Rytmer rett i hjertet

en beretning om den kristne populærmusikkens historie i Norge

av (forfatter).

Falck forlag 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Om boka Rytmer rett i hjertet
Da Aage Samuelsen plugget inn den elektriske Gretsch-gitaren sin på slutten av 1950-tallet, møttes to musikalske kulturer som var som vann og ild: Den kristne og den verdslige musikken.
Tidlig på 1970-tallet strømmet tenåringer over hele Norge til kirkenes ungdomskor og Ten Sing-øvelser. De møtte glødende entusiasme - men også skeptiske eldstebrødre og organister, som mente at dette var henholdsvis ukristelig musikk og «feil» kirkemusikk.
Kristne pop- og rockeband opplevde det samme; de måtte presse seg fram som løvetann gjennom asfalt. De var fylt av kraft og vilje, men møtte motstand. Mange av musikerne ble senere kjente navn i norsk musikkliv.
På slutten av 1960-tallet og fram til begynnelsen av 1990-tallet utgjorde kristen populærmusikk en flora av plateutgivelser, konserter, festivaler og egne musikkmagasiner, ikke minst i Norge. Dessverre gikk dette under radaren for de aller fleste utenfor de kristne miljøene. I dag er denne - for mange epokegjørende - tiden i ferd med å gå i glemmeboka også i de miljøene hvor den oppstod.

Alf Prøysen sang at alle har et søskenbarn på Gjøvik. Sannsynligvis har de aller fleste også en slektning i den kristne populærmusikken. Selv om merkelappen «kristen artist» i dag sjelden benyttes, lar fremdeles mange musikere og artister troen komme til uttrykk i musikken.

Denne boka løfter ikke bare fram en for mange glemt kulturarv - den belyser hvordan den kristne populærmusikken har hatt - og fremdeles har - stor betydning i mange menneskers liv.

Om forfatteren

Olav Solvang har fulgt norsk og internasjonal populærmusikk, inkludert den kristne delen av den, siden tidlig på 1960-tallet. Fra 1984 og fram til i dag har han, først som redaktør for musikkbladet Treff, og deretter som kulturjournalist i Vårt Land, truffet og intervjuet de aller fleste som har vært involvert i kristen musikk her i landet - og som blir presentert i denne boka.

Bokdetaljer

Forlag Falck forlag

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788293039754

EAN 9788293039754

Omtalt tid 1945-1999 2000-2009 2010-2019

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 642

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket