Jeg vet ikke hvilket terningkast jeg skal gi denne boken...Den er nok beregnet på et yngre publikum, men jeg føler meg kanskje litt "lurt". Jeg synes boken fortjener litt tyngde, uavhengig av om det er ungdommer eller voksne som leser den.

Jeg har lest mange bøker med dette som tema, da med skildring fra konsentrasjonsleirene, så det var interessant å lese det fra en annen vinkel. Det at den var skrevet ut fra et barns øyne gjør at man kanskje ikke kan forvente mer tyngde, men den skildrer jo livet til de som står på den andre siden. Samtidig synes jeg den ble litt...lett..

Jeg sitter igjen med at jeg synes boken mangler noe, men klarer ikke helt å sette fingrene på hva. Kanskje boken kunne vært bedre skildret hvis det hadde vært et eldre barn/ungdoms syn? Som søstren Gretel?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg synes denne boken er helt fantastisk - krigens grusomheter sett gjennom øynene på et naivt og totalt uvitende barn. Det er jo en barne- og ungdomsbok, og det må man ha i bakhodet som en voksen leser. Jeg er i utgangspunktet helt enig i at det skal stilles krav til barnelitteraturen også, men synes imidlertid ikke det er noe å si på de litterære kvalitetene her.

Den har fungert veldig bra som høytlesningsbok i 6.-7. klasse, og flere av de eldste elevene låner den også på eget initiativ.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, den er nok beregnet på et yngre publikum enn en 25-åring, som har lest "tyngre" bøker innenfor dette emnet. Jeg synes det er bra at denne brukes som bok på skolen, da handlingen kanskje kan gi mer mening enn historiebøkene..

Grunnen til at jeg tror det manglet noe, var at den ble litt kort (selvfølgelig fra mitt perspektiv), at jeg ikke ville at den skulle ta slutt på en måte. Vanskelig å si, jeg satt iallefall igjen med en en følelse av at jeg manglet noe.. Kanskje fordi jeg synes boken sluttet litt brått?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min sønn på 11 år, kom hjem fra skolen for noen dager siden , og var skikkelig ivrig på grunn av en bok. Læreren har begynt å lese denne boken høyt sammen med klassen og de satt som fjetret ( til en forandring i den klassen). Altså må jeg nå kjøpe boken og filmen , slik at vi i familien kan dele denne iveren . Vi fikk jo masse historie om krigen , og alt hva klassen har lært. Boken får jo nesten terningkast av meg , ulest. Bare fordi den engaserte en hel klasse med 11 åringer .....og varmet en mors lesehjerte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt å høre at bøker kan engasjere, som de gjorde med meg for "noen" år siden på skolen ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er mange tråder og uttalelser på denne. Blant annet her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg så det der, men de var så gammel. De var jo lagt inn for over ett år siden:) Skriver egentlig mest for min egen del, men synes jo det er gøy å se hva andre synes om bøkene jeg leser også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg syns boka var fin. I starten syns jeg den var så lett, men når jeg så det var en barn og ungd.bok så skjønte jeg jo det.. Da syns jeg boka på en måte tok seg litt opp. Intr å lese om det fra en barns synspunkt, og jeg likte på en måte slutten. Syns det er en bok som er verdt å lese.. =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanMads Leonard HolvikLars Johann MiljesveinBeathe SolbergTanteMamieAnne Berit GrønbechOddvarGIngeborg GTine SundalTatiana WesserlingDemeterSigrid NygaardRandiSynnøve H Hoelingar hMcHempettHarald KPer LundIreneleserLailaPrunellaKirsten LundMonica CarlsenMarit HøvdeLinda NyrudPiippokattaHanne Kvernmo RyeVariosaHeidiNinaDolly DuckInger-LiseYvonne JohannesenTom-Erik FallaLinda RastenAnineAnn ChristinPirelliVivaLaLivre