Sikkert spennende for de som liker denne typen sjanger, men for meg ble det hele litt overdrevent og urealistisk.. Samtidig får den en pluss i boken for noen herlige egenskaper hos hovedpersonen som man på mange måter blir litt glad i underveis ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

"Enders Game" er grei nok som bok, men den er tross alt 25 år gammel. Mye av det som skjer i boken var "nytt" den gang da, men idag virker det gammeldags.

Det er egentlig det største problemet om du leser Sci-fi. Enten må det være bøker som er ganske strippet for tekniske beskrivelser, eller så må det være skrevet for forholdsvis kort tid siden. Ellers fremstår det som "kunstig".

Ta en titt på sånt som Stanislav Lem. Sci-fi, fra nittenhundreogdentid, men mye av det er fremdeles aktuelt idag. Fordi han forteller historier, han forteller ikke om teknologi. (Og fordi han er en bedre forfatter enn Orson Scott Card, men det er en annen sak;) )

Enders Game ble skrevet på 1980-tallet, da kravene til språk og innhold var "slik". Idag er det noe helt annet. Resultatet blir en historie som er "grei nok", men som mangler litt på å nå helt opp i dagens leseverden.

Så teller det (i mine øyne) ikke bare positivt at Orson Scott Card har melket Ender-universet for ALT han kunne av historier. Kapitalisme er selvfølgelig lov, og alle ønsker vi å tjene penger. Men enkelte av de Ender-relaterte bøkene kunne vi ha vært spart for.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig i din analyse jengeno! Card kunne lært litt av Frank Herbert og hans Dune-univers, der er det ikke så innstendig beskrivelse av teknologi til at det forbigås med nåtidens teknologi. Dessuten puttet jo Herbert historien sin mer enn ti tusen år inn i fremtiden :) Av andre mer moderne forfattere innen genren ser det ut til at mange europeiske forfattere som Charles Stross, Hannu Rajaniemi mfl. har skjønt dette med å ikke henge seg for mye opp i teknologi, men heller fortelle en historie som jo er hovedoppgaven til en forfatter tross alt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Av en eller annen grunn har Enders spill kultstatus blant mange lesende sci-fi fans. Personlig syntes jeg den var ok, men det finnes mye annen og bedre science fiction der ute. Både av space-opera og andre undergenrer:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Reidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaTor-Arne JensenLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteHanne Kvernmo RyeChristin SillibakkentuhamreHarald KTrude JensenKirsten LundReadninggirl30Lars Johann MiljePiippokattaFride LindsethLisbeth Marie UvaagMads Leonard HolvikStig TFindusIngeborg GAkima MontgomeryRoger MartinsenMarteAmanda ABerit B LieKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteBerit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud Husevåg