Viser 1 til 1 av 1 omtaler

"Onkel Toms hytte", Harriet Beecher Stowe
Nå som det er litt kaos i verden, økonomisk krise, flyktningekrise og mottaksskrise, er det mange som søker løsninger og tilflukt i bibelen. Noen, alt for mange, går seg fast i gamletestamentets irrgrønne ganger, mens noen er heldigere og finner frem løsninger og trøst i nytestamentets tro, håp og kjærlighet. Det finnes også andre steder man kan søke ly i når det blåser; "Onkel Toms hytte" feks.
Den er brennaktuell også i dag. Den går inn og drøfter menneskesyn, menneskehandel, klasser, bibeltolkning, tilgivelse, assimilering, flukt kamp og håp i det som vi kan kalle slavetida. Det snakkes også her hvor stater, mennesker og grupper tolker og bruker bibelen for å fremme at deres syne er det riktige. (Jf kirka vs ministeren av de lukkede dører).
Mange gamle klassikere er dagsaktuelle til evig tid, det er derfor de blir klassikere - men denne var sjelden dagsaktuell.
Veldig flott bok, ungdomsbok, som svært mange har som sin sterkeste leseopplevelse - ever.
Litt artig at den begynte som det som var 1850-tallets blogg; ei dame som skreiv historien i et hefte for å påvirke synet på slaveriet - for å stå opp mot det. Abraham Lincoln skal ha sagt: "Så det er denne lille damen som har skapt denne store krigen". Senere ble de 40 historiene satt sammen til en roman, og lest over hele verden i flere generasjoner. Vel, bloggerne i dag har noe å strekke seg etter.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas