Viser 1 til 4 av 4 omtaler

veldig god bok, som forteller mye og detaljert om en helt annen side av 2.verdenskrig. Dårlig skrevet (korrekturlest), men absolutt en god historie, som de fleste bør lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok jeg tilfeldig kom over ved en sving innom en bokhandel, og som viste seg å være en "pageturner" uten sidestykke. Mine dagligdagse rutiner som å spise og sove, var bare en forstyrrelse i min altoppslukende virkelighetshistorie som boken gav meg. En sterk beretning om et barns kamp for å overleve under japansk fangenskap under krigen. (Kanskje derfor jeg ikke har helt sansen for krim - fordi virkeligheten, som i denne boken, er tøff nok).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lise vokser opp med foreldre og to yngre søsken på Java i Indonesia. De lever et priviligert liv, men alt snus på hodet da japanerne okkuperer øya.
Familien skilles, og Lise, søsknene og moren sendes til flere grusomme leire hvor de må kjempe for å overleve de fæle forholdene. Da moren til Lise blir syk, må 9 åringen ta ansvar for søsknene og bruker hvert ledige minutt på å skaffe litt ekstra mat.

En grusom historie om fakta jeg visste lite eller ingenting om.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne boken er viktig, for den viser hva ei ni år gammel jente og hennes familie gikk gjennom av grusomheter i japanske fangeleirer på Java. De opplevelsene de har vært igjennom er ikke noe annet enn umenneskelige. Boka gjorde dypt inntrykk på meg, og jeg ble litt klokere på en historie som ikke har vært så kjent.
Les hele min omtale på ritaleser.com

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

GroRufsetufsaGodemineChristofer GabrielsenBente NogvaBeathe SolbergTor Arne DahlalpakkaJan-Olav SelforsJoannMorten JensenTor-Arne JensenIngvild SBjørg L.Barbro  KnudsenSynnøve H HoelHeidi HoltanHelge-Mikal HartvedtBerit B LieEileen BørresenHanneHelena EDaffy EnglundLeseberta_23Elin Fjellheimingar hTove Obrestad WøienMarianneNLesevimsaJulie StensethTone Maria JonassenTone HHanne Kvernmo RyeLinda NyrudEvaBjørg  FrøysaaKirsten LundDemeterReidun Anette AugustinVibeke