Ikke hadde jeg trodd at jeg i så stor grad skulle fascineres av å lese om det danske monarkiet i årene 1768-1772, men dette er virkelig en interessant og velskrevet bok i skjæringspunktet mellom fakta og fiksjon.

Det er en roman med flere dimensjoner synes jeg. Det er et trekantdrama mellom den unge, sinnsyke kong Christian den syvende, hans enda yngre dronning Caroline Mathilde og kongens tyske livlege Johann Friedrich Struensee. Fascinerende og interessante personligheter alle sammen. Det er videre beretningen om en dansk revolusjon, store reformer og forsøk på opplysning av samfunnet. Det er innblikk i maktkamp og spillet i kulissene rundt monarken og hoffet, og det er også et bilde av datidens danske samfunn. Og romanen rommer enda mer.

En strålende historisk roman som varmt anbefales alle med sans for denslags.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg er så imponert over hvordan Enquist makter å levendegjøre noe som hittil bare har vært historiepensum i mitt hode. Visst kjente jeg til kongens galskap og Struensees "besøk" på maktens høyder, men her blir det altså levende mennesker av hovedpersonene i dette dramaet. Samtidig greier Enquist å flette inn små "forelesninger" om samfunnsforhold uten at det virker belærende. Makeløs forfatterprestasjon!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En av mine favoritter, - anbefales! Og til høsten kommer en film basert på samme historie, med Mads Mikkelsen som Struensee.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ohh. Mads Mikkelsen; lykke! Gleder meg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går jo dessverre dårlig med ham her....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadPiippokattaAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit R