Glemselens nøkkel

av (forfatter).

Gyldendal Tiden 1999 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.80 (5 terningkast.)

21 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Daniel er halvt norsk og halvt italiensk, og bor i Italia. Som sommerjobb skal han synge ei rolle i operaen Tryllefløyten i en ekte middelalderborg. Snart oppdager Daniel at det foregår et skjult drama i den mørke borgen. Med gru gjenkjenner han De Sorte Hviskerne som han trodde var nedkjempet for godt, halvannet år tidligere. Ved hjelp av Solsikkesangernes gåtefulle toner må Daniel kjempe seg fri fra De Sorte Hviskernes skremmende makt. Romanen er en frittstående fortsettelse av Ssorte hvisskere.

Omtale fra forlaget

Kampen mot De Sorte Hviskerne fortsetter Daniel, halvt norsk og halvt italiensk, har fått en uvanlig sommerjobb: Han skal synge en rolle i operaen Trylleføyten i en ekte middelalderborg i sitt nye hjemland Italia.Snart oppdager Daniel at det foregår et skjult drama bak teaterkulissene i den mørke borgen. Med gru gjenkjenner han De Sorte Hviskerne som han trodde var nedkjempet for godt, halvannet år tidligere. Er det mennesker som har hjulpet dem å vende tilbake fra Ingentinglandets ytterste utkant? Hva vil de ham denne gang? Daniels møte med tause Corinne, datteren til Nattens Dronning, blir også møtet med den første forelskelsen, og vever seg inn i De Sorte Hviskernes uhyggelige planer. Ved hjelp av Solsikkesangernes gåtefulle toner må de to kjempe seg fri fra De Sorte Hviskernes skremmende makt."Glemselens nøkkel" er en spennende, fascinerende og frodig bok. Egnet som høytlesning fra ca 8 år og selvlesning fra ca 10 år. Handlingen er lagt til en oppsetning av Tryllefløyten i Nord-Italia, der Daniel skal tilbringe sommerferien. Leseren får innblikk i et miljø de færreste av oss kjenner særlig til; med fargerike personligheter, italiensk temperament og bortskjemte divaer. Hovedpersonen Daniel er et fint identifikasjonsobjekt for unge lesere: I møtet med sjalusi, rivalisering, selvopptatthet, mistenksomhet og krefter som nesten er sterkere enn ham selv, må han vise styrke, selvstendighet og handlekraft. Han opplever også at vennskap settes på prøve, og at forelskelsen kan komme når man minst venter det.Marianne Hirsti, kjent fra både norske og internasjonale operascener, debuterte som forfatter i 1998 med boken "Ssorte hvisskere", som fikk mye og fortjent oppmerksomhet. "Glemselens nøkkel" er en frittstående fortsettelse av debutromanen.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal Tiden

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788247804568

EAN 9788247804568

Serie 10:12

Genre Fantastisk litteratur Spenning

Omtalt sted Italia

Språk Bokmål

Sider 353

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

21 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Du vil kanskje også like

  • "Ssorte hvisskere" av Marianne Hirsti
  • "Avsløringenes speil" av Marianne Hirsti
  • "Elidor" av Alan Garner
  • "Striden om Den hvite borgen" av Anne-Berit Aspås
  • "Den tredje nøkkelen" av Anne-Berit Aspås
  • "Mørket kommer" av Susan Cooper
  • "Skyggemaneren" av G.P. Taylor
  • "Drager spiser ikke joggesko" av Sissel Chipman
  • "Ønskelisten" av Eoin Colfer
  • "Parasittjegeren" av Eoin Colfer
  • "Ulvebror" av Michelle Paver
  • "Heksekamp" av Anna Dale
Alle bokanbefalinger for dette verket