Viser 1 til 1 av 1 omtaler

I Michal Ajvazs " Den andre byen" er hovedpersonen i et antikvariat når han finner en bok med en spesiell skrift som han umiddelbart fastslår ikke tilhører noe språk i "vår verden". Han kjøper boka.

I starten skjer det ingenting. Så begynner han å ane konturene av noe, selv om han ikke helt vet hva det er. Men snart ser det ut til at boka endrer hans persepsjon: Han går i parken og oppdager en katedral under en grope. Han ser et "mystisk" tog med et grønnlig skjær som han forfølger helt til det forsvinner inn i en skog.

Han møter tilfeldige mennesker på kroer og kaféer og biblioteker som ser ut til å være bevisst på "den andre byen", og som forteller ham om diverse aspekter ved byen.

Sakte men sikkert skjønner han den andre byens eksistens og grunnlag.

Dypt skuffende. Kjedelig, monoton, og uinteressant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergHarald KKirsten LundBenediktePerSpelemannEileen BørresenLailaMalinn HjortlandFindusAnniken RøilTove Obrestad WøienTine SundalTor-Arne JensenTorill RevheimDaffy EnglundEvaingar hDolly DuckTheaVannflaskeritaolineTore HalsaDemeterEgil StangelandIngvild SLars MæhlumHeidi BBPiippokattaBentesomniferumStig TCamillaPrunellaMarit MogstadsiljehusmorReidun SvensliInge KnoffGrete AastorpnefertitiHanne Kvernmo Rye