Du store Europa! Her må de aller fleste historikere bøye seg i støvet. Eller rettere sagt: De må lese denne boken, og lære seg ett og annet om hvordan man går fra å skrive om historie til å bli en historieforteller.

Jo da, Karsten Alnæs kan skrive utmerket historie, han også. Det er få i hans divisjon i Norge. Men jeg er fristet til å si at ingen nordmenn har skrevet historie så levende, interessant og rikt som Geert Mak. Karakteristikken "tour de force" gir seg selv, når konseptet her er beskrivelser, inntrykk, tanker og refleksjoner etter et år på kryss og tvers langs Europas veier, togbaner og elver.

Det er ikke umulig å komme med innvendinger. Historie er mer subjektivt enn mange liker å tro, og jeg har fjær - men ikke høner - å plukke både når det gjelder utvalg, innhold og presentasjon. Men like fullt er dette en prestasjon av de sjeldne, også litterært, og jeg har ikke samvittighet til å gå for annet enn en toppkarakter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

BertyPiippokattaVannflaskeDaniel S.EvaCarine OlsrødAvaEileen BørresenKirsten LundReadninggirl30Kjell PsveinTheaSissel ElisabethStig TLinda NyrudMarianne_BenteDemeterHilde H HelsethKristofferNorahLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanHanne Kvernmo RyekntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie Stenseth