Togaparty på jobben

hverdag og fest i antikken

av (forfatter) og Harald Henmo (gjendikter).

Gyldendal 2008 Innbundet

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka skildrer hverdagslivet i Romerriket for 2000 år siden. Småbedrifter og selvstendig næringsdrivende tjente penger på de gode tidene, og mellomstore bedrifter bygget skip og laget vognhjul og murstein og bronseskulpturer. Mens den største sivile bransjen var spa-industrien. På arbeidsplassene sladret de ansatte om sjefene og konkurrerte om frynsegoder. Folk hadde yrker som tempeljomfruer, slavedrivere, tatoveringsfjernere eller munnskjenker. Med bibliografi.

Omtale fra forlaget

Pussig, underholdende og lærerikt om dagligliv i antikken. Det er skrevet bindsterke verk om Romerrikets vekst, nedgang og fall, om felttog, kriger og generaler. Men når leste du om hvordan hverdagslivet artet seg for 2000 år siden? Vi snakker om et travelt samfunn forbløffende likt vårt eget, der småbedrifter og selvstendig næringsdrivende tjente penger på de gode tidene og holdt økonomien i gang, og der mellomstore bedrifter bygget skip og laget vognhjul og murstein og bronseskulpturer. Mens den største sivile bransjen var spa-industrien. På arbeidsplassene sladret de ansatte om sjefene og konkurrerte om frynsegoder. Når ledelsen hadde vinpause, sjekket undersåttene horoskopene sine eller satte penger på favorittlagene sine mens de spiste lunsj ved fast food-boder. Folk hadde yrker som tempeljomfruer, slavedrivere, tatoveringsfjernere eller munnskjenker. Som i dag .; bare litt annerledes!Om forfatteren:Vicki Leon er bosatt i Oregon, og er forfatter, historiker og globetrotter. Bak seg har hun blant annet en bestselgende bokserie om tidligere tiders tøffe kvinner.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788205376298

EAN 9788205376298

Omtalt tid Antikken

Omtalt sted Romerriket

Språk Bokmål

Sider 281

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket