Den beste boken i hele verden. Leser i den hverdag og anbefaler andre til å gjøre det samme.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Vel, for å kunne uttale seg om dette er den beste boka i verden, så bør en jo helst ha lest de fleste andre...

Når jeg hører uttalelser om at dette er den beste boka i verden så tenker jeg at det ofte viser hvilket livsyn en har, - heller at personene uttaler seg om hvilke litterære kvaliteter Bibelen har!

Jeg har selv lest Bibelen og joda, den er både "spennende" og har flotte skildringer, ikke minst av kjærligheten. Samtidig er den også en bok som skildrer vold, - ufattelig vold, hevngjerrighet og andre "ufine", og ikke minst uforstålige handlinger. Ta og les Gamle Testamentet fra perm til perm, - mange som blir litt sjokkert da! Opplever at når man diskuterer Bibelen (innholdet, ikke kvaliteten av boka som sådan) så har de fleste kun noen "yndlings-skriftsteder", salmer eller Evangelium de leser, - omatt og omatt, - men totalbildet kjenner mange lite til.

Det er forresten flere tråder ad Bibelen her.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En hellig skrift (i religionsvitenskapelige termer) vil selvfølgelig aldri kun vurderes ut fra dens litterære kvaliteter, hverken av de troende eller "utenforstående". Det som nettopp er så spennende med Bibelens posisjon i vår kultur, er at det heller ikke finnes noen utenforstående - Bibelen som hellig skrift og litteratur/historiesamling har influert vårt språk og kultur på utallige måter. Det alene gjør den til en verdig kandidat til "verdens beste bok" - en tittel som selvfølgelig er umulig å kåre. Ikke fordi man ikke kan lese alle bøker som noen gang er skrevet, men fordi det er umulig å bedømme hva som gjør en bok best. Hva som dermot gjør en bok god, det er et annet spørsmål, og for min del er det klart at Bibelens bøker er av noe varierende kvalitet. Likevel, som en av verdens mest innflytelsesrike bøker, på godt og vondt og på utallige plan (selv kristne leser Bibelen av forskjellige grunner, og Bibelens bøker leses og brukes på forskjellige måter til forskjellige tider), ligger bevisbyrden på dem som måtte hevde at Bibelens litterære kvaliteter er manglende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Med andre ord skal Bibelen som litteratur først og fremst vurderes ut fra dens lesere og ikke språk og innhold? Bibelen som hellig skrift blir noe annet, men så er det vel heller ikke særlig relevant for de troende hva deres hellige skrift blir kåret til i en verdslig kontekst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nå gjelder vel det alle bøker, at de setter avtrykk gjennom leserne/fortolkerne, men Bibelen som hellig skrift står vel i en særstilling sammenliknet med andre bøker. Jeg klarer ikke helt å bestemme meg for hva det har å si for spørsmålet om den er verdens beste bok eller ikke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det var litt av en uttalelse:)

Bibelen har jo gitt inspirasjon og innflytelse til storheter som Shakespeare, Dostojevskij, Michelangelo, Caravaggio, Dante Alighieri, Milton, Rodin og Beethoven for å nevne noen.

Hvis ikke noen av disse har imponert deg, er jeg iallefall sikker på at bare de få jeg nevnte videre har hatt innflytelse på noe eller noen som imponerer de fleste med et snev av kulturinteresse tilnærmet daglig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når jeg sier hellig skrift mener jeg ikke nødvendigvis at skriften er hellig, men at den blir forstått som hellig av enkelte troende og dermed havner i kategorien som kalles for hellige skrifter. Slik Koranen, Bhagavadgita og Adi Granth også er hellige skrifter. Og alle disse er bøker som både kan vurderes som litterære verk og som hellige skrifter (m.m.). Dette gjør at alle disse verkene havner i en særstilling, men jeg er enig i at Bibelen har en spesiell stilling blant disse igjen som verdens største religions hellige skrift.

Jeg mener ikke nødvendigvis at Bibelen er verdens beste bok, og er heller ikke så veldig interessert i å kåre verdens beste bok. Det jeg derimot synes er interessant, er at trådstarters synspunkt er blitt møtt med innvendinger som egentlig ikke svarer på det faktiske synspunktet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig! Denne boka er best! Jeg leser den oftest på engelsk eller spansk - og da leser jeg helst høyt - for at det riktig skal sige inn... :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieSynnøve H HoelKarin  JensenTanteMamieAnniken LToveGroBerit REllen E. MartolsvarteperRandiAfornixConnieLinda NyrudVibekeReidun Anette AugustinStig TBjørn SturødAlice NordliTralteIngunn SPrunellaÅsmund ÅdnøyMarianne MJaran FlaathIngeborgCecilie EllefsenPiippokattaHarald KElisabeth SveeVannflaskeRisRosOgKlagingGunillaElin FjellheimKirsten LundStein KippersundGro-Anita RoenKristin71MathiasAnne Berit Grønbech