Begynner 21.30 i dag. Kan kanskje være noe for oss bokelskere. Vurderer om jeg skal se denne, men det kræsjer litt med 71 grader nord. ;)

Svensk dramaserie. John er litteraturviter og bokelsker, som ikke helt har lykkes karrieremessig og sliter med økonomien. Da han ved en tilfeldighet ser at de søker assistent til håndskriftavdelingen på Kungliga Biblioteket, søker han stillingen som han er overkvalifisert til. Han er ambisiøs og får snart tilgang til de gigantiske magasinene med millioner av verdifulle verk. Så mange at det vil være umulig å oppdage hvis noen mangler?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 31 svar.

Utrolig bra serie! Ble glad at en serie fra bibliotekmijøet endelig ble skildret(snart bibliotekar selv. Men gud så kleint det ble, holdt jo på å gå på veggen hjemme i stua. Skildret godt hvordan en arbeidsplass fungerer, spesielt det med hvor en skal sitte og ikke sitte i kantina! Ellers var skuespillerene troverdige og gode, som for meg gjorde hele serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åh så spennende! Jeg bor i Stockholm og har hört historia om denne karen, men ante ikke at det finnes en dramaserie. Håper NRK legger den ut på nett! Eller kanskje finnes den allerede på Svensk tv. Akk, hvor jeg gleder meg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Interessante opplysninger! Jeg har fulget serien fra starten og synes den er helt topp, så siste episode i går. Hjemme hos meg har vi snakket mye om den, og at dette antagelig godt kunne ha skjedd, og her kommer altså bekreftelsen. Takk for det :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det visste eg ikkje. Takk for lenkar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har nettopp sett ferdig episode 2, og synes serien tok seg kraftig opp. Den er knallbra, med gode typer i alle roller. Nå venter jeg bare med lengsel på at han skal bli avslørt. Flere som har fulgt med på denne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg blir engasjert. Dette må jo gå galt. Mannen min blir så ille berørt av hovedpersonen så han måtte gå ut i går og. Jeg roper "Å nei!" Gleder og gruer meg til avslutningen. Å ha en så ekkel person som hovedperson oppleves litt som Linn Skåbers serie.. ble ille berørt da og, holdt på å måtte gå ut.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

God sammenligning! Vi (mannen min og jeg) får også den samme følelsen, det er bare SÅ pinlig. Men vi blir engasjert, og begge gleder oss til siste episode.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg klarte ikke å se ferdig første episode engang, det falt ikke helt i smak hos meg. Leste en bok istedet. :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg prøvde, men jeg syntes han var så DUM! Utrolig teit med sine kurs i bordskikk, dyre sigarer osv. Og noe så dumt som å baktale en person med navns nevnelse på jobbintervju! Nei, så irritert har jeg ikke vært siden vi måtte lese "Bondestudentar" og jeg ergret meg over Daniel Braut! Og dette skjedde jo i Danmark for noen år siden, men jeg aner ikke hvor tett på virkeligheten det her er.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det vet ikke jeg heller, men vi vet jo at svenskene har en mye mer snobbete overklasse enn vi har i Norge, en arv etter aristokratiet. Og at det er mange veldig ambisiøse personer i de akademiske miljøene generelt.

Hovedpersonen i serien er helt grusomt irriterende, men jeg synes de spiller så godt. Og jeg tror miljøet er ganske godt beskrevet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det har du nok helt rett i, og det kan virke som etikette er svært, svært viktig - kun vertinnen har lov til å legge servietten på bordet etc. Det er jo en måte å skape avstand på. Enig at det er godt spill, det jeg har sett av serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Glemte denne serien bort i dag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har en ekkel følelse av at hovedpersonen klarer å komme seg unna.... det vil si at flaksen ordner opp for ham, slik at han ikke havner i saksa. Men enig med deg: bra serie - bra skuespillere! (Og skrekkelig mye dumt og pinlig en usikker fyr med mindreverdighetskomplekser kan foreta seg, gitt...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg gikk glipp av dette, men kunne tenkt meg å se den.. noen som vet når det går i reprise, eventuelt legges ut på nrk.no- nett-tv?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette lover bra! Interessant miljø og gode typer. Maken til anti-helt er det forresten lenge siden jeg har sett. Jeg kommer helt klart til å se de to neste episodene også. Er det flere som likte denne?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg så den og likte den, mannen min måtte gå ut når de var på restauranten med de nye kollegene og "helten" gjorde narr av konen sin , da orket ikke han mer, ble så ille berørt. jeg fikk veldig lyst til å gi helten noen gode råd, og da fungerer den vel etter hensikten?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg likte den første episoden helt greit. Interessant karakter, men jeg likte ikke måten han generelt behandla kona på.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg blei også ille berørt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg så bare begynnelsen, så orket jeg ikke mer;) Ikke fordi det var dårlig, men fordi det var så virkelighetsnært og tragisk, og jeg tror jo jeg vet at det ikke går så bra. Huff, jeg orket ikke dette, - har hyggeligere ting å bruke tiden min på!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjente på noe av det samme, men ble sittende. Det gjør rett og slett vondt å følge en slik "antihelt" på nært hold.Rett og slett pinlig. Men jeg står nok løpet ut

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønner deg godt. Jeg satt og hadde helt vondt i magen over hvor håpløst "looser" denne mannen er. Men slutten av første episode tyder på at han tar radikale grep, for å si det sånn, så jeg skal nok se videre. Men, det er en tid for alt; noen ganger vil man bare ha hygge :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stereotyp og karikert antihelt, men likevel, eg fekk vondt i magen då han stod i sikkerheitskontrollen. Det er jo eit teikn på at dei har fått til noko. Ja, eg skal også sjå dei neste to episodane.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg velger Bibliotektyven. Spennende tema i et interessant miljø, og svenskene er generelt gode på dramaserier. Så jeg gir dette en sjanse framfor 71 grader nord. Det har vi liksom sett så lenge. Da er det på høy tid å lage en kopp te, og finne sofaen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg skal se denne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, tenkte det samme som deg, dette må være noe for meg. Boktyven legges sikkert ut på nrk nett-tv hvis du vil se den senere:-)Lykke til med valget bibliotektyven kontra 71 grader nord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare dropp 71'eren du - dette må jo bli bra...?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blir nok kanskje litt zapping siste halvtimen av 71 grader nord. :P

Godt sagt! (0) Varsle Svar

ps 71 går jo i reprise. Ingen krise:P

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Reprise - ingen krise - fint rim det der!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, takk for det. Tenkte ikke over det da jeg selv skrev det.Det skulle ha vært et slikt slagord etter hvert tv-program på tv'n. Med tanke på den tv-slaven jeg er. Ser stort sett alt unntatt Paradise Hotel:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

LabbelineEgil StangelandTove AlmaPiippokattaHarald KTanteMamieRandiTone Maria JonassensiljehusmorKirsten LundAnniken RøilReidun Anette AugustinTerje MathisenLilleviJulie StensethAnn ChristinPirelliBenedicteritaolineVannflaskeTove Obrestad WøienAnne LiseAvaThereseEllen Berg InstefjordFyodor YovavichEli HagelundLars MæhlumThomas Heie H.Stig THeidi LAmanda ABjørg RistvedtHelge-Mikal HartvedtReadninggirl30Akima MontgomeryIreneleserHeidiTore OlsenAstrid Terese Bjorland Skjeggerud