Jeg kan ikke huske hvor mange ganger jeg leste denne som barn, men det var mange. Kanskje det var fordi fjell og storbyer var så fjernt fra mitt kystliv, eller det var den snille bestefaren som minnet meg om min egen - jeg aner ikke. Men jeg elsket den.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 6 svar.

En av mine favoritter også. Det var en sånn fryd da jeg flyttet til Sveits for en periode - alt kom tilbake :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heidi var en av mine favorittbøker som barn. Jeg drømte meg helt inn i hennes rike som var totalt forskjellig fra der jeg vokste opp selv. Jeg har prøvd å bruke Heidi til høytlesing for barn i dag, men den falt ikke helt i smak. Det er nok for mye som skiller i oppvekstmiljø...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har sett filmen(miniserien) om Heidi manger ganger men har aldri lest boken. Tok med meg mormors gamle eksemplar hjem i sommer, i den utgaven er begge Heidi bøkene i en innbundet bok. Har lest den første boken nå i julen og likte den veldig godt. Syntes forresten bestefaren blir fremstilt urettferdig sur og gretten i filmatiseringen, han er ikke på langt nær så sur i boken(men jeg skjønner selvsagt at det må dramatiseres litt).

Satt å snufset og gråt med stakkars lille Heidi som lengtet sånn hjem :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler "Tonje Glimmerdal" av Maria Parr, av flere grunner! Men hovedpersonen Tonje leser Heidi altså, og blir sterkt grepet av historien hun også.

Tonje Glimmerdal er kanskje årets barnebok? Skulle ikke forundre meg...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, Tonje Glimmerdal er ei praktfull barnebok som vi voksne også kan fryde oss over. den sitter i ryggmargen nå to år etter at jeg leste den, og det er det neimen ikke alle bøker som gjør enten de er skrevet for barn eller voksne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset. Jeg skal ta en titt. Ser at den får gode omtaler overalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bente L.HanneBeathe SolbergHarald KKirsten LundBenediktePerSpelemannEileen BørresenLailaMalinn HjortlandFindusAnniken RøilTove Obrestad WøienTine SundalTor-Arne JensenTorill RevheimDaffy EnglundEvaingar hDolly DuckTheaVannflaskeritaolineTore HalsaDemeterEgil StangelandIngvild SLars MæhlumHeidi BBPiippokattaBentesomniferumStig TCamillaPrunellaMarit MogstadsiljehusmorReidun SvensliInge KnoffGrete Aastorp