Viser 1 til 1 av 1 omtaler

Jeg slumpa over denne boka helt tilfeldig, via anbefalingene på Kindle. Da var boka enda ikke gitt ut, men jeg blei nysgjerrig nok til å trykke "preorder".

Hva var det så som gjorde meg nysgjerrig? Først og fremst settinga, plottet og valg av hovedperson. Lock In foregår i en verden hvor en sykdom kalt Hadens syndrom har gjort et par prosent av verdens befolkning fullstendig hjelpeløse. De er ved bevissthet, men ute av stand til å røre så mye som et øyelokk. De er rett og slett stengt inne i sin egen kropp - de er "locked in".

Heldigvis for bokas Hadens, som de kalles, kommer teknologien de innestengte til unsetning. Via implantater i hjernen får de tillgang til et slags spesielt online-område. De kan også styre robotavatarer - såkalte threeps - med tankene. De kan til og med leie seg inn i hjernen til såkalte "integrators", og "låne" kroppene deres om de skulle ha bruk for en kropp av kjøtt og blod, eller bare et menneskelig ansikt. På den måten kan Hadens ta arbeid og delta i det sosiale livet, selv om kroppene deres blir liggende i sykesenga.

Hovedpersonen er FBI-agent, sønn av en styrtrik eks-basketballspiller og politiker - og "locked in". Han blir plassert i byråets Haden-avdeling, og når en integrator blir funnet drept - tilsynelatende av en kunde - er det mannen med roboten som får saken.

Heldigvis levde Locked In opp til forventningene. Boka er virkelig noe for seg selv, både innen sci-fi og krim. Original, nyskapende, tankevekkende og spennende. Løp og les!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAnneWangIngunn SIngeborg Gingar hKarin BergTanteMamiemgeHeidiAud Merete RambølTore HalsaJulie StensethKjell PHanne Kvernmo RyeINA TORNESHarald KKnutMIreneleserReadninggirl30TheaMonica CarlsenEirin EftevandNabodamaBeate KristinIngvild RosslundNikkaHilde H HelsethLinda NyrudSynnøve H HoelTor Arne DahlFarfalleBookiacBrit HonningsvågKristin_Tor-Arne JensenAskild GjerstadTine VictoriaG LBjørg Marit TinholtPiippokatta