Udyret

av (forfatter) og Carl-Bernhard Kjelstrup (oversetter).

Egmont 2000 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (4 terningkast.)

17 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Claire Argent jobbet som psykolog ved Starkweather sykehus for sinnslidende. Nå er hun død, drept på samme måte som en skuespiller noen måneder tidligere. Politiet opplever en total mangel på spor, men politietterforsker Milo Sturgis og psykologen Alex Delaware mobiliserer all sin energi for å finne noe som kan lede dem til den skyldige. De er sikre på at drapene kan knyttes til Starkweather, blant annet fordi en av pasientene har kommet med gåtefulle uttalelser som tyder på at han vet noe om mordene. Dette er den 13. romanen om Alex Delaware.

Omtale fra forlaget

Claire Argen er død. En kvinne i slutten av trettiårene som stort sett holdt seg for seg selv. Fortalte aldri kollegene noen om privatlivet. Gikk helt opp i jobben som psykolog på Starkweather sykehus for sinnslidende. Nå er hun død. Myrdet og etterlatt lemlestet i en forlatt bil. EN trist slutt på livet. Noen måneder tidligere endte en håpefull skuespillers liv omtrent på samme måte. Hans sorti til døden hadde de samme kjennetegnene. Og den samme mangelen på spor. Saken blir fort iskald og lagt til side. Knapt noe gjør politietterforsker Milo Sturgis så sur som henlagte drapssaker. Terrieren i ham våkner da. Gåten skal løses, den skyldige skal finnes og fengsles. Sammen med sin venn psykologen Alex Delaware krummer han nakken og mobiliserer all sin energi for å finne noe - et eller annet - som kan lede dem til den skyldige. Ingen morder er så smart at han ikke etterlater seg spor overhodet. Starkweather sykehus er et fornuftig utgangspunkt. Det er tross alt der de befinner seg, alle farlige sinnslidende som var og er for syke til å gjennomgå rettergang. Claires pasienter. De galeste av de gale. De uten håp om noen gang å slippe ut. Til tross for sykehusdirektørens gjentatte forsikringer om at de innlagte aldri slipper ut, ikke engang på permisjon, er Milo og Alex overbevis om at drapene kan knyttes til Starkweather. For hvordan skal de kunne forklare at en av pasientene, en mann med tilnavnet Udyret, en mann som i seksten år har sittet innesperret for det brutale drapet på en hel familie og sin egen mor, har kommet med gåtefulle uttalelser som tyder på at han vet noe om mordene?

Bokdetaljer

Forlag Egmont

Utgivelsesår 2000

Format Innbundet

ISBN13 9788259023735

EAN 9788259023735

Serie Alex Delaware (13)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Los Angeles

Språk Bokmål

Sider 386

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 2 1 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Skyggekvinnen" av Thomas Perry
  • "Det onde øye" av Jonathan Kellerman
  • "Hatets arena" av William Diehl
  • "Felle for en morder" av Jonathan Kellerman
  • "Dødsmesse i L.A." av Robert Crais
  • "En morders signatur" av Jonathan Kellerman
  • "Et spørsmål om skyld" av William Diehl
  • "Oppdrag Riga" av Anthony Corbett
  • "De dødes dans" av Thomas Perry
  • "På ondskapens scene" av William Diehl
  • "Den bedrøvede morderen" av T. Jefferson Parker
  • "Uten nåde - en roman fra 87. politidistrikt" av Ed McBain
Alle bokanbefalinger for dette verket