For lenge siden kjøpte og leste jeg en bok av Nina Karin Monsen. Mor og menneske het den visst. Kastet den i søpla med god samvittighet. Den forpestet liksom bokhylla, he-he. Kunne ikke falle meg inn å gi den bort en gang. Har du opplevd å føle befrielse ved rett og slett å kaste en bok?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 113 svar.

Auch, det der var vondt kjente jeg. Kunne aldri falt meg inn å kaste en bok uansett hvos dårlig den er ...bortsett fra kiosk romaner, men de faller ikke helt under bok kategorien for min del.... :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He he..nei, jeg kaster aldri bøker, men putter dem tilbake i bokhyllen...Tar dem av og til med på skolen og bruker dem som eksempler til elevene mine...På samme måte som jeg tar med dem jeg liker

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå ble jeg litt nysgjerrig :-) - Interessant - underviser du av og til elevene dine i hvorfor og hvordan er roman/bok er dårlig? - Å ha såpass interesserte elever at man kan gjøre det, må være inspirerende :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan bare huske en bok som var så dårlig at den gikk rett i søpla. Det var under den verste Ringenes Herre-hypen, og jeg snubla tilfeldig over en parodi på Ringenes Herre. Ikke husker jeg hva den heter, eller hvem som skrev den, men fytti så dårlig den var.

Takk for at du minnet meg på den forresten. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He-he, ja, det er nå også en takk å få at man minner folk om dårlig litteratur :-)Trolig er det "Bored of the Rings" ("Ringenes dårskap") du sikter til? Da får jeg sannelig håpe at originalen er mye bedre (jeg har aldri lest den). Har du?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er fullt mulig det var den, tittelen høres noenlunde kjent ut. Har lest originalen, og den var fantastisk. Den ble plukket fram ved hver minste anledning til jeg var kommet gjennom den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg googlet og dermed fant jeg den du trolig sikter til :-) Vil du si at originalen byr til gjenlesning en rekke ganger? Hvorfor? (kjenner en som ikke blir lei, mens jeg aldri har giddet å lese den da sjangeren ikke hittil har vært min greie).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest den to ganger. For min del var det så enkelt som at jeg hadde lyst til å ta turen gjennom Tolkien's rike en gang til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, men det er det der med Tolkiens rike som jeg aldri har latt meg lokke inni i via bøker (på tross av å være bokelsker og har lest mange romaner). Likevel begynner jeg å tenke at jeg bør sette meg inn i dette. Hvilke gode grunner kan du gi en som hittil ikke har giddet å lese fantasy e.l.? (en, to, kanskje flere?) :-)

PS: Jeg fikk da en viss fascinasjon for filmene! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må innrømme at jeg er lite sentimental når det gjelder bøker jeg ikke liker. Det hender jeg kaster bøker, ja. Særlig hvis jeg blir irritert ... Det skal litt til for at jeg ender opp med en bok jeg ikke liker siden jeg oftest bruker god tid med en bok i bokhandelen før jeg tar den med meg til kassen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
  • Ikke sant. For hver roman/bok jeg leser (og for hvert år som går) så opplever jeg at det er viktigere og viktigere å vite hva som fenger/ikke fenger og, ikke minst, HVORFOR (selv om jeg mener man av og til skal kunne lene seg tilbake og la seg bli underholdt uten å "intellektualisere"). Ja, etter som tiden går, så blir man vant til å sjekke, dobbelt- og trippel-sjekke "holdbarheten" og tyngden på en roman/bok. Det fungerer fint sånn for meg nå. Takket være div anmeldere og kundeanmeldelser på div nettsider (pluss noe surfing i bokhandlere), så finner jeg mange flere godboter av kvalitet enn jeg kan gape over! :-D

Hva gjør det irritert (som du skrev) over romaner/bøker? Om du synes det er vanskelig å svare, så holder det med én grunn, eller to, for meg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan være at jeg ikke faller for historien, eller språket, eller jeg ikke liker karakterene - og siden jeg alltid (hvis jeg kan) leser slutten, så må det være en god slutt. Ikke nødvendigvis en happy ending,m en en slutt som harmonerer med begynnelsen og smakebitene jeg har lest. Som sagt, så bruker jeg lang tid i en bokhandel før jeg ender opp med å kjøpe en bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har endt opp med å legge fra meg en bok fordi jeg ikke liker fargen på omslaget...Jeg bruker og lang tid på å finne bøker, og innimellom plukker jeg jo med meg bøker som ikke ser spesielt innbydene ut, teite meg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En ærlig og fin innrømmelse du har der :-) Jeg blir nysgjerrig: Har utseende på romanen/boka veldig mye å si for deg? Har du gjort bomkjøp pga fine covere? Har du hatt fine leseropplevelser på tross av det du vil si er et dårlig omslag? - Konkrete eksempler er velkomne! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden den gangen jeg kjøpte nevnte bok har researchen og kunnskapen blitt nokså styrket når det gjelder det meste. Og: I dag hadde ingen N. K. Monsen-bok blitt kjøpt her (med mindre hun to helomvending med sine sosiale, menneskelige og politiske osv standpunkter). Jeg ble grundig irritert den gangen av den boka, ja (og av alt N. K. M. har publisert siden). Jeg leser anmeldelser svært flittig og har stort sett unngått skikkelige bom-kjøp siden :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her kjenner jeg meg igjen. Men jeg har kassert noen bøker, utgåtte fagbøker som jeg aldri ville lese igjen. De er blitt erstattet med nye oppdaterte bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Utgåtte fagbøker må det da være "lov" å kassere dersom ingen andre kan dra nytte av (utgått) kunnskap :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Egentlig kaster jeg ikke bøker, jeg ville heller gitt de bort til loppis eller bibliotek.. MEN.. jeg må innrømme at jeg kastet noen bøker fra vidregående. Fikk så dårlige vibber av å ha dem i bokhylla at ut måtte dem.. trur det var gym boka blant annet.¨

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He- he, dersom du fikk så dårlige vibber av dem at du ikke en gang ville gi dem til loppis, så må det da være greit :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har faktisk revet i stykker en eller to bøker og kastet dem. Den ene var "Svart sol" av Julia Kristeva,og den andre "Mockingbird wish me luck" av Bukowski. Jeg ble rett og slett sint på de to, spesielt på favoritten min Bukowski, og på bøker generelt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kristeva:

Ha-ha, nå må jeg le godt, du! :-) Kristevas bok mener jeg at er oppskrytt og relativt uinteressant (- snakker om tullball-intellektuell bok)! Jeg leste den i ung alder på originalspråket, og allerede da, med noe kjennskap til fagfeltet, syntes jeg den var noe oppskrytt tullball. Paris-intellektuelle på lavere nivå, spør du meg. "Svart sol" ("Soleil noir") fikk jo mye oppmerksomhet den gang 8og fremdeles i dag - i innvidde kretser/"menigheten"...). Utgitt på anerkjente franske forlag. - Betakke meg...

Bukowski:

Den der var vanskeligere å huske. Jeg leste noe B i studietiden (The Post Office? m.m.). B kan være artig og underholdende, men passer bare til sitt bruk, for å si d sånn :-)

Spørsmål: Hva gjorde deg sint mht "Svart sol"? Interessant å høre synspunkter om d.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har kastet en del Jehovas vitne-bøker fra en mørk fortid.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Uten å skulle uttale meg om religion akkurat her, så vil jeg definitivt si at bøker fra en "mørk fortid" (som du skriver) - eller bøker som minner en om noe som en ikke lenger ønsker å ha noe forhold til etc bør kunne forsvinne, ja.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

You and me both!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har aldri kastet en bok, derimot gitt bort ganske mange. Men jeg skal innrømme at jeg har brent en bok en gang, vet ikke om det teller som kast? Det var en bok av en viss her Behn, noe med noen som var triste. Skal si den varmet godt!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kaster aldri bøker. Det er et prinsipp. De jeg ikke vil ha i bokhylla selger jeg på Vestkanttorget i Oslo. 3 dårlige bøker og vips, så har jeg nok til en kroneis.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Ja, der har du en god bok-leveregel! :-) Jeg burde nok ha spesifisert, i mitt åpningsinnlegg, av den boka jeg nevnte så å si er den eneste jeg noensinne har kastet ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I dag sto jeg og hang ut av vinduet på kjøkkenet i leiligheten min og tok en røyk. Vinduet er ut mot bakgården i bygården jeg bor i som bokstavelig talt ligger midt i sentrum. Da jeg sto der ser jeg en mann som kaster tonnevis med bøker med prislapper på. Etter at det ble mørkt dro jeg og noen til og så: det var en hel dumpster med splitter nye uleste bøker. Norli kaster altså alle bøkene de ikke får solgt. Ikke hadde de kastet bøkene rett heller. Jeg synes det er vondt. Gi for all del bort bøker dere ikke liker til en bruktbutikk i stedet for å kaste dem. Noen har antageligvis brukt mye tid på å skrive boka du holder i hånda.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Hvis det var en så anerkjent bokhandel som Norli så burde de vel vite bedre enn å dumpe bøker i en container?! Som du nevner, - hvorfor kunne de ikke gi bøkene bort til et godt formål?? Om ikke annet, så er det mange skoler som holder loppemarkeder for å tjene litt til formål som gagner elevene! Jeg har selv kjøpt skikkelig flotte bøker (for store og små) på lokalskolens loppis. Nei og nei, det der var ikke bra...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er helt forjævlig, det er det det er. Grunnen til at de ikke kan gi dem bort er pga rettigheter. Det er nok ikke fordi forfatterne ikke vil, det er nok forlagene det. Jeg forstår GODT hvorfor mange forfatteren vil at bøkene deres bare skal være tilgjengelig som e-bøker. Heller det enn den dritten der. Blasfemi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lurer på om debutant forfattere som ikke får solgt alle bøkene - havner ikke flere av de hos antikvariater?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg aner ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huff... Disse rettighetene du nevner: hvordan fører de til at bøker dumpes istedenfor at de gis bort?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det vet jeg ærligtalt ikke, jeg har ikke satt meg inn i det. Jeg burde kankje ikke hatt en formening om akkurat det uten å vite sikkert? ;s Vi satt og snakket om det etterpå, hun ene av dem og jeg som fisket bøker i bakgården min og hun mente at det var det det måtte være og for meg høres det veldig sannsynlig ut. Hvorfor skulle de ellers kaste de? Latskap? Det må da være "farlig" for anerkjente bokhandlere som Norli og kaste bøker pga av latskap, for dårlig reklame for butikken, det er det. Det virker ikke som de som jobber i bokhandelen tar litteraturen og verdien av den seriøst eller finner det kostbart når de gjør slikt. Bare kastbart. Kanskje den godeste Tore Renberg her inne har mer peiling inn meg? Han som har skrevet en rekke bøker og slikt og plukket ut en rekke bøker for et forlag som ble oversatt og gitt ut på norsk. De av dem som er plukket ut er forresten svært gode og anbefales, "Den vidunderlige kjærlighetens historie" og "Dine øyne så meg".

At det er snakk om rettigheter som årsak til at de fleste av bøkene som havner i søpla tror jeg nok er en stor sannsynlighet. Det er nesten så jeg håper det og ikke at det er latskap som står bak...Selv om de faktisk til og med klarer og kaste de i feil container. Men da er det snakk om uvitenhet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uff, så sinna jeg er. Pardon my language altså. Jeg er egentlig ganske snill, men å kaste vrak på miljøet OG kaste bøker på en gang; det blir bare for mye for meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du godeste verden!!!! Burde vi organisere et bokelsker-søppelkasse-treff for å redde de skrevne ord og gi dem sine rette hjem, he-he?! Jeg har ingenting imot å rote i bokhandelen Norli sine søppelkasser! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg rasket med meg fjorten bøker og puttet i den store bagen jeg hadde med meg. Det var så mørkt, sto og lyste med mobilene for å se titlene og jeg var redd naboene skulle se eller høre oss, jeg sto og bante og sverget så stille jeg kunne: "Hva er dette her, hva er det de driver med, hva feiler det folk, hvorfor er det ingen som stopper det her, det er så unødvendig.." osv osv. Jeg er ikke glad for å finne dem, dessverre. Jeg skulle ønske de sto i hyllene inne i butikken eller aldri var blitt laget. Jeg har som prinsipp å lese alle bøkene jeg har. Jeg ser ikke poenget med å kjøpe, beholde, få bøker jeg ikke leser. Jeg gikk fra å ha to uleste bøker som jeg eier, til å ha seksten. Sukk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Neimen, kan du ikke gi bort bøkene du ikke vil lese da? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er dessverre ikke en bruktbutikk her jeg bor, så da hadde jeg måtte gitt de bort til folk, men nå er det ikke litteraturen jeg har til felles med omgangskretsen min så det blir ikke lett det heller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og enda viktigere: slutt å røyke!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

He he, takk for omtanken!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har funnet mye bra i papirsøpla, det jeg ikke selv vil ha gir jeg til Maritastiftelsen, Fretex etc.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He-he, å finne bra bøker i papirsøpla er slettes ikke dumt! Papirsøpla vi gir fra oss her i huset er nok totalt uinteressant for en bokelsker. Var du heldig, eller har du funnet deg et sted hvor du vet det kan havne gull i søpla? :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg var heldig ved to ulike steder i oslo. i krsand er søpla mer privat...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan ikke huske jeg har kastet en bok noen gang. En bok som for meg er dårlig kan være bra for noen andre. Twilight er et godt eksempel der for meg. Så da gir jeg de heller til noen som vil ha de, eller biblioteket eller noe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eksempelet du nevner er fiksjon. Tror faktisk jeg har lettere for å svelge at det man selv mener er dårlig skjønnlitteratur kanskje kan være til nytte for andre. Men det spørs kanskje likevel hvor dårlig? - Dvs synes man at en roman virkelig stinker - har man da egentlig lyst til at andre skal like den/synes man forfatteren bør få oppmerksomhet (da gjelder det å være ærlig med seg selv, he-he)? (smak og behag osv) Boka som fikk meg til å starte tråden er ikke skjønnlitterær. Forfatteren bak den boka har moralsk-politiske standpunkter som jeg overhodet ikke kan/vil gå god for (jeg visste det ikke da jeg kjøpte boka, men jeg oppdaget det senere).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner jeg blir litt nysgjerrig på den boka, men innser og at jeg ikke bør kjøpe den... :P

Men for å svare på spørsmålet, så har jeg til gode å kaste en bok... tror jeg. Kan iallefall ikke huske jeg har gjort det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg støtter det å ikke kaste bøker! Kan alltid komme til nytte! :-) I utgangspunktet. Så har jeg altså opplevd at det er en forfatter/forfattere som har moralsk-politiske synspunkter jeg tar avstand fra. Derfor havnet boka, og Nina Karin Monsens forfatterskap, i søpla. Likevel: lenge leve ytringsfriheten. Hver tar sitt valg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk den følelsen med boken "ditt hjerte er mitt" og den måtte bare ut av bokhyllen. Likte ikke boken i det hele tatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Googlet og så at du refererer til "Your Heart Belongs to Me" av Dean Koontz. Forfatteren har jeg ikke lest, men ser (bl.a av norske wikipedia) at det er en spenningsforfatter som, til tross for en særdeles vanskelig oppvekst, har fått det til. Nysgjerrighet førte meg til kundeanmeldelser på amazon.co.uk (en nettbokhandel hvor jeg er flittig kunde). Der havnet den på en lusen 2'er (dvs at amazon-kundene tilsammen ga den 2 av 5 stjerner). Norske wikipedia opplyser at romanene til Koontz (-ikke få - mange under en rekke ulike pseudonym) gjerne innehar følgende ingredienser:

1) En sårbar kvinne som har vansker med å stole på menn p.g.a. tidligere mishandling 2) En heroisk mann som gir henne evnen til igjen å stole på menn - eller i det minste på denne ene mannen 3) En edel hund med nær menneskelig intelligens (og noen ganger også paranormale evner) 4) Hint om en kommende apokalypse e) Referanser til den ikke eksisterende boken Book of Counted Sorrows 5) En miks av litterære sjangre som horror, science fiction, romantikk og andre populære former 6) Et tema som antyder at nestekjærlighet kan redde en fra tilværelsens absurditeter og livets ondskap 7) En eller flere underplot som tilsynelatende er parallelle, men som etterhvert smelter sammen med hovedhistorien, vanligvis i det historiens romantiske element dukker opp 8) En lykkelig slutt for hovedpersonen eller hovedpersonene

Jeg lurer på: a) Hadde romanen du kastet noen av disse ingrediensene - og i hvilken grad? Hva synes du om det? b)Hvorfor havnet den i bokhylla di? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gjennomgikk noen pappesker i kjellerboden idag, og begynte å kikke gjennom noen bøker jeg hadde lagt der fordi det ikke er plass i bokhylla. Blant bøkene er en utgave av Hundre års ensomhet, en bok jeg synes er fantastisk. Dessverre er boka ihjellest; det er en elendig innbinding med dårlig liming, og mer enn halvparten av sidene er løse. Boka er derfor så og si uleselig, og kan derfor hverken beholdes eller gies bort. Jeg vil gjerne ha den, men skal jeg først ha en bok som tar plass, bør det gå an å åpne boka uten at sidene detter ut. Jeg må derfor med stor sorg innse at boka må kastes.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gyldig grunn til å kaste, vil jeg si, he-he :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har kastet bøker, ja! Et par fryktelige horror-paperbacks på åttitallet, fordi de var kvalme og ekle og jeg syntes det var skummelt å ha dem i hus...

For et par år siden ryddet jeg i bøkene mine. Leverte en barnevognlast og en full ryggsekk til nærmeste loppis, men en bærepose gikk faktisk i søpla - disse bøkene var SÅ DÅRLIGE at jeg ikke hadde samvittighet til å kaste bort andres tid med dem....

Men jeg husker faktisk ikke helt hvilke bøker dette var. Det var i alle fall ting jeg hadde hatt i hylla i årevis, men aldri kommet gjennom, av ymse grunner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det er noen bøker man nærmest ikke ønker at noen bør kaste bort tiden sin på, ikke sant :-) Men i demokratiets navn tenker jeg at folk får velge selv. Forfatteren jeg nevnte hvis bok jeg kastet er vel en politisk handling i miniatyr ;-) Nina Karin Monsen må gjerne utgyte tanketulleriet sitt, men jeg vil ikke være med på å spre hennes budskap (derav boka rett i søpla).

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Eg har aldri klart å kasta ei bok, men for ein samlarsjel som meg er det av og til vanskeleg nok å gje vekk. Og eg har gjeve vekk/ seld nokre bøker opp gjennom - mest pensumbøker som har frustrert og irritert meg, i tillegg til dameromanar eg er ferdig med. Pensumbøkene er dei eg aldri kom gjennom, og som står i bokhylla som eit bilete på dårleg samvit. Hærværk av Tom Kristensen, til dømes, som berre var deprimerande. Og To the Lighthouse av Virginia Woolf. No vil lagnaden det slik at eg seks år seinare skulle undervisa om same bok, og måtte gå til innkjøp att. Det burde læra meg å kvitta meg med bøker...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var vel skjebnens ironi som inntraff da du senere skulle undervise i romanen som du tidligere hadde funnet for godt å kaste, he-he. - Snakker om "hevn" fra V. W sin side ;-) Håper du forteller studentene hva som fikk deg til å kaste den? - Og hva som fikk deg til å ville lee/undervise i den :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kravet om å undervisa i den kom vel frå høgare hald (les: pensumlista). Eg innrømte for ein fortvila student at eg aldri kom gjennom eg heller, men at det gjekk bra med meg for det her i livet. Og ja, eg trur det var hemn frå VW si side - eg er sikker på at den dama kunne slikt... For boki er jo god den, det er berre det at den er so ekstremt langdryg, når ein er lite vant med den type litteratur - og for meg vart den dermed inkarnasjonen på å vera mislukka, ung og dum litteraturstudent. Ho kunne slikt òg, nemleg, den godaste VW.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har VW's Mrs Dalloway stående og stirre på meg fra hylle :-) Jeg kom til side 3 sist jeg prøvde. Har aldri lest VW. Som mageårig litteraturelsker føler jeg meg forpliktet til snart å lese henne :) Hva anbefaler du å begynne med?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg må innrømma eg ikkje har lese noko av fiksjonen hennar, utanom dei fyrste 30 sidene av den mykje omtalte To the Lighthouse. Samme dårlege samvit i vår som for seks år sidan - eg kom ikkje gjennom den no heller... Men eg har lese ein del av sakprosaen hennar, særleg der ho diskuterer litteratur. Mykje flott der, som ikkje er blitt forelda på nokon som helst måte.

Og so skal eg gje beskjed dersom eg nokon gong kjem forbi dei fyrste 30 sidene...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fint :) Jeg liker å lese hva forfattere selv skriver om litteratur, så kanskje jeg skulle begynne der? Nå er det vel særlig det Paul Auster skriver om litteratur, og det å skrive, som har opptatt meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

...lese/undervise i den, skulle d stå.... S-tasten funket ikke, har fjernet rusk under nå :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, men det er kun ei bok jeg har kasta, rettere sagt gikk den til resirkulering, det var godt å bli kvitt ei så elendig bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilken bok? :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Engler av nylon: Helene Uri. Den var helt elendig og fryktelig grusom. Mulig ho skrev den som en slags parodi, men det ble helt feil for meg.Den anbefaler jeg ingen i det hele tatt å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har fulgt med på Uris romaner via media, men ikke vært fristet til å lese noe ennå. Har du lest noe annet av henne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg begynte på: Honningtunger, men leste bare litt, den syntes jeg var kjedelig, samt vanskelig å holde tråden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Jeg har litt problemer med å kaste bøker, men Ari Behns "Trist som faen" og "Frognerfitter" kommer i alle fall til å gå på loppemarked ved neste korsvei. Det finnes garantert dem som kan gi disse bøkene et bedre hjem enn hva de har hos meg. ;-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nei, kaste bøker - det gjør jeg egentlig aldri (N. K. Monsen er unntaket - se forklaring under andre kommentarer i tråden). Enig i bestemmelsen din av romanene du nevner. Men du virker muligens, i mine øyne, i overkant altruistisk mht at disse bøkene trenger et nytt hjem? Jeg erkjenner selvsagt det demokratiske prinsippet at enhver får ta stilling selv :-) Husker at da Behns Trist som faen kom ut, så gikk jeg i (den fysiske) bokhandelen for å inspisere/titte/vurdere/lese. Det var i de dager da jeg fremdeles trodde på å gå i den fysiske bokhandelen (bruktbokhandlere ikke medregnet her). Jeg skumleste hele Trist som faen der og da - i selve bokhandelen (penger spart, kan du si). Romanen var så skrinn at det tok maksimum 10 minutter å fare igjennom (om ikke mindre)!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hender at det er noen bøker som jeg synes er såpass dårlige, etter min smak, at jeg ikke ønsker at de skal ta opp plass i bokhylla mi(den er ganske full fra før av ikke sant...)Jeg har gitt bøker som gave til mitt lokale bibliotek og det blir veldig godt mottatt:-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Gave til bibliotek er bra! Men i mitt tilfelle var den boka jeg nevnte så politisk umoralsk, i mine øyne, at jeg ønsket at den forsvant i stillhet (=søpla).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har aldri kastet en bok, synes det er synd og skam. Men jeg har opplevd den følelsen av at jeg bare må kvitte meg med en irriterende dårlig bok, og da er det loppemarked som gjelder. Jeg tenker at det finnes mang rare dyr i arken, og selv om jeg synes den var elendig er det jo ikke umulig at den kan glede noen andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i budskapet ditt. Loppis er fint! Jeg har funnet gull der :-) Den boka jeg nevnte av Nina Karin Monsen, og N. K. Monsens forfatterskap forøvrig, mener jeg ikke gleder andre eller er til generell nytte. Mulig folk med ekstreme synspunkter i forhold til mine sosialdemokratiske ståsteder kan finne noe nytte i den, men jeg ønsker ikke å spre budskapet. Dermed ville jeg ha boka ute av omløp - i søppelkværna med et lettelsens sukk.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det sank inn først etter at jeg skrev mitt innlegg at det var snakk om en bok av N.K Monsen, og da er egentlig ingen metode ulovlig. Om du så brenner den og graver ned asken så er det helt i orden. Et sånt budskap bør absolutt ikke spres!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Svært godt sagt! ;-) Brenn, begrav og glem!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva er problemet med Nina Karin Monsen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Google litt og les anmeldelser (bl.a Morgenbladet om Kunsten å tenke) :-) Hun har hoved- el magistergrad i filosofi fra mange år tilbake. Det, i seg selv, er flott nok. Men det er en skam at hun kaller seg filosof mtp hva hun skriver i nyere tid. NB: Filosof er ikke en beskyttet yrkestittel. Du kan kalle deg filosof, som yrkesbetegnelse, i morgen! Innen anerkjente fagkretser og universiteter i inn- og utland: filosof er du knappest etter mastergrad, men først og fremst etter doktorgrad. Dertil må du publiseres og anerkjennes i anerkjente internasjonale tidsskrifter. Mtp hva hun skriver: ingen doktorgrad i filosofi ville favne vedkommendes aparte, og ikke minst dårlig funderte synspunkter. Monsen mener bl.a at psykisk syke har seg selv å skylde fordi de ikke har lært seg å tenke riktig. Videre er hun mot homofili, m.m.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hmm du har lest det hun har skrevet, det har ikke jeg. Ikke har jeg satt meg inn i alle hennes verk. Noen har jeg, men det gjelder alt annet enn det her ref. til. Men det jeg har reagert på er at bøkene er systematisert ihjel. Derfor mistet jeg interessen for Monsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du ikke fått med deg alt styret rundt henne? For å ta den korte versjonen: Hun er ekstremt konservativ. Hun er imot alt fra abort til homofili og den nye ekteskapsloven. Enkelte av uttalelsene hennes tyder også på at hun vil ha kvinnen tilbake til kjøkkenbenken, hvilket jo er litt morsomt for da må i så fall hun holde kjeft også...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mao politisk ukorrekt. Noe fikk jeg med meg, men la det ikke på minne. Nå har jeg ikke lest disse bøkene du ref. til så jeg vet ikke hvilke tanker hun har om dette. Jeg har alltid opplevd henne som sosialistisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, hun er politisk ukorrekt, men mer viktig, jeg syns hun rett og slett virker støtende på oss moderne oppegående kvinner. Det er f.eks. bra for ungene at foreldre er gift og mor er hjemme mens de er små (så sier statistikken) - like fullt tar jeg ansvar for egen hverdag og pendler på jobb fordi jeg ikke har en mann til å forsørge meg og ungen... Videre kjenner jeg flere som ikke er heterofile temmelig godt og kan bare ikke forestille meg å nekte dem de samme rettighetene som heterofile har - jada, hun støter meg personlig med slike uttalelser...

Ser hun ikke at hun undergraver likestilling? Ok, ferdig med den rødstrømpekjerringa...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ikke klart å lese ut noen av bøkene hennes. Det er fordi som jeg oppfatter det at bøkene blir systematisert ihjel. Min interesse for Nina Karin Monsens bøker forsvant lenge før det som skjedde i 2009. Foretrekker andre filosofibøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva forbinder du med "systematisert ihjel"? Ble litt nysgjerrig :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mener at teksten er så systematisert at det blir kaos ut av det i stedet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har heller ikke orket å lese noe av henne, bare sett litt i media. Vil egentlig ikke sette henne i kategorien filosofi jeg heller, livsstilstanker, kanskje?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hun er overhodet ikke sosialdemokratisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grunnen til at jeg trodde det var at hun var blant grunnleggerne av nyfeministbevegelsen i 1970.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var hun. Men jeg syns det er verre at hun har vært på statsstipend siden 2004! Sløseri med penger... (Ja, jeg slo det opp hos kjære tante Wikipedia)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det som har fulgt av skriverier siden taler neppe til fordel for feminister.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har heller ikke lest noen av bøkene hennes, men jeg vet hva hun står for og jeg har lest noen artikler og innlegg, det er jo bra å kjenne sine fiender.

Jeg vet faktisk ikke hvor hun står politisk, men jeg kan ikke tenke meg at hun er sosialistisk. Jeg har egentlig vondt for å sette henne i forbindelse med noe annet pari enn KrF, men selv de er vel for radikale for henne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uønskede bøker kastes ikke i søpla, men i papirdunken for resirkulering. (om ikke noen som driver med Book Crossing vil ha dem)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Joda, d høres riktig ut :-) Jeg har vel bare kastet ene og alene den boka jeg nevnte i søpla. Av den grunn at jeg ikke ønsker at noen skal lese den! Den var så dårlig. Og i ettertiden har det vist seg at vedkommende forfatter/"filosof"(ikke anerkjent filosof i fagkretser) oppviser en menneskefiendtlig moral. En tragedie at hun fikk Fritt Ord-prisen i 2009 (fikk meg virkelig til å revurdere verdien av en slik pris!). Hadde jeg vært medlem av bokelskere.no og ikke hørt om henne, og utelukkende lest at hun fikk den prisen, samt lest mitt debatt-innlegg, så hadde jeg lurt på om debatt-takeren tok grundig feil :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet hvem N.K.M. er, og har sågar lest noen av hennes bøker.
Mitt (billige) poeng var at ved å resirkulere (papir) bøker man ikke liker - har de fortsatt sin nytteverdi. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I hovedsak er jeg selvsagt enig i at det er flott å resirkulere! Men jeg ønsker overhodet ikke å videreformidle bøker jeg mener kan være skadelig for menneskeheten :) Mao mener jeg at Monsens bok/bøker ikke har nytteverdi. Dog er jeg selvsagt for ytringsfrihet. Men den nevnte forfatter får ingen drahjelp her i gården :-) Hvis du mente at papir=nytteverdi i form av resirkulering, så er d greit nok (=Monsen rett i kværna=ok).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ytringsfrihet innebærer heldigvis ikke leseplikt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Så sant som sagt. Jeg følte meg snytt den gangen pga bokomslaget på Monsens bok og (den troverdige) bokhandelens tilbud (les: Akademika på Blindern/Universitetet i Oslo). Jeg følte meg litt forpliktet den gangen til å lese nevnte bok. Den ble nok presentert i ytringsfrihetens navn (uten at de tenkte på det som sådan den gangen).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Får så fryktelig dårlig samvittighet av bøker i søpla, tror ikke jeg hadde følt meg lettet uansett hvor dårlig boka er. Har selvfølgelig lest bøker som jeg føler passer best i søpla, men heldigvis er vi så ulike at noen andre kanskje har den som favoritt.

Bøker jeg ikke ønsker å beholde har jeg akkurat begynt å sette over postkassene i bygården, forhåpentligvis er det noen andre som får glede av de. På den måten blir jeg blir kvitt de med god samvittighet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Skjønner godt ditt standpunkt. Fint tiltak å ville gi bort bøker. Er enig - bøker må behandles med stor respekt. Jeg kaster ingenting, egentlig. Men så er det unntakene. Jeg vil påstå at hvis du leser noe som virkelig strider mot dine moralske og politiske overbevisninger, så hadde du kanskje ikke villet at andre skulle lese den "søpla". Mao hvis du opplever at det du leser er "gift", så ønsker du trolig ikke å spre det. Det var nettopp det jeg opplevde den gangen med Nina Karin Monsen sin bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da blir jeg jo veldig nysgjerrig på hva som gjorde at du hadde den boka i hele tatt? Er godt mulig at den hadde gått i papirbosset hos meg og om jeg hadde ett så sterkt forhold til innholdet. Nå kjenner jeg ikke til NKM, men av det som kommer fram i tråden her er det lite sjans for at den finner sin vei inn i hjemmet mitt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvorfor jeg hadde den? - Godt spørsmål! :-) Jeg har vel nevnt et annet sted her i tråden at det er ganske så lenge siden jeg kjøpte boka = veldig ung og hadde mindre kunnskap enn nå. Boka ble ervervet i selveste Akademika-bokhandelen på Blindern/Universitetet i Oslo (riktig nok til sterkt rabattert pris)... Så ung som jeg var, så trodde jeg at de visste hva de drev med i den bokhandelen, les: intet annet enn pur, fornuftig visdom kunne vel komme ut av å kjøpe en bok av en "filosof" der?... Ja, ja. I ytringsfrihetens navn kan man jo ikke anklage den bokhandelen for det der :-) Det jeg ikke hadde helt snøring på den gangen, det var litterær navigering, sortering av informasjon og tolking av det som ble servert på baksiden av boka. Ei heller hadde jeg vært på borti Monsen før, og når man leser, for å få kjapp info, på baksiden av boka, går selvsagt forlaget inn for salg = unngår ekstreme ytringer. Jeg tittet vel litt i den den gangen for lenge siden, leste også, forsåvidt. Uten å forstå helt hva jeg leste. Så sto den boka i ro og fred i mange år i bokhylla mi - inntil jeg faktisk oppdaget/forsto hva slags grums jeg hadde der! Da hadde jeg fulgt med på vedkommende forfatter, spesielt via media, noen år. Sånn kan det gå! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forstår hva du mener med Nina Karin Monsen. Heldigvis har jeg aldri hatt noe stort behov for å kjøpe bøkene hennes, og derfor trenger jeg heller ikke å kaste dem.

Men Paolo Coehlos Zahir ble kastet. Tror det er den eneste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gir alle bøker jeg ikke gidder å beholde til loppis. Det er bare å ringe, så kommer de og henter! Så enkelt er det!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I utgangspunktet er jeg helt enig, og i alle andre tilfeller gir jeg også bøkene bort/etterlater dem et sted så andre kan plukke dem opp. Coehlos Zahir synes jeg derimot var et så grusomt makkverk at jeg ikke ville belemre andre med den. Jeg rett og slett skammet meg over å ha kjøpt den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det bryr ikke jeg meg noe om. Hvis noen gidder å lese bøkene jeg hater, så dem om det! Jeg ser jo at det er en skare mennesker som elsker Coelhos bøker som jeg er enig i er noe skikkelig makkverk! Men hvis de ikke blir solgt på loppemarkedet så kaster de vel bøkene til slutt regner jeg med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

:-) Jeg var ung og uvitende om N. K. Monsen da jeg fant den nevnte boka på salg. Prinsipper har jeg ikke tonnevis av, men Monsens utgytelser kommer aldri i bokhylla her igjen! Har fulgt litt med i debatter og anmeldelser de senere årene, og, ikke minst, lest hva hun selv har skrevet i avisene... Det jeg har lest om Coehlo i, i mine øyne, anerkjente kilder gjør nok at jeg neppe anskaffer/leser ham. Men jeg respekterer at vi alle kan ha ulik smak og verdsetter lesemessig mangfold! Monsen, derimot, opplever jeg at blir et moralsk-politisk standpunkt for min del. Jeg synes hun kan virke menneskefiendtlig - jf f.eks Kunsten å tenke, en filosofisk metode til et bedre liv (bl.a. i kortversjon: psykiatriske pasienter bør skjerpe seg fordi grunnen til at de har problemer er at de ikke har lært seg å tenke ordentlig...).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, du har rett. Sånne ytringer styrer jeg langt unna.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beklager, men jeg må nok si nei... Men en gang reiv jeg ut ei side, for jeg var forbanna på forfatterens etterord... Det har skjedd et par ganger at jeg har sendt bøker til brukthandler fordi jeg ikke ville ha dem, med samvittigheten lett gnagende for at folk må ta ansvar sjøl for å ikke kjøpe dem!! Klarer ikke å kaste bøker... Hvis jeg leser noe historisk relatert og det er nevnt et bokbål, blir jeg sår og lei meg og gremmes over at de kunne! Åhh, noe så fælt...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, kaste bøker gjør man da ikke - jeg er jo enig! Det er alltid noen som kan få bruk for boka. Det er bare å gi (f. eks til loppis) eller selge videre. Men mht den boka jeg nevnte, av Nina Karin Monsen, er det et moralsk-politisk ståsted hos meg. Jeg synes "filosofen" Monsen virker menneskefiendtlig (se kommentar ovenfor). Skriveriene og "teoriene" hennes synes jeg er såpass elendige at jeg mener færrest mulig bør lese dem. Derfor havna boka i søpla. Og det er derfor jeg husker at jeg for mange år siden rett og slett kastet en bok i søpla. Har vel aldri gjort det siden :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

DemeterMads Leonard HolvikElinBeMalinMarianne AugustaAnn ChristinSynnøve H HoelIngvild SStine AskeKirsten LundEli HagelundGrete AastorpTheaKristofferDaffy EnglundlittymseGro-Anita RoenTine SundalAlex NietoMalinn HjortlandAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryBjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettiette