Jeg har kommet til den konklusjonen at denne siden her er farlig. Spesielt for lommeboka mi. Jeg har alltid likt bøker og lest mye. Jeg har fått og kjøpt bøker, og jeg har brukt biblioteket flittig. Men lommeboka har aldri lidd noe særlig av den grunn.

Så fant jeg denne sida her, og finner bøker etter bøker etter bøker jeg ønsker meg. Jeg bestiller og betaler og ser at lommeboka mi blir tynnere og tynnere. Bokhaugen vokser og vokser og jeg har snart ikke plass til mer. Haugen over bøker jeg ikke har lest enda, øker i like stor fart som antall bøker jeg har. Allikevel klarer jeg ikke å stoppe å kjøpe bøker. Jeg MÅ ha...

Så siden her er farlig, veldig farlig for lommeboka mi. Men fy søren så glad jeg er for at jeg fant denne siden, for jeg har lært mye her inne. Jeg har funnet bøker jeg aldri hadde hørt om, om det ikke var for dere her inne. Og dere har gitt meg mange gode leseopplevelser.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Viser 33 svar.

Bøker er vel alltid en fornuftig investering, og er lommeboken tynn så er biblioteket en herlig sted for alle bokelskere. :) Tenk på alle de eventyrene og drømmene som ligger i en bok, som fyller hodet til små og store uannsett hvor de er i verden. I bøkenes verden er ingenting umulig. Derfor er jeg så utrolig glad for alle verdens biblioteker, for det vil si, at det er en drøm alle kan nå... Med tykk eller tynn lommebok. I biblioteket ligger en verden av bøker. Den venter på akkurat deg, og bak hver en bok er en forfatter, som venter på at akkurat DU, skal velge hans eller hennes bok.;) I dag har jeg vært på biblioteket og valgt meg ut mange nye bøker på grunnlag av tipsene jeg har fått her... herlig :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kan jo virke som du har to ulike gener som krever sitt i omgangen med bøker: lesegenet og shoppinggenet. Blir det for ille får du prøve å sortere litt: det er fullt mulig å tilfredsstille lesegenet selv om shoppingen blir holdt litt i tømme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat som jeg skulle ha sagt det selv....

Jeg har oppdaget mange nye og spennende bokskatter. Jeg har fått diskutert bøker og andre bokrelatert ting. Samtidig som bokelskere er fantastisk oppbygd. Den husker alt jeg har lest og skal lese. Jeg får legge inn favorittsitater.

HURRA for Bokelskere:)))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah, jeg er veldig glad for at jeg har funnet dette nettstedet! Selv om jeg alltid har likt å lese bøker, har lest MYE, MYE mer i år(etter at jeg fant denne nettsiden) enn jeg har gjort noen sinne! Og hipp hurra for det!:) Som deg, har jeg fått så mange gode tips og har så mange bøker jeg ser frem til å lese. Noen bokkjøp blir det, men opplever heldigvis ikke at det tærer på lommeboka. Låner flesteparten av bøkene jeg leser på biblioteket. Dette nettsetedet=mange gode tips=mange gode leseoppplevelser som jeg hadde vært foruten om jeg ikke hadde vært her:D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Veldig enig at dette er bra nettsted,er veldig glad for at jeg kom over det:-)Veldig mye bra lesetips å få og jeg får enda mere inspirasjon til å lese enda flere bøker.Interessen for bøker har jeg vel alltid hatt,(har arvet bokinteressen etter faren min),og de fleste bøker kjøper jeg i pocket utgave.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig! Som jeg skulle sagt det selv. Før jeg fant denne siden kunne jeg omtrent telle på fingrene de skjønnlitterære bøkene jeg hadde lest. Nå leser jeg hver eneste dag. Treffer nesten ikke folk lengre.

Synes siden er helt genial på alle måter, og kunne ønske det fantes en tilsvarede side for film :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har nesten vært sånn for meg. Jeg hadde allerede tidlig i år ( her snakker vi vinteren og muligens tidlig vår) leste flere bøker enn i fjor.

Jeg har også tenkt at det skulle vært en tilsvarende side for film

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje det finnes et tilsvarende sted for film, bare at jeg ikke har funnet det enda :) (håper)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håper på det:). Jeg skal gi beskjed om jeg finner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror det finnes, mener jeg har fått en invitasjon til en tidligere. Invitasjonen kom desverre midt i eksamenstida, så jeg overså det, men skal sjekke om jeg finner igjen adressen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har blitt inspirert til å lese en del bøker etter at jeg ble medlem her, som jeg kanskje aldri hadde lagt merke til ellers. Om det er jo positivt det, men det går jo en del penger på bøker da...

En annen fare med å være her inn er at enkelte brukere selger bøker, så plutselig finner man en eller flere man har ønsket seg lenge, og da må man jo bare kjøpe, for man vet ikke når man får sjansen igjen...

Jeg trøster meg med at jeg sjelden kjøper bøker til fullpris, kjøper for det meste brukt eller på salg, og da blir det jo litt billigere. Dessuten kunne jeg brukt penger på noe verre enn bøker. Og så er jeg litt glad for at jeg bor alene, da er det ingen jeg må gjemme innkjøpene for heller, katten bryr seg heldigvis ikke.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har kommet til det at jeg ikke har plass til flere bøker. Har gått over til å låne bøker på biblioteket. Har jeg lest ut en bok, må det minst gå 5 år før jeg leser den på nytt (hukommelsen er veldig god). Det gjelder da skjønnlitteratur og krim. Filosofibøker har forrang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner meg igjen , og jeg finner stadig unnskyldninger om hvorfor jeg må ha den ene boken etter den andre. Som ; jeg røyker ikke, ja så da kan jeg bruke de pengene jeg sparer på ikke å røyke, på bøker.! Bøkene fyller opp hyllene og mannen min har noen ganger sett litt " rar" ut når han kommer inn med posten - med bøker til meg. Nesten så jeg blir litt flau og skynder meg for å hente posten før han, også gjemmer jeg bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har faktisk sneket meg til posten mens gubben er på jobb, og kastet eskene før han kommer hjem. For han blir så ekstremt oppgitt når det kommer flere bøker i posten til meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du kan tenke deg samboeren min er oppgitt, det er faktisk han som er på Posten og henter de for meg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette nettstedet har helt klart bidratt til økt leselyst og kunnskap. Lommeboka har heldigvis blitt spart siden jeg sjelden kjøper bøker til fullpris, handler på salg og leser endel eldre bøker som er gratis.

Deler helt klart gleden din for å ha funnet denne siden! Det åpnet seg en helt ny verden av bøker for meg når jeg meldte meg inn her :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg handler nesten bare på salg eller Freetex. Det er svært, svært sjelden at jeg kjøper bøker til fullpris...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sparer der jeg kan spare jeg og. Handler mye på salg, mye på engelsk (fordi det er billigere enn oversatt), jøper pocket istedetfor hardback for å spare penger der, og jeg har kjøpt mye brukt. Men det blir fort penger ut av det allikevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er helt enig at det blir penger ut av å kjøpe på salg eller brukt. Ihvertfall hvis man gjør det mye. Det gjør jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt å høre at det er flere av oss :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker er rett og slett bare herlig! Og det er avhengihetsskapende på en god måte:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er akkurat som jeg skulle skrevet det selv, jeg har lister så lange som vonde år både på biblioteket og her på bokelskere over bøker jeg ønsker meg + at bokhylla hjemme er stuvende full, men klarer heller ikke å holde opp, for plutselig kommer jeg over akkurat den boka en eller annen har snakket så varmt om her på bokelskere.no. Det er bare å resignere og jeg er sååå enig med Norah, avhengigheten av bøker tiltar i styrke...men vi skader ingen og ikke helsa heller. Vi utvider horisonten vår og må jo bare si at jeg ser mindre og mindre på tv, noe som heller ikke er noe tap tror jeg...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sier du det, du...
Vi er mange som er i samme båt da. (Eller i den samme bokhaugen?)
Penger og feite lommebøker betyr jo ikke alt her i verden, så lenge vi bare har nok til å betale alle de bøkene vi ønsker oss så veldig mye! Jeg kan gjerne hoppe over et måltid eller to for å skaffe meg ei sjarmerende, interessant bok som rett og slett trygler og ber om å få bli med hjem til meg.

Jeg tenker stadig at nå får det være nok. Nå har jeg NOK bøker! - Men så dukker det hele tida opp nye, uimotståelige fristelser, og de nye fristelsene havner jamen her hos meg de også, til tross for alle de "gode" forsetter jeg måtte ha om å slutte å begjære alle de nye bokfristelsene.

Jeg har bestandig hatt det med å skryte av at jeg ikke er avhengig av noe, verken røyk, alkohol eller annet dop. Men bokavhengigheten ser ut til å bli bare verre og verre...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hadde det bare vært bøker jeg var avhengig av så hadde det vært greit. Men jeg fordeler pengene mellom bøker, dvd'er, klær og håndarbeidsting. Selvom det nok er bøkene som får den største summen herfra. Bøker er jo så spennende og morsomme. Og jeg lærer så mye av dem. Gubben her i huset mener jeg har mer enn nok bøker nå og blir like oppgitt hver gang det dumper inn en pakke med bøker i posten her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Blir gubben oppgitt over leselysta di? Da leser han kanskje ikke noe særlig selv?
Jeg tror det kunne være en god idé for mange av oss å gjøre gubben i huset bokavhengig, så vil han nok forstå oss så mye bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei han er ikke noe lesehest som jeg er. Han liker gode historier og har lest en del bøker. Men han finner dem fort kjedlig og kutter av etter noen få kapitler.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt det ikke finnes avrusningsteder for bokelskere.:O)(ennå?) Er så enig med dere begge to!!!:O)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så sant man ikke havner i "samler mani" gruppen. At man har realistisk forhold til inntekter og utgifter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uff ja, har sett noen episoder på tv om slike, det må være ille!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, hva i all verden skal vi med avrusningsteder, når vi koser oss så mye i leserusen vår! Ikke kan jeg skjønne at det kan virke negativt på verken oss selv eller andre heller, snarere det motsatte. - Det eneste jeg kan komme på er at jeg har det med å pirke på det andre har skrevet feil. For vi som leser mye, blir også som regel automatisk flinkere til å skrive riktig.
;o))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så sant så sant. Jeg får vondt i hjertet av dårlig språk.:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er sant. Er dessverre perfeksjonist når det gjelder skriftlige presentasjoner. Krever mer av meg selv enn av andre. Men kan erindre at jeg i tidligere jobber, hvor jeg måtte lese gjennom andres skriftlige arbeider før det skulle presenteres, ofte måtte "svelge og godta" en del for ikke å virke altfor pirkete. Men det satt langt inne. Men for det meste valgte jeg å være ærlig. Språket betyr enormt når jeg leser bøker. Men tilbake til tråden og hva den faktisk handler om " dyr leselykke". Bibliotekene er i hvertfall et billig og godt alternativ. Bokelskere har tatt meg med storm, og nettsiden er det nærmeste jeg kan komme en form for avhengighet. Deilig avhengighet som jeg verken ønsker eller trenger "avrusning" for. Og kanskje er jeg blant de heldige som også har en bokelskende mann, selv om han ikke alltid er enig i mine bokvalg. Men vi deler lesegleden. "Heldige jeg". God helg og masse god leselykke til alle bokvenner her på siden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Mads Leonard HolvikElinBeMalinMarianne AugustaAnn ChristinSynnøve H HoelIngvild SStine AskeKirsten LundEli HagelundGrete AastorpTheaKristofferDaffy EnglundlittymseGro-Anita RoenTine SundalAlex NietoMalinn HjortlandAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryBjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica Carlsen