Tja.. Jeg ble skuffet etter hvor mye skryt jeg oppfattet at denne boken fikk i bokprogrammet på NRK. Dette skulle være en av de beste bøkene under det nye dameroman begrepet, men jeg takker meg til Kate Morton og Tracy Chevalier...språket var enkelt og litt manusaktig. Likte ikke flyten. Den var på en måte litt for lettlest.. Historien er god nok, men jeg synes den kunne vært bedre formidlet. Håper andre har en bedre opplevelse enn meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Boka begynte greit nok, men blei igrunn berre dårlegare og dårlegare for kvar side. Språket var ikkje spesielt godt, personane intetsigande og plottet blei meir søkt for kvar side. Ein twist i notidshistoria gjorde det heile både usannsynleg og litt latterleg. Men, men greit nok tidsfordriv dei søndagstimane eg brukte på den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er vel halvveis i denne, og jeg må liksom lese den ut og se hvordan det går, men personene og handlingen irriterer meg. Føler at forfatteren liksom "lurer" meg - jeg leser litt og er sånn passe interessert, for alt virker så kjedelig forutsigbart. Så kommer hun med et overraskelsesmoment - men så skusler hun det bort, gjør det så usannsynlig og uvirkelig at det ødelegger historien. Harry virker jo helt usannsynlig, for eksempel. Julia er irriterende. Lidia er en tom pappfigur.

Jeg ble litt minnet om Kate Morton, ja - har lest bare en bok av henne, men den tok også litt av... Altfor mange twists & turns uten at historien egentlig ble noe mer spennende - det fikk meg bare til å melde meg ut av bokens virkelighet og huske på at det var en bok.

Tracy Chevalier har jeg en litt annen opplevelse av - føler ikke at hun er i samme kategori, egentlig.

Hva er det nye dameroman-begrepet? Er det chick lit? Denne boka her ligger i alle fall mye nærmere tradisjonelle dameromaner/ukebladsromaner enn moderne chick lit som Sophie Kinsella og Maria Keyes! Her er det ingen humor eller tegn til realisme...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kate morton liker jeg faktisk, synes det er underholdende og en fin utflukt fra virkeligheten. Favoritten min av sjangeren er allikevel "den guttene fortellingen". Den traff meg akkurat der jeg var da jeg leste den. Har du lest den?

Det nye dameromanbegrepet har jeg hentet fra bokprogrammet. Der er det intervju med kate morton. Her ble også orkideens hemmelighet dratt frem og det var da jeg bestemte meg for å gi den en sjanse. Den stod nemlig ulest i bokhylla da jeg overtok den fra svigermor. Hun sa at det var en hyggelig bok. Jeg er ikke enig. Men, men.. Det er godt det er noe for alle der ute! For det er det jo virkelig! Anbefaler deg å gå på NRK nett TV og sjekke ut det gamle programmet om disse dameromanene. Det er ikke disse shopoholiker bøkene osv som det henvises til.

Jeg har beveget meg utenfor komfort sonen min da jeg stod uten Strand litteratur og hadde en uke igjen av ferien i Portugal i sommer. Cecilia aherns bok "om du kunne se meg nå" stod i hylla. Dette er også dame litteratur, og jeg hadde null forventninger da jeg startet. Jobbet tidligere på Notabene ved siden av studier, og der så jeg ikke to ganger på hennes bøker. Men i sommer gav jeg det en sjanse og siden det har jeg lest flere av hennes bøker. Og nå leser faktisk samboeren min, en mann på 34 år, "gaven"! Utrolig! Eller hva? Glad jeg har en så openminded fyr! Dommen får la vente på seg...

Ang damelitt tenker jeg at det er mange sjangere innenfor dette begrepet også. De nye dameromanene har jeg forstått som et plott der nåtid møter fortid, hovedpersonen er kvinne og det finnes hemmeligheter som venter på å komme ut i dagens lys og sjokkere. Av en eller annen grunn virker dette som oppskriften på suksess. Og jeg liker det, men orkideens hemmelighet burde vært strammet opp historiemessig og hatt noe bedre språk! Jeg kommer ikke til å lese neste bok av den forfatteren.

Håper du klikker den inn på NRKs nett-tv!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Celia Ahern er vel typisk chick lit, egentlig. Jeg liker slike bøker, men sjangeren er veldig vid - har nettopp lest One Day av en mannlig forfatter jeg ikke husker i farten - David (?) Nicholls (?)- i samme gate. Handler om relativt unge voksne, moderne liv, romantikk kanskje, men med humor, ofte. Noen ganger sårt og realistisk.

Morton og Riley minner mer om en modernisert ukebladroman-sjanger. Hovedpersonene er veldig ordentlige og fyller liksom kravene til romantiske heltinner - de går ikke på fylla og har one-night-stands, liksom! :)

Men jeg er åpen for det meste, jeg, kan egentlig ikke si at jeg IKKE liker noen sjanger eller type bok, for det finnes jo bra og dårlig (etter min smak) innen de fleste sjangre. Her inne finner man mange sprikende meninger, og det er morsomt! Kan bli provosert av folk som slakter mine yndlinger, men at folk liker bøker jeg IKKE liker, det er mer pussig... :) Smaken er utvilsomt meget forskjellig, og godt er det. Hadde en tråd her om hva slags bøker folk ønsket å lese i forhold til livet sitt - har reflektert litt over det....tror det har en sammenheng...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hm, er det bare jeg som synes boka er glimrende ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg også , Jorun.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syntes den boka var god. Flotte karakterer, god historie og sist men ikke minst godt språk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jaja.. Jeg kommer ikke til å ta bokanbefalinger fra deg tenker jeg da.. Smaken er som baken og godt er det! Boken er jo en suksess salgsmessig, og det er vel pga de som deler din smak..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt vi liker forskjellige bøker, men greia her er at jeg ikke hadde hørt noenting om forfatteren før jeg kjøpte boka, syntes den så bra ut når jeg leste bak, også er jeg svak for bøker som har en hage, eller blomster med i handlingen. Men som du sier, smaken er om baken og godt er det :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Orkideens Hemmelighet ?! for en tittel. MEN sykemeldt med en kraftig forkjølelse liggende til sengs er denne boken den beste medisin; lettlest, enkle karakterer, overraskelser, spenning. Fine naturskildringer fra England og Frankrike. Bangkok ble skildret eksotisk og mystisk med et slør av romantikk. Det er veldig langt fra realitetene !! Men en ganske spennenende roman med klisjeaktig personskildringer, noe mer lover ikke tittelen. Bokens siste setning : "Øyeblikket er alt vi har". Ja, nettopp, alt til sin tid. Det er ikke like mye sjelebot i å lese Krig og Fred med hoste og halssmerter som Orkideens hemmelighet. Det finnes bøker for alle anledninger. Heldigvis !

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieKirsten LundLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian AxdalEgil StangelandVivian M.PrunellaReadninggirl30LailaÅsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli Hagelundmay britt Fagertveitbandini