Jeg leste denne før jeg leste Da Vinci-koden. Det gjorde Da Vinci koden litt mindre spennende. Jeg kan på en måte forstå at de gikk til sak mot Dan Brown, på den annen side har denne boken solgt adskillig mer enn den sannsynligvis ville ha gjort uten Dan Brown.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Jeg leste denne fordi jeg leste DaVinckoden. Men nei,den ble et oppgulp av datoer og årstall.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

spenningen er en side av det hele, men hva med tolkningene våres? Jeg tror ikke dette går så raskt avsted. Det er så mange fasetter ved alle disse opplysningene. Vi må få Jesus på beina, Maria, og ikke minst alle disse prestene og tenkerne som kanskje visste noe, men ikke ville ut med det; kanskje mest å hente her? Så er det den kjempemessige utelatelsen av skrifter som dukker opp i ørkenen ... Vi er jo bare ved begynnelsen av å skjønne noen fliker av hele dette spillet. Klart det kan gjøres krim av det, og forskere kan krangle, men hva gjør vi da?

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Javisst er det mye som stemmer! Jeg liker kanskje ikke hele rekkefølgen av konspirasjoner som avdekkes; for hvilken agenda føres der? Kirken har sin åpenbare undertrykkelseshistorie. Savner mer fokus på den enn fra konspirantene alene. Men Jesus blir ikke mindre interessant, snarere tvert imot fremstår han mer og mer som et menneske (og synder, med feil). Ser litt de samme konturene i forhold til mennesket William Shakespear ("Organisten" og på Tv) der de ortodokse kjemper mot mystikerne og dermed Baconistene. Her er det maktkamp, og det er like mye det Holy blood handler om som Jesus og hun Maria. Men det er mye som dukker opp nå (i ørkenen) og konsekvensene som denne lesningen og kunnskapen nødvendigvis vil få, nokså uoverskuelig. Men spennende! På dette området kan vi si vi lever i en spennende tid gitt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Har ikke lest Judas evangelium. Jeg kjøpte serien "Verdens hellige skrifter" (ikke hele), som jeg tar fram med ujevne mellomrom. Har lest delen Apokryfe skrifter (der finnes også Thomas). Har hørt disse argumentene om at det var avtalt spill. Zapfe skrev et skuespill der også Jesus og Judas sto hverandre nært. Poenget du trekker fram med forholdet til Gud er også svært interessant. I det hele tatt ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tord TveitStig TAstrid Terese Bjorland SkjeggerudsusannaTheaReidun SvensliIngvild SSynnøve H HoelLene AndresenMarianne WollvikJan Arne NygaardAkima MontgomeryHilde Merete GjessingMads Leonard HolvikTanteMamieFride LindsethAnne-Stine Ruud HusevågKirsten LundRagnar TømmerstøBente L.HanneBeathe SolbergHarald KBenediktePerSpelemannEileen BørresenLailaMalinn HjortlandFindusAnniken RøilTove Obrestad WøienTine SundalTor-Arne JensenTorill RevheimDaffy EnglundEvaingar hDolly DuckVannflaskeritaoline