Favoritten min blandt Agatha Christies bøker, muligens ingen politisk korrekt tittel, men boka er spennende, og løsningen kommer som en overraskelse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Den heter vel i senere opplag "And then there were none" - det heter i alle fall min utgave, kjøpt på åttitallet en gang.

Ellers er det jo ikke en tittel Christie har funnet på selv, men en del av et barnevers - som veldig mange andre av hennes titler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Christie kalte den opprinnelig Ten Little Niggers, men forandret tittelen raskt til Ten Little Indians fordi nigger var regnet som et stygt ord.

Men ja, boka er kjempetøff! Og ganske stilig skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Også min favoritt. Jeg leste den på tysk for sånn 150 år siden, og da het den også "Zehn kleine Negerlein". Men på engelsk heter den nå "Ten little Indians".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Trodde denne var omdøpt til "And Then There Were None". Faktisk aldri hørt "Ten Little Indians" før...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har helt rett. Boken kom ut som "Ten little Niggers" i 1939. I 1940 ble titelen forandret av Dodd, Mead and Company til "Ten little Indians". St. Martin's Paperback Editions forandret så igjen titelen til "And then there were None" i 2001.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er vel sånn ca 150 år siden jeg oså leste den for første gang, hehe...en av de få agatha christie bøkene jeg tar fram med jevne og ujevne mellomrom :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBertyFarfalleSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil Stangeland