Søsterreisen

en historie om norsk sykepleie

av (forfatter) og Bibiana Dahle Piene (forfatter).

Embla akademisk 2023 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

«Vi mått' jo bli sjølrådige, da.»

Hvem var de første sykepleierne i Norge? Hvor kom de fra? Og på hvilken måte har sykepleierne selv bidratt til å utvikle sykepleiefaget?

I bøker om sykepleiens historie og utvikling i Norge høres bare unntaksvis sykepleiernes egne stemmer. Her tas leseren med inn i deres verden. Vi møter sykepleiere som, innenfor et hierarkisk system med en streng lydighetskultur, aktivt driver faget framover med stolthet, kløkt og kreativitet. Dette er deres historie.

Bokas omdreiningspunkt er historien til ett sykehus, nemlig sykehuset i Levanger. Med dette som prisme tar boka for seg framveksten av det norske helsevesenet. Den lokale historien om sykepleierne på Levanger sykehus veves sammen med sykepleiens utvikling både nasjonalt og globalt.

Gjennom sykepleiernes fortellinger springer også en rekke andre temaer naturlig fram, som kampen for anerkjennelse, utdanning, lønn og ikke minst kampen for barnehager. Historiene deres har mye å fortelle oss og er en påminnelse om at de kampene som fortsatt kjempes, har dype røtter.




CV Rannveig/Bibiana
Professor emerita Rannveig Dahle vokste opp i Levanger som datter av overlege Magnus Dahle og tidligere sykepleier Oddny Dahle. I 1961 utdannet hun seg til fysioterapeut. På 70-tallet startet hun sin akademiske karriere, og i 1990 disputerte hun med avhandlingen Arbeidsdeling, makt, identitet, en studie av betydningen av kjønn i fysioterapiyrket. Fra hun begynte som student i samfunnsvitenskap til hun gikk av som professor i sosiologi, har Rannveig Dahle hatt helse- og kjønnsforskning som sitt fag- og interesseområde.
Bibiana Dahle Piene er journalist og har jobbet for NTB siden 2002.

Bokdetaljer

Forlag Embla akademisk

Utgivelsesår 2023

Format Heftet

ISBN13 9788293689225

EAN 9788293689225

Omtalt sted Levanger

Omtalt person Sykehuset Levanger

Språk Bokmål

Sider 183

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket