Hei! Jeg bare lurte på om noen visste om noen gode svartedauden bøker? Dette skal ikke være faktabøker, men heller en fortelling som flettes inn med selve svartedauden. Håper dere skjønte. (Kan være serie ogs) Vi skal nemlige lese en slik bok via skolen, men lærer kan jo ikke gi meg noen forslag til bøker.. Arrgh

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Havets katedral av Ildefonso Falcones. Kjempebra bok! kanskje det var den Kirsten Lund tenkte på??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For 30 år siden leste vi "Det kom et skip til Bjørgvin i 1349". Den tror jeg handlet om jostedalsrypa, eneste overlevende i jostedalen. Men jeg husker ikke handligen, bare tittelen. Den er tilgjengelig som lydbok på Norli.no.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka er skrevet av Torill Thorstad Hauger. Mener å huske at handlingen starter med at et engelsk skip ( en kagge) kommer seilende inn Vågen i Bergen i 1349, og på den måten fører med seg den dødelige pesten. En gutt (14 år) ved navn Bjart rømmer fra byen og inn i en dal omgitt av snø og is (Jostedalen) i en forsøk på å flykte fra pesten. I Jostedalen lever Jostedalsrypa, en jente som bor der helt alene. De fryktelige synene har fått henne til å glemme alt, til og med navnet sitt. Etterhvert møtes den 14 år gamle gutten fra Bergen og Jostedalsrypa i Jostedalen. Boka er på 170 sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den finnes også på Bergen Nettbibliotek

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjekk denne linken som er fra Bergen nettbibliotek

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må det være i Norge. Husker at det var en bok om svartdøden og Spania. Tittelen husker jeg ikke. Må vel gå an å låne på biblioteket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan være overalt :-) Tusen takk for tips.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du kan selvsagt gå til Yngvar Ustvedts "Svartedauen" med undertittelen "En litterær-historisk beretning om massedød og overlevelse". Boka fikk i sin tid en del krass kritikk av noen historikere, men Ustvedt var oppdatert han på den senere forskning og fletter inn en mengde historier ("litterær"). Høyst aktuelt for deg (som for Ustvedt) burde alle legendene være, historiene om overlevelsesstrategier. "Decameronen" av Bocaccio har svartedauen som ramme, et selskap flykter fra pesten, og forteller hverandre historier. Selve rammefortellingen kan brukes. Undset er nevnt. Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den øverste boken du nevnte har letet etter, men de virker ikke som noe forlag har den inne? Jeg får sjekke bibiloteket :) Takk for tips, den øverste kan komme godt med, ift det jeg har lest på internett om den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søk på: Bibliotek svar. Der er det flere bøker..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den aller, aller beste - meiner nå eg, da - er Sigrid Undsets Korset. Og da kan du til og med vere så heldig at du får lese Kransen og Husfrue òg, for Korset er tredje bind i trilogien.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne har jeg faktisk i bokahylla hjemme, fant jeg ut nå. Kan jo egentlig begynne å lese nå, selv om det er litt sent! Takk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette teamet har vært oppe før :-)

Du kan se her, så finner du gode tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis du søker på Svartedauden på Wikipedia, får du et par forslag der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk alle sammen! I morgen tar jeg meg en tur til bokhandelen ;) Tror nok jeg må kjøpe mer enn en bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ingrid HilmerIngvild SLise MuntheTonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundHarald KRune U. FurbergLilleviIngunn SBjørn SturødCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOleBeathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GPiippokattaTherese HolmSigrid Nygaard