Sjelden jeg har lært så mye om Israel og konflikten mellom jøder og palestinere som under lesing av Kong Salomos Sverd. Er usikker på om jeg skal sortere boka som Thriller, Krim eller Roman. Noen andre som har lest den?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 8 svar.

For min del fungerte ikke boken - jeg leste 150 sider og syntes ikke historien hadde begynt enda. Så nå er den tilbakelevert på biblioteket, ufullført...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kong Salomos sverd ble levert tilbake til biblioteket etter å ha lest litt færre sider enn det du gjorde...
Jeg hadde lest at den kunne sammenlignes med Morgen i Jena, og jeg tenkte det kunne være greit å lese en historie fra Israelsk synspunkt..
Historia ble for innfløkt, masse personer, masse steder som jeg ikke skjønte hvor ligger.. Vestbredden? Inne i Israel? I Palestina?
Jeg ble heller ikke imponert av språket, virket noe tungt på meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste om Kong Salomos sverd i Dagbladet forrige uke. Jøye meg. Dette var spennende.

Takk for tipset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boken er i databasen her lagt under Kategori: Krim / spenning

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset. Tror likevel jeg legger den i hylla sammen med Amos Oz og Yasminia Khadra, den passer liksom best sammen med romaner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, denne boka har mange sterke sider ved seg. Kanskje er den en roman eller nærmere bestemt en dannelsesroman siden hovedpersonen Zev Weissmann jo går gjennom mange faser og møter mange moralske dilemmaer underveis i fortellingen. Samtidig har den noe av thrillerens raske puls over seg, for eksempel i de klaustrofobiske scenene fra Gazas smuglertunneller. Holm må være en av landets beste til å skape intens, fortettet spenning der personene hans er tvunget til å handle -- for å leve.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter å ha mottatt en melding fra deg i dag, Hans Petter (åpenbart sendt ut til mange eller alle bokelskere på dette nettstedet), og sjekket ved å søke på nettet, oppdaget jeg at du er litterær agent for forfatteren Espen Holm som har skrevet "Kong Salomos sverd".

Jeg oppfordrer deg til å være tydelig på at du har en slik rolle, når du skriver om bøker/forfattere her inne på bokelskere.no - det er så mye ryddigere når vi vet at personer vi diskuterer med her inne, har en profesjonell interesse i boken det gjelder. Du er ikke den eneste fra bokbransjen her inne, og bransjefolk kan bruke og bruker bokelskere.no som kanal i sin (mer eller mindre strategiske) markedsføring - bare fortell oss hvilken rolle du har, hvilken hatt du har på deg når du poster et innlegg!

Og samtidig: når det gjelder den meldingen du sendte ut som personlig e-post angående "Kong Salomos Sverd", så synes jeg for min del at det vil være å foretrekke at du poster innlegg om bokarrangementer i en diskusjonstråd (f.eks. denne tråden, eller en nyopprettet) - og ikke sender "reklame" til medlemmenes personlige postkasse her inne. Jeg nevner dette også i dette innlegget, fordi det prinsipielt dreier seg om det samme, nemlig hvilke forventninger "vanlige" bokelskere har til bransjefolks bruk av nettstedet. Og det ville være fint om vi kunne få en åpen diskusjon om hva bokelskerne synes postkassen deres kan brukes til.

Vennlig hilsen annelingua - formalistisk til fingerspissene ;-P

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enig. Dette er spenning på høyt nivå.
Og samtidig er det innføring i en vanskelig og aktuell (og uløselig) konflikt, som kan gi deg noen nye perspektiver.
Espen Holm kan virkelig det der med å skrive slik at leseren bare MÅ videre i boka. Han skriver skremmende realistisk om trusler, frykt og hendelser som muligvis en gang kan komme til å bli virkelige hendelser i en gal, gal, gal verden.
Smuglertunnellene var noe jeg ikke hadde tenkt over eller var klar over i dette området før jeg leste om dem her. Men de finnes jo. Bare tenk deg å forville deg ned i disse underjordiske labyrintene... Denne boka er ikke noe sunt lesestoff for folk med høyt utviklet klaustrofobi. Men ellers, vil du ha massevis med spenning, så les "Kong Salomos sverd"!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KPrunellaLailaHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar h