Det er noe med Jens Bjørneboe som fascinerer meg, ikke bare forfatterskapet men også den uredde måten han tar til motmæle mot gamle fordommer og regler. Ikke minsk mot autoriteter, maktmennesker og de som misbruker sin makt og sine posisjoner. Han evner å skrive og tale de midt i mot. Han peker på urettferdigheter, dobbeltmoral og taler de fattige/svake sin sak.
Det kostet nok, og kanskje kostet det han for mye.

I denne boka som er skrevet av forfatter Kaj Skagen er han innom deler av Bjørneboes store litterære produksjon. Han skriver om de viktige periodene i hans liv og syr det sammen med hans artikler, utdrag fra bøkene og diktene på en fin og utfyllende måte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SPiippokattaKirsten LundJulie StensethHeidi HoltankntschjrldLilleviPrunellaAnn ChristinVannflaskeUnn BjørklundLars Johann MiljeHilde  KInge KnoffTine VictoriaSilje HvalstadTrygve JakobsenAvaSigrid NygaardLisbeth Marie UvaagLene AndresenTerje MathisenTove Obrestad WøienFindusAud- HelenTatiana WesserlingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTanteMamieGrete AastorpAmanda AJBNorahGunillaReadninggirl30KjerstiMalinn HjortlandAnne Berit GrønbechLailaBjørg Marit TinholtDaffy Englund