Denne boken kjøpte jeg for over førti år siden, men av en eller annen grunn har den blitt stående ulest, - og det er den fremdeles. Men nå så jeg filmen på NRK i går kveld, og jeg skjønner at det har vært dumt av meg å ikke lese den! Filmen var i hvert fall veldig god og interessant med flott spill, og den belyste på en fin måte forholdet mellom engelskmenn og indere på 1920-tallet, - både forholdet mellom kolonimakten og de koloniserte, og forskjellene mellom de to kulturene.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Enig i din vurdering av filmen. Satt og lurte på om den var basert på en roman, i så fall hvilken. Takk for oppklaringen. Et rom med utsikt så jeg i min ungdom, og boken har jeg på ønskelisten.

Alltid artig når løse tråder faller på plass :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan anbefale de andre bøkene til Forster også - han skrev jo den kjente "Et rom med utsikt"/A room with a view, som er en enda bedre film enn A passage to India. Andre er Maurice (utgitt etter hans død pga temaet, også filmet med en ung Hugh Grant om jeg ikke husker feil) og Where angels fear to tread.

Jeg tror nok dere vil ha stort utbytte av å lese boka selv om dere har sett filmen. Forster skriver veldig bra, det er lettlest og underholdende, og også med humor i f eks A room with a view. En av mine favoritter!

Og glemte nesten "Howards End" - også filmatisert.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I løpet av natten(!) gikk det opp for meg hvor mye som er likt i "A Passage to India" og "A Room with a View"! Begge handler om unge, britiske kvinner på reisefot til fremmede land og kulturer hvor de møter en annen virkelighet og sanselighet som rokker ved deres verden, noe som på sikt også fører til brudd med erkebritiske forloveder!

Jeg tror sannelig jeg blir nødt til å lese "Howards End" også;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk skal du ha for å rydde opp for meg;) Jeg leste faktisk "Et rom med utsikt" for et år siden, men koblet ikke at det var samme forfatter! Og den filmen har jeg jo sett og kost meg med, og likeledes "Howards End", men uten å ane at begge var bygget på bøker av Forster! Akk, ja!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har heller ikke lest boka, men synes filmen i går var svært bra. Sikkert verd å lese boka også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men nå vet vi jo hvordan det "går";)
Men det hadde vi også visst hvis vi skulle lese det eksemplaret jeg har, - der står hele hendelsesforløpet gjengitt bakpå, til og med at hun trakk anmeldelsen! Denslags ergrer meg, både i anmeldelser og vaskesedler!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med deg i at det er utilgivelig når vaskeseddelen røper for mye! Men jeg tror denne boka likevel kunne være interessant å lese dersom den gir litt mer innblikk i hva som foregikk i hodet hennes underveis. Filmen berørte veldig mange tema som jeg kunne tenkt meg å dvele litt mer ved.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

forster er kjempegod på å avsløre pompøse engelskmenn i utlandet.novellen A Panic er min favoritt,fra italia.room with a view står på lista

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevåggretemorKirsten LundHeidi HoltanVannflaskeHarald KJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaIngeborg GSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik FallaLars MæhlumTor Arne MyklebustWenche VargasCarine OlsrødReadninggirl30TuridmajaMargrethe  HaugenJoannHilde VrangsagenIngunn SINA TORNESsomniferumAnneWangDemeterIreneleserLisbeth Marie UvaagDaffy EnglundlittymseKaramasov11Mathias