnen hennes, men det er mesterlig skildra.

Dette er absolutt en rystende god bok! Anbefales varmt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliTrineingar hEllen E. MartolTorill RevheimAud- HelenTom-Erik FallaElinBeKjell F TislevollPiippokattaMarit HåverstadFriskusenKirsten LundAnneWangIngunn SIngeborg GKarin BergTanteMamiemgeHeidiAud Merete RambølTore HalsaJulie StensethKjell PHanne Kvernmo RyeINA TORNESHarald KKnutMIreneleserReadninggirl30TheaMonica CarlsenEirin EftevandNabodamaBeate KristinIngvild RosslundNikkaHilde H HelsethLinda NyrudSynnøve H Hoel