Viser 1 til 2 av 2 omtaler

Tarjei Vesaas Det store spelet dykker ned i den psykologiske og emosjonelle utviklingen til hovedpersonen, Per. Historien er lagt til gården han er født og bor, og utforsker temaer som uskyld, modning, og det komplekse samspillet mellom individuelle ønsker og samfunnsmessige forventninger. Vesaas skildrer Pers reise fra uskyld til erfaring med følsomhet og dybde. Pers interaksjoner med naturen fungerer som en metafor for hans indre liv, og reflekterer hans overganger fra ungdommens enkelhet til voksenlivets kompleksitet. Spenningen mellom individuelle ønsker og samfunnets forventninger er et gjennomgående tema. Vesaas har med denne romanen skrevet mesterlig om menneskelig vekst og kompleksiteten i å navigere overgangen fra barndom til voksenliv. Anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sammen med "Fuglane", er dette den beste Vesaas-boken jeg har lest. Poetisk, langsomt og utrolig fint om bondelivets mange sider. Om spillet mellom mennesket og naturen. Ønsket om å bryte fri fra det skjebnebestemte. Jeg ble fort sugd inn i stemningene i boken, og følte etter hvert at jeg ble godt kjent med personene. Denne romanen har utvilsomt tålt tidens tann, og er like aktuell i dag som den var på begynnelsen av 30-tallet. Ikke bare på grunn av handlingen, men også den allmenngyldige tematikken. Tarjei Vesaas skriver først og fremst om mennesket. Om dybdene i oss. Og dette gjør han så mesterlig, så enkelt og troverdig at du kjenner det på kroppen når du leser. Det gjorde i alle fall jeg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudGrete AastorpKirsten LundAmanda AIngunn SJBNorahGunillaReadninggirl30KjerstiMalinn HjortlandVannflaskeAnne Berit GrønbechLailaBjørg Marit TinholtDaffy EnglundBenedikteBerit RHarald AndersengretemorHeidi LStig TTor-Arne JensenPiippokattaElla_BTheaRade AlmudaffarmarithcEmil ChristiansenJanne Kristin HøylandAnne-Stine Ruud HusevågDemeterEgil StangelandHarald KAnette Christin MjøsRufsetufsaLena Risvik PaulsenChristoffer SmedaasLesevimsa