Se det, da var siste boka i trilogien ferdiglest.
Har nå fulgt familien el-Gawwad gjennom ganske mange sider, fra Ahmed som er overhodet i familien og videre til hans barnebarn.
I denne siste boka vies den yngre generasjonen stor plass, og en tar del i samfunnsutviklingen i den muslimske delen av Kairo før og under annen verdenskrig. Relegiøse og politiske motsetninger blir mer sentralt nå i en omveltende tid.
Gjennom 3 tykke bøker ble jeg godt kjent med familien gjennom gleder og sorger.
Jeg må si jeg koste meg med bøkene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Da har også jeg lest ferdig trilogien, og er nesten litt lei meg for at den er ferdig. Enig med deg i at dette er bøker å kose seg med. Gode personskildringer og en fin sammenheng mellom hendelser på det det personlige plan og Egypts historie.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nok en leseglede jeg må unne meg en gang til - det er altfor lenge siden jeg leste disse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, ikke så dumt det, for her var mange flotte beskrivelser av de ulike mennesketypene i en familie, der patriarken har all makt.
Flott å følge familiens utvikling gjennom mange år, og at noen av de strenge reglene blir lempet litt på ettersom tidene edres.
Synest forfatter skriver for å vise samholdet i fam. selv om kone/barn lever under strikse forhold.
Han får fram hengivenheten og kjærligheten de har til hverandre, men at misunnelse/sjalusi noen ganger kommer opp til overflaten.
Har nå lest flere av hans bøker, og jeg liker det jeg har lest.
Fortjente sin Nobelpris i litteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Hilde VrangsagenVannflaskeRune U. FurbergLeseberta_23Lars MæhlumSynnøve H HoelAnn ChristinHarald KHeidi Nicoline ErtnæsPiippokattaAnneWangTor-Arne JensenRufsetufsaKirsten LundTatiana WesserlingNorahAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAlice NordliTone Maria JonassenKnut HauglandTherese HolmSigrid Blytt TøsdalBeathe SolbergBjørg RistvedtINA TORNESTove Obrestad WøienHeidiMathiasSiv ÅrdalStine AskeJulie StensethmgeReidun Anette AugustinTrude JensenAnniken RøilVilde Gran JohansenHanne MidtsundMarit HøvdeBertyTone Sundland