Viser 1 til 1 av 1 omtaler

I kartonger fulle av loppisbøker stakk en ørliten flis av en bok seg ut, med gulnede blader, vakre illustrasjoner av Chrix Dahl og den rørende tittelen Balladen om den bedrøvelige kafé. Jeg skjønte straks at jeg hadde funnet en skatt (i bakhodet visste jeg at jeg hadde hørt en bibliotekar snakke så varmt om den), selv om jeg ikke kjente forfatteren - Carson McCullers, som jeg nå forstår at jeg burde ha kjent. Hennes mest kjente er Hjertet er en ensom jeger, en tittel som kan være dekkende for mitt bokfunn også.

Handlingen, skjønt det er nesten ingen ytre handling, er lagt til de amerikanske sørstatene på 1950-tallet. Bak den rike, biske og nådeløse frøken Amelias ytre, finnes en sårbar og kjærlighetshungrig kvinne. Det er to menn i hennes liv. Hennes forhold til disse kan synes besynderlig, men ikke uforståelig. Vi formelig kjenner hennes lengsel og øyner tragedien.

Det er en betagende stemning gjennom hele boken, en spenning som gjør den vanskelig å legge fra seg. Skildringen av den avsidesliggende triste småbyen, naturen, været, luften og ikke minst himmelens skiftende farger. Av menneskene, som enkeltindivider og flokkdyr. En gripende bok, velskrevet og egenartet.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundLilleviPiippokattaAud- HelenTatiana WesserlingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTanteMamieGrete AastorpAmanda AIngunn SJBNorahGunillaReadninggirl30KjerstiMalinn HjortlandVannflaskeAnne Berit GrønbechLailaBjørg Marit TinholtDaffy EnglundBenedikteBerit RHarald AndersengretemorHeidi LStig TTor-Arne JensenElla_BTheaRade AlmudaffarmarithcEmil ChristiansenJanne Kristin HøylandAnne-Stine Ruud HusevågDemeterEgil StangelandHarald KAnette Christin MjøsRufsetufsa