For en fantastisk bok! Jeg elsker alle konspirasjonene, alle naive forleggere, aviser, politikere og etterretningsmenn.

En liten, matglad fyr fra Piedemont som roter seg inn i konspirasjoner rundt Italias samling, blir utvist fra det nye landet og flytter til Paris. Her jobber han med å forfalske testamenter og andre offisielle papirer. Han kommer straks i kontakt med den franske etterretningstjenesten og hjelper dem med å utvikle og spre rykter om diverse mennesker og etnisiteter. Til slutt blir det et herlig sammensurium av konspirasjoner; jødenes plan for verdensherredømme, frimurerlosjene, jesuittene, djeveltilbedelse og skumle russere.

Denne boka gjør seg nok best for de som har sansen for en god konspirasjonsteori. Det er nok også lettere og holde tunga rett i munn dersom man har litt kunnskap om samlingen av Italia og Napoleon IIIs fall fra makten og de interne stridighetene som oppsto i Frankriket i etterkant.

Ecos stil kan være noe krevende, med mange innskutte setninger og en muntlig tone, men det flyter så godt. Boka er full av rasisme, misforståelser og konspirasjoner, men det er gjort med en lett og naiv tone, men kan ikke annet enn å smile av dem.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Denne ønsker også jeg meg.::)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne står på ønskelista mi....fordi eg har sansen for Eco, og fordi eg også har besøkt gravlunden i Praha...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har meget sans for Umberto Ecos forfatterskap - og det har jeg hatt siden "Rosens navn" i norsk oversettelse på 1980-tallet.

Men dette er IKKE bøker som "leser seg selv" (move over Dan Brown!) Eco er krevende både i stil, tema og innhold - i så måte er ikke "Gravlunden i Praha" noe unntak. Som leser må man virkelig følge med i timen, men belønningen er stor.

Jeg har for øvrig vært på den omtalte jødiske gravlund i Praha for en del år siden - i sannhet er sted som gjorde inntrykk! Men jeg så ingen tegn til jødiske konspiratører - så det var vel bare noe den godeste Umberto fant på? Eller kanskje de bare kommer ut om natten??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Åsmund ÅdnøyMarianne MJaran FlaathIngeborgConnieCecilie EllefsenEllen E. MartolPiippokattaStig THarald KElisabeth SveeVannflaskeRisRosOgKlagingGunillaElin FjellheimKirsten LundStein KippersundGro-Anita RoenKristin71MathiasAnne Berit GrønbechBård StørekntschjrldBjørg Marit TinholtHeleneJan-Olav SelforsChristoffer SmedaasJulie StensethTurid KjendlieTheaSissel ElisabethSigrid NygaardKristin_Anne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandHeidi HoltanMads Leonard HolvikLars Johann MiljesveinBeathe Solberg