... at det fins en mengde ulike forklaringsmodeller når det gjelder hukommelsestap koblet til post-traumatisk stressyndrom. Den store utsondringen av adrenalin og stressrelaterte hormoner påvirker langtidsminnet. Ved alvorlige traumatiserende opplevelser kan minnes lagres nesten helt intakt i hjernen. Det kapsles inn og forblir følelsesmessig urørt ettersom det aldri blir bearbeidet. Med den rette stimulans kan minnes plutselig dukke opp igjen med fysiske fornemmelser og bilder.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Det er rart hva kroppen kan fortrenge. Men en eller annen gang så vil det frem.. Det er da en får såkalt flashback. Jeg tror at kroppen selv finner rette tidspunkt... Da er vel da det handler om den kommoden med mange skuffer, der hvert minne kan legges i sin skuff, og så åpnes skuffene litt etter litt, når en er klar for å gjøre det..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når kroppen husker det du vil glemme av Solveig Bøhle er også verdt å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, den leste jeg for et par år siden. Den er sterk..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den boka leste jeg for noen år siden, det er absolutt relevant stoff. Inneholder bl.a pasienthistorier. PS- -den finnes også som lydbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja hva vet vi - skille mellom fysisk og psykisk er hårfin balanse. Begge vil påvirke hverandre ved belastning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kropp og psyke henger mer sammen enn vi vet om.Jeg kom nå på ytterligere to bøker som tar for seg dette. Det er "Når krenkede barn blir syke voksne" av Anna L. Kirkengen og "Når livet setter seg i kroppen" av Eldri Steen. Har lest den første, skal lese den sistnevnte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var gode forslag. Takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, kroppen har nok en tålegrense m.h.t. hvor mye den kan fortrenge. Når det tilslutt blir for mye, er flshbacks en av kroppens måter å "si fra". på. Flashbacks defineres som "korte, glimtaktige gjenopplevelser av tidligere opplevelser, oftest av skremmende eller truende art". Forekommer ofte i kjølvannet av alvorlige stressreaksjoner, og utløses av sanseinntrykk som minner om den traumatiske opplevelsen. Vanlige symptomer er hjertebank, indre uro og angst, og det er vanlig ved posttraumatisk stressyndrom (PTSD).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et kort svar fra meg. Ja, jeg vet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt riktig, og veldig interessant! Ingen tvil om at traumatiske opplevelser setter spor i hjernen..og at sterke opplevelser som er fortrengt, kan dukke opp igjen, f - eks i form av flashbacks. Denne boka kommer jeg til å lese !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg har utdypet det litt i min kommentar til boken her.

Jeg anbefaler absolutt boken. God leseopplevelse :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

elmeKjerstiTurid KjendlieFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelli