Viser 1 til 3 av 3 omtaler

Fornøyelig og lettlest om idealisten og miljøverneren Jon Utskott som hvert år sykler fra Oslo til Vestlandet for å kjempe for naturen og miljøet. Dette året får han følge av den unge Adam Hiorth som vil lage en dokumentarfilm om ferden. Morsom, komisk, surrealistisk og med et jordnært alvor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Norsk Don Quijote på sykkeltur

Don Quijote, nei Jon Utskott var det – ein norsk miljøvernfanatikar- skal sykle Noreg på kryss i tvers, og det for 29. gong. Adam Hiorth er ein ung filmskapar som har høyrt om denne sære miljøvernaren, og vil gjerne delta på turen, vil lage dokumentarfilm om Utskott. Utskott på si side er ikkje glad for selskapet, og let han berre motvillig få vere med, på ein betingelse: Han skal også sykle!

Dei to legg i veg, og det på 17.mai. Avstanden mellom dei to er stor, både som syklistar på vegen og på deira eigne synspunkt på kva som er greit, og kva som ikkje er greit når det gjeld mat og miljø ma.
Noreg har flust med krevjande motbakkar, og når dei så kjem ut for både slosskjemper, spesielle kvinnfolk og det som verre er, så går ikkje alt slik dei hadde tenkt seg det. Avstanden mellom dei minkar, og det i så stor grad at dei begge etterkvart må innrømme ein gjensidig vennskap.

Boka er lettlesen, ganske morosam – spesielt i starten - og ein må vel kunne kalle det ei svært så målretta framstilling av ein moderne Don Quijote. Kampsakene er ikkje dei same, men som hos Cervantes har også denne «helten» utprega sans for kvinner.

Må tilstå at deler av boka ikkje fenga meg like mykje, spesielt midtpartiet, og når det så i tillegg kunne kome ein og annan språkleg klisjé, så enda eg på terningkast 4, sidan ideen var god!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En bok om miljøvern, en reiseskildring, en bok om vennskap........tja og ja! En morsom bok, en alvorlig bok, en lettlest bok. En fin leseopplevelse - rett og slett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Malinn HjortlandHilde VrangsagenIngeborg GTuridmajaHelen SkogIrakkHarald AndersenAnne-Stine Ruud HusevåggretemorKirsten LundHeidi HoltanVannflaskeHarald KJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik FallaLars MæhlumTor Arne MyklebustWenche VargasCarine OlsrødReadninggirl30Margrethe  HaugenJoannIngunn SINA TORNESsomniferumAnneWangDemeterIreneleserLisbeth Marie Uvaag