Det er kanskje ikke lov å si at man ikke liker Knut Hamsuns Pan?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Jeg sier det likevel;): makan til kjedelig bok! Vi analyserte denne i 3 på vgs, og jeg følte da at jeg skjønte en god del av den. La selvfølgelig merke til at boka var litt sånn poetisk og sånn, MEN, historien traff meg overhodet ikke. Mulig jeg er for ung til å se den ordentlige skjønnheten i den!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den er poetisk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Opplevelsene og oppfatningene omkring en bok må være mange. Jeg bodde i "Hamsun-land" en periode. Naturbeskrivelsene og naturopplevelsene i "Pan" gjorde meg rørt - og det er ikke mange bøker som gjør. Når jeg gikk på tur med hunden min, siterte jeg ofte setninger fra boken for meg selv.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det stemmer, jeg trodde faktisk medlemskap her forutsatte at man svarte ja på spørsmålet "Liker du Pan?" under registreringsprosessen! Neida, men en begrunnelse fra din side hadde vært interessant, for meg var dette kanskje den ene boka som virkelig åpnet øynene mine for at litteratur kunne være stor kunst, en gang for ørten hundre år siden, og den holder seg også i dag. Hvilket språk mannen fører!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel egentlig ingen spesiell grunn annet enn at jeg ikke fikk det helt til. Kanskje hadde jeg hørt så mye om hvor bra Hamsun er at jeg hadde skapt meg et bilde som så langt fra stemte med det jeg leste? Min STORE AHA-opplevelse var da jeg leste Kjell Askildsens "En plutselig frigjørende tanke". Før jeg leste den visste jeg pent lite om Askildsen, ble bare fanget av tittelen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes noen av Hamsuns personer blir litt vanskelige å forstå og sympatisere med i dag. Løytnant Glehn var en av dem. Selv er jeg bare 17 år, så kanskje er jeg for ung til å forstå meg på Hamsun, men så er også mye av det han skrev ment for ungdom, så kan hende er det noe av det han skrev som er blitt en smule utdatert. Likevel må jeg legge til at det var mye ved Pan som jeg virkelig likte også, naturbeskrivelsene, poesien, Edvarda var et kvinneportrett som virkelig fascinerte meg. Jeg synes også dette gammeldagse ved bøkene hans til en vis grad er interessant, selv om jeg som sagt har problemer med å forstå/føle med noen av skikkelsene hans.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Personlig liker jeg ikke noen av Hamsuns bøker, og jeg tier ikke stille ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Ellen Berg InstefjordKirsten LundBjørg RistvedtHelge-Mikal HartvedtReadninggirl30Akima MontgomeryIreneleserTanteMamieHeidiTore OlsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagMalinn HjortlandAmanda ASynneMHarald KHilde VrangsagenIngeborg GTuridmajaHelen SkogIrakkHarald AndersenAnne-Stine Ruud HusevåggretemorHeidi HoltanVannflaskeJohn LarsenHanne Kvernmo RyeAndreas BokleserRisRosOgKlagingStig TJulie StensethBookiacFrode Øglænd  MalminTheaSilje HvalstadsiljehusmorVibekeTom-Erik Falla