Jeg likte denne boka veldig godt. Råspennende, velskrevet, overraskende- og ikke så makaber i detaljbeskrivelser, heldigvis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Fra bloggen min: "En annen helt som også sjarmerte meg er Mikael Brenne, Chris Tvedts helt . Boka Dødens Sirkel , er den første boka jeg leser av Chris Tvedt.

Merkelig nok har de ganske mye til felles. Chris Tvedt er selv advokat av yrke, dog nå forfatter på heltid, og hans krimhelt er også advokat, en noe rufsete en. Som Foyn. Å drikke liker de begge to selv om de ikke akkurat er drikkfeldige. Både Tvedt og Mehlum skriver i jeg-form.

I Dødens Sirkel blir Mikael Brenne selv anklaget og satt i varetekt av politiet. Han siktes for å ha påvirket vitner i en sak han selv jobber med. Advokatkontoret han er en del av sparker ham ut. Mens saken mot Brenne er under etterforskning og planlegging, slipper Brenne ut av varetekt. For å komme seg ut av sine egen bekymringer, tar han på seg privat oppdrag som rådgiver. Dette fører han inn i en grusom drapssak, med gamle røtter. En mann som har sonet straffen sin for drap på to ungjenter på en liten øy i havgapet, ønsker saken sin gjenopptatt. Dette fører mye action med seg for Brenne, mer enn han hadde forespeilet seg.

Boka er velskrevet og meget spennende. Denne kunne jeg nesten ikke legge fra meg. Den har mange overraskende momenter, og når du tror at løsningen er der, dukker det opp nye ting. Chris Tvedt er en forfatter jeg absolutt også vil lese mer av. Siden Tvedt selv er advokat får vi også et interessant blikk inn i rettsvesenet, og en advokats hverdag."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Begynte på boken og har blitt liggende en stund. hehe ble som Mikael Brenne satt ut da han ble varetektsfengslet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den jeg sammenligner med i staten her er Svend Foyn, i Jan Mehlums Straffen. Det er en del av et større blogginnlegg hvor flere krimbøker omtales. http://artemisia.bloghog.no/2012/04/28/mote-med-nye-krimhelter/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevåggretemorKirsten LundHeidi HoltanVannflaskeHarald KJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaIngeborg GSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik FallaLars MæhlumTor Arne MyklebustWenche VargasCarine OlsrødReadninggirl30TuridmajaMargrethe  HaugenJoannHilde VrangsagenIngunn SINA TORNESsomniferumAnneWangDemeterIreneleserLisbeth Marie UvaagDaffy EnglundlittymseKaramasov11Mathias