Lek eller alvor?

online rollespill og virtuelle verdener

av (forfatter), Hélène Fellmann (forfatter) og Alexander Fredriksen (forfatter).

Fagbokforlaget 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Spillvevs eksemplar av Lek eller alvor? - online rollespill og virtuelle verdener

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Om dataspill

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken gir en fremstilling av online rollespill (MMORPG), for eksempel World of Warcraft, og den tar også for seg nye virtuelle virkeligheter som Second Life og Habbo Hotell. Målet er verken å demonisere eller romantisere online rollespill. Den gir en balansert innføring i spillverdenen, og den viser at spill og virtuelle verdener kan være arenaer for sosialisering så vel som en plattform for kulturutveksling, høyere utdanning, teknologiutvikling og bedriftsetableringer. Boken er rettet mot foreldre, lærere, medier, hjelpeapparat og andre interesserte. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Lek eller alvor? er en opplysnings- og debattbok som tar opp online-rollespill som World of Warcraft. Boka ser også nærmere på nyere virtuelle verdener som Second Life og Habbo Hotell. Hensikten med boka er at: * foreldre, lærere og andre som veileder unge, skal få noe kompetanse som grunnlag for grensesetting og råd i tilknytning til online-rollespill. * den skal fungere som en folkeopplysningsbok for å heve det generelle kunnskapsnivået om online-rollespill i befolkningen, inkludert media. * leseren skal få en innføring i virksomme behandlings- og intervensjonsstrategier. * den skal stimulere til debatt om samfunnsmessige og ideologiske konsekvenser av virtuell livsførsel Kalle Gjesvik (hovedforfatter) er lektor ved Universitetet i Tromsø og har i en årrekke arbeidet med spilleavhengighet og de nye informasjonskanalene. Hélène Fellmann er barnevernspedagog og gestaltterapeut. Alexander Fredriksen er journalist med spesiell kompetanse på MMORPG og andre dataspill.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788245008913

EAN 9788245008913

Språk Bokmål

Sider 163

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket